Lenovo 320-15IKB 80XL006NTX SSD eklemek

Aalperrr

Femtopat
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
2
Öncelikle herkese merhaba.
Lenovo 320-15IKB 80XL006NTX laptopum için SSD almak istiyorum.
(SATA vb. isimleri bilmiyorum aşağıya bulabildiğim resmi bırakıyorum. ) (Laptopumda CD-DVD oynatmak için içeri girip çıkan bir bölme var.)

1. laptopum için doğru ürünün hangisi olduğunu nasıl anlarım?
2. sistemden HDD'yi çıkartıp sadece SSD'yi kullanmak istiyorum, bunu ürünü sadece HDD'nin yerine takarak yapabilir miyim? Ayrı bir ürüne ihtiyacım olacak mı?
3.- 2.sorudaki işlemi yapabiliyorsam HDD için satılan kutulardan birisini alarak HDD'yi USB bellek gibi kullanabilir miyim?
4.- 2.sorudaki işlemi yapamıyorsam harici diski ve SSD'yi aynı anda kullanmak için hangi ürünü veya ürünleri almalı ve ne yapmalıyım?
5. laptopumda 2x4 RAM gözüküyor bugün arkasını açtığımda RAM slotunda 4 GB gördüm aynı DDR değeri ve hıza sahip başka bir RAM takarsam sorunsuz çalışır mı? Geri kalan 4 GB RAM'in nerede olduğunu bulamadım. Klavyenin altında diye söylentiler var.
Marka önerisi yapabilirsiniz 120GB'lık bir model işimi yeterince görecektir.

IMG_20200918_192529.jpg

IMG_20200918_192332.jpg

IMG_20200918_192137.jpg

1.png

2.png
 
1) Cihazınızdaki portun özelliklerine bakılır, halihazırda uzun bir cevap olacak o yüzden kafanızı karıştırmamak için detaya inmeyeceğim.

2) Yapabilirsiniz.

3) Evet. Ama linkini attığınız ürün USB 2.0, yavaş olacaktır dolayısıyla.

5) Geri kalan 4 GB'lık bellek anakarta gömülüdür.

SSD için bütçenizi, RAM için de CPU-Z programından Memory ve SPD sekmelerini paylaşın.
 
Linux işletim sistemi kullandığım için CPU-Z alternatiflerinde pek detaylı bilgi göremedim. Çok da önemli değil RAM işlemi şu an.
SSD için verebileceğim en fazla 180 TL. 120GB işimi görecektir. Port özelliklerinden neyi kastettiğinizi anlayamadım. Attığım fotoğraflar doğru SSD seçimi için yeterli değil mi? Lenovo'nun kullanma kılavuzundan buldum. Detaylı anlatabilirseniz çok iyi olur öğrenci olduğumdan dolayı bir sıkıntıda yenisini almak gibi bir şansım yok.
HDD yerine SSD'yi takacağım için bir kablo vb bir ürüne ihtiyacım var mı yoksa direk takarsam çalışacak mı?
Bu işlemlerin başarılı olması için ihtiyacım olan tek ürün HDD 3.0 kutusu mu?
Crucial adlı SSD' markasında laptopumu seçtiğimde bu bilgileri veriyor.

3.png
 
Son düzenleme:
Port özelliklerinden kastım şu: Son kullanıcıya hitap eden depolama aygıtlarını sisteme takmak için iki port vardır, M.2 ve SATA. M.2 de kendi içinde SATA M.2 ve NVMe M.2 olarak ayrılır. Sizin attığınız fotoğrafta SATA portu görünüyor. Dolayısıyla 2.5"lik bir SSD veya HDD işinizi görecektir. Şu ürünü önerebilirim:
Ek bir şeye ihtiyacınız yok, direkt takabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla şimdiki HDD'nizin etrafında bir kızak var, onu SSD'ye de takarak montajını yapabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı