Lenovo 82XV00G6TX modelli laptopa ek SSD takmak

Laptopunda 2 tane M.2 SSD yuvası var. Birisi Max 2242 diğeri 2280 boyuta kadar destekliyor.

2242 destekleyen yuvaya istersen 2260'lık bir SSD de takabilirsin ancak vida yuvası olmadan kullanman lazım, bende de Lenovo'nun bir laptopu vardı Max 2230 destekleyen yuvaya 2242 takmıştım, ama şunu belirtmem lazım vida takmadan kullanacağın için sorun olabilir ve vida alman lazım çünkü laptoptan vida çıkmıyor.

Bu takabileceğim anlamına mı geliyor? EVO'nun boyutuna baktım ama pek anlayamadım.

970 EVO Plus mı?

2242 destekleyen yuvaya istersen 2260'lık bir SSD de takabilirsin ancak vida yuvası olmadan kullanman lazım, bende de Lenovo'nun bir laptopu vardı Max 2230 destekleyen yuvaya 2242 takmıştım, ama şunu belirtmem lazım vida takmadan kullanacağın için sorun olabilir ve vida alman lazım çünkü laptoptan vida çıkmıyor.

970 EVO Plus mı?
Evet, modelin tam adı Samsung 970 EVO Plus

Evet, modelin tam adı Samsung 970 EVO Plus.

Hocam şunu sormam lazım: Dosya gezgininde 2 tane mi sürücü gözüküyor 1 tane mi, eğer 1 tane gözüküyorsa SSD takabilirsin ama 2 tane gözüküyorsa 1 tanesini çıkarman lazım.

Dediğim gibi 1 tane 2242 1 tane 2280 yuvası var, eğer laptopta stok olarak 2242 takılıysa SSD'ni takabilirsin ancak 2280 dolu 2242 boş ise maalesef boyut yüzünden takamazsın.

Hocam şunu sormam lazım: Dosya gezgininde 2 tane mi sürücü gözüküyor 1 tane mi, eğer 1 tane gözüküyorsa SSD takabilirsin ama 2 tane gözüküyorsa 1 tanesini çıkarman lazım.

Dediğim gibi 1 tane 2242 1 tane 2280 yuvası var, eğer laptopta stok olarak 2242 takılıysa SSD'ni takabilirsin ancak 2280 dolu 2242 boş ise maalesef boyut yüzünden takamazsın.

Sen istersen laptopbun arkasını açtığın zaman fotoğraf at ben yardımcı olurum, bende kendi Lenovo laptopumun SSD ve RAM'ini değiştirmiştim bilgim var.

Şu an ürün elimde değil, sipariş vermedim.

Araştırdığım kadarıyla HDD'si yokmuş ürünün. İçinde sadece bir adet SSD varmış.

Sen istersen laptopbun arkasını açtığın zaman fotoğraf at ben yardımcı olurum, bende kendi Lenovo laptopumun SSD ve RAM'ini değiştirmiştim bilgim var.
Laptopun içindeki stok SSD'nin boyutunu nereden öğrenebilirim? Ürünü buna göre sipariş edeceğim de.

Şu an ürün elimde değil, sipariş vermedim.

Araştırdığım kadarıyla HDD'si yokmuş ürünün. İçinde sadece bir adet SSD varmış.

Laptopun içindeki stok SSD'nin boyutunu nereden öğrenebilirim? Ürünü buna göre sipariş edeceğim de.

Şimdi iyice inceledim 1 tane 2280 1 tane 2260 yuvası var 2242 içinde gelen stok SSD'nin boyutu, muhtemelen o SSD'yi takabilrisin.

1717585317653.png Şu şekilde 2 tane ssd yuvası mevcut, soldaki 2280 destekliyor .

Şimdi iyice inceledim 1 tane 2280 1 tane 2260 yuvası var 2242 içinde gelen stok SSD'nin boyutu, muhtemelen o SSD'yi takabilrisin.
Bir sitede;

• Sabit Disk (SSD) Tipi: NVMe M.2 (PCIe 4.0)
  • Depolama Desteği: 2 x M.2 2242 SSD (1TB)

Olarak yazılmış. bu "(1TB)" ibaresini pek anlayamadım. Benim elimdeki EVO 970 Plus 2TB. Bir sorun yaratacağını düşünüyor musunuz?

Bir sitede;

• Sabit Disk (SSD) Tipi: NVMe M.2 (PCIe 4.0)
  • Depolama Desteği: 2 X M.2 2242 SSD (1TB)

Olarak yazılmış. Bu "(1TB)" ibaresini pek anlayamadım. Benim elimdeki EVO 970 Plus 2TB. Bir sorun yaratacağını düşünüyor musunuz?

Her yerde farklı şeyler yazıyor bende anlamadım :D ama bilgisayarın geliştirme PDF'sini okudum zaten 1 tane 2280 1 tane 2260 slotu olduğu yazıyor, maksimum hafıza boyutunun ne kadar olduğunu yazan bir yer bende bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı