Lenovo 15ADA06 Windows 7 yüklerken hata veriyor

Mranon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Lenovo 15ADA06 laptopum var. Birkaç gündür, bir şekilde bu laptop a Windows 7 yüklemeye çalışıyorum. Driver uyumsuzluğundan dolayı bir türlü kuramadım ve çoğunlukla faklı aşamalarda hatalar aldım.

Yüklemeye en çok yaklaştığım nokta ise, yüklemenin tamamlanıp Windows 7 boot edilirken, starting Windows ekranında takılı kalması.
Bazı OS lard buraya geldikten sonraa sürekli reset atıyordu ama modlu bir Windows 7 ISO kullandıktan sonra, burada takılmaya başladı.

Yapılabilindiğini düşünüyorum. PC'ye sahip olan kiiler b aşamayı CSM açma-kapama ile atlatmışlar ama ben BIOS ekranında böyle bir seçenek göremedim.

Neden yüklüyorsun diyenlere, sadece merak. Sanal makineden çalıştırabiliyorum ama benim amacım fiziksel bir cihazda çalıştırabilmek.

Her türlü fikrinize ihtiytaç vardır. Aranızda bilen varsa pls yardımını esirgemesin.

İyi günler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bilgilerini belirt.
konuda da belirttiğim gibi Lenovo İdeapad 15ADA06 modeli kullanıyorum

işlemci: ryzen 3 3250u
ram: 8 GB DDR4
Grafik: entegre grafik birimi(AMD Radeon Graphics)
depolama: 256 GB NVME SSD

birçok ıso denedim, kendi custom iso larımı denedim, çoğu, starting winows ekranında kalıyor.

bir sürü yerli ve yabancı kaynakatn baktım. neredeyse hiçbir yöntem bulamadım. olanları da denedim, başaramadım. ,

şimdiden teşekkür ediyorum...

Sistemin yeni Win 7 kurulumu olmaz yada çok zor olur. BIOS'a iyi bak. CSM ve secure boot devre dışı bırakıp Win 7 ISO'yu Rufus ile CSM seçeneği ile yazdırıp dene.
evet hocam. donanımlarının güncel olduğunu farkındayım ama belki bir yöntem vardır diye...
malesef en kolay yöntemler bios ayarlarıydı ve şu ana kadar bios da açıpk kapatmadığım özellik neredeyse kalmadı.

win 8.1 yükleyebiliyorum tabi bir sürü sorunla beraber ama bir türlü yapamadım.

iyi günler hocam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı