Lenovo G560 CPU değişir mi?

ilyas İLERİ

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar konunun yeri burasımı bilmiyorum fakat bir soru sormak istiyorum baya araştırdım yabancı forumlarda leptop işlemcisini değiştirenler var benim kullandığım Lenova G560 leptopbumun işlemcisini değiştirmek istiyorum kısaca edindiğim bilgileri aktarayım.

Leptop un donanım bilgileri 6 gb ram mevcut.

Daha önce i3-330m ve i7-640m işlemci takan olmuş sadece m serisinden mi işlemci takabiliriz mq yada hq ile değişim yapabilirmiyiz.
Screenshot_2.png


Şimdiden teşekkür ederim.
@Recep Baltaş ve @Ali Güngör hocam sizinde değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Araştırırken fiyatlara da baktın mı?
1.nesil için o paralar verilmemeli.
Çipsetin desteklediği QMli işlemcilerin yaydıkları ısı diğerlerinden daha fazla yani BIOS sorun çıkarmazsa bile soğutma sistemin oluşacak farkı telafi edecek kadar kuvvetli değil ise yük altında soğutulamayan bir makinan olur. Soğutma sistemine ek bakır boru vs. gibi eklemeler de yapabilirsin ama nette ikinciel laptop fiyatlarına bakınca bunun gayet anlamsız olduğunu görürsün.

Özetle o bütçeyi ayırdıysan eldeki makinayı satıp üzerine ekleyip ikinciel başka bir makina almanı tavsiye ederim.
 
Yorumun için teşekkürler işlemci tedarik alanında bir sorunum yok alabilirim ısı olayıda sorun değil sorum bu makinaya i5-540m takabilirmiyim mantık olarak hm55 soket aynı takılması lazım leptop un resmi sitesinde fru no aynı ile bulup değiştirirseniz çalışır denmiş deneyip göreceğim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı