Lenovo B570E laptopa SSD alınır mı?

wond.er

Centipat
Daha fazla  
Pentium B960 işlemci + HD Graphics 2000
2 GB RAM
500 GB HDD
Ben 2 GB daha RAM ekleyip bir de SSD alsam laptop hızlanır mı? Daha doğrusu değer mi yapmaya bu laptop için yoksa emekliye ayırmanın zamanı gelmiş mi? Çok bir beklentim yok, canlı derslere katılıp tarayıcı kullanıyorum ama bazen tarayıcıda bile kasıyor bu HDD artık çok yavaşladı.
Değer mi bu masrafa çünkü yeni laptop almak beni zorlayacak hatta şu an alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar fiyatları bu sıralar uçtu. Oyun oynamak için kullanmayacaksan bu sistem yeterli bence RAM artırmanı tavsiye ederim büyük ihtimal 32-Bit dir 64-Bit e geçirirsin. Aynısını bende yaptım 2GB dan 4 e çıkardım 64-Bit yaptım cidden pc hızlandı tarayıcıda farkı hissedeceksin. SSD ye gelirsek evet SSD alırsan pc daha hızlı açılır uygulamaları SSD ye kurarsan daha hızlı açılır yani kısacası pc daha hızlı ve akıcı olur. Kısacası RAM ve SSD artırmak laptopunu hızlandırır ve tavsiye ederim 😀 ancak oyun dememişsinde yine de söyleyeyim oyunlarda fazla performans alamazsın tabi oyuna göre değişir eski nesil oyunlar oynarsın half life cs 1.6 gibi biraz uzun oldu kusura bakma iyi günler dilerim 😀(pardon uyarı yapmayı unuttum SSD ler saniyede 560 MB yazma okuma oranına sahiptirler ancak sistemin düşük olduğundan SSD alırsan tamamını kullanamayacak ve saniyede 300 MB yazma oranına sahip olacak HDD lerde bu oran 150 MB yani SSD alırsan okuma yaza oranın 2 katına çıkacak ve bu farkı hissedeceksin bence idare eder.)

Son düzenleme:
Bilgisayar fiyatları bu sıralar uçtu. Oyun oynamak için kullanmayacaksan bu sistem yeterli bence RAM artırmanı tavsiye ederim büyük ihtimal 32-Bit'dir 64-Bit'e geçirirsin. Aynısını bende yaptım 2 GB'dan 4'e çıkardım 64-Bit yaptım cidden PC hızlandı tarayıcıda farkı hissedeceksin. SSD'ye gelirsek evet SSD alırsan PC daha hızlı açılır uygulamaları SSD'ye kurarsan daha hızlı açılır yani kısacası PC daha hızlı ve akıcı olur. Kısacası RAM ve SSD arttırmak laptopunu hızlandırır ve tavsiye ederim 😀 ancak oyun dememişsinde yine de söyleyeyim oyunlarda fazla performans alamazsın tabii oyuna göre değişir eski nesil oyunlar oynarsın Half-Life CS 1.6 gibi biraz uzun oldu kusura bakma iyi günler dilerim 😀(pardon uyarı yapmayı unuttum SSD'ler saniyede 560 MB yazma okuma oranına sahiptirler ancak sistemin düşük olduğundan SSD alırsan tamamını kullanamayacak ve saniyede 300 MB yazma oranına sahip olacak HDD'lerde bu oran 150 MB yani SSD alırsan okuma yaza oranın 2 katına çıkacak ve bu farkı hissedeceksin bence idare eder.)

Cevabın için teşekkürler ama SATA 3 bağlantı var SSD'yi neden tam hız kullanamıyorum.

Pardon ben Sata 2 sanmıştım Sata 3 tam kullanabilirsin diye biliyorum. İstersen birazcık araştırabilirsin rica ederim. Umarım ileride iyi bir bilgisayarın olur. 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı