Lenovo G580 işlemciyi i5 3210M ile upgrade etmek

Kaça aldınız?
450.

Önce i7 3940xm peşine düşmüştüm de ısınma ve güç sorunlarını fark edip vazgeçtim. 35 TDP'nin en güçlü işlemcisi olarak bunda karar kıldım.

@cenkkk Bios'um da güncel değil galiba hocam. Bilgisayarcıya vereceğim montaj işlemi için. Vermeden güncelleyeyim şu biosu. Nasıl yapılır unuttuk onu da. En son Pegatron anakartta yapmıştım.f

@Artoria Pendragon

Turbo boost yaptığında sorun yaratabilirmiş ama kağıt üstünde aynı tdp olsa bile.

Turbo boost yaptığında sorun yaratabilirmiş ama kağıt üstünde aynı tdp olsa bile.
Ben de öyle düşünmüştüm, daha güçlü bir adaptör bulmak pek zor olmaz gerçi.

Hmm. Bende de 3317U var, o da çıkar mı acaba diye düşündüm bi an için ama laptopın soğutması U işlemcisini bile soğutmaktan aciz durumda olduğu için zaten çok mantıklı olmaz.

450.

Önce i7 3940Xm peşine düşmüştüm de ısınma ve güç sorunlarını fark edip vazgeçtim. 35 TDP'nin en güçlü işlemcisi olarak bunda karar kıldım.

@cenkkk BIOS'um da güncel değil galiba hocam. Bilgisayarcıya vereceğim montaj işlemi için. Vermeden güncelleyeyim şu BIOS'u. Nasıl yapılır unuttuk onu da. En son Pegatron anakartta yapmıştım. F

@Artoria Pendragon

Turbo Boost yaptığında sorun yaratabilir miş ama kağıt üstünde aynı TDP olsa bile.

Turbo'da GHz'i artıyor ekstra W çekmiyor o işlemci, bazı işlemcilerin base TDP'si daha az olsa bile daha yükseğe çıktığı olur ama o durum yok.

450.

Önce i7 3940Xm peşine düşmüştüm de ısınma ve güç sorunlarını fark edip vazgeçtim. 35 TDP'nin en güçlü işlemcisi olarak bunda karar kıldım.

@cenkkk BIOS'um da güncel değil galiba hocam. Bilgisayarcıya vereceğim montaj işlemi için. Vermeden güncelleyeyim şu BIOS'u. Nasıl yapılır unuttuk onu da. En son Pegatron anakartta yapmıştım. F

@Artoria Pendragon

Turbo Boost yaptığında sorun yaratabilir miş ama kağıt üstünde aynı TDP olsa bile.

BIOS güncellemek gerektiğini nereden çıkardın hocam? İkisi aynı tarihte çıkmış işlemciler BIOS güncelleme gerekmeyebilir. Laptopun destek sitesinde sürücüler bölümünde güncel BIOS olması lazım model koduna göre.

BIOS güncellemek gerektiğini nereden çıkardın hocam? İkisi aynı tarihte çıkmış işlemciler BIOS güncelleme gerekmeyebilir. Laptopun destek sitesinde sürücüler bölümünde güncel BIOS olması lazım model koduna göre.
Valla dayanamadım yaptım hocam Insydeflash adlı uygulama ile. Böyle oldu son hali. Bundan sonrası işlemciye kaldı artık benden bu kadar.

Model niye invalid yazıyor ya @Artoria Pendragon :(

1663956763377.png

Ben de öyle düşünmüştüm, daha güçlü bir adaptör bulmak pek zor olmaz gerçi.

Hmm. Bende de 3317U var, o da çıkar mı acaba diye düşündüm bi an için ama laptopın soğutması U işlemcisini bile soğutmaktan aciz durumda olduğu için zaten çok mantıklı olmaz.
Adaptör de 90W çıktı. Bu cihaz i7 işlemciyi hak ediyor artık. 😁

Satın aldığım işlemci üretim tarihi ile bios sürüm tarihimden daha sonraydı hocam ondan işkillendim. Bu sefer tarih güncel oldu eskiye göre ama model kısmı invalid oldu.
@Recep Baltaş Bey, bu invalid durumu ne gibi sorunlar çıkarabilir bana ve gidermenin bir yolu var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-09-24 at 00.37.42.jpeg
    WhatsApp Image 2022-09-24 at 00.37.42.jpeg
    88,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Vallahi dayanamadım yaptım hocam Insydeflash adlı uygulama ile. Böyle oldu son hali. Bundan sonrası işlemciye kaldı artık benden bu kadar.

Model niye invalid yazıyor ya @Artoria Pendragon :(

Eki Görüntüle 1525756

Adaptör de 90W çıktı. Bu cihaz i7 işlemciyi hak ediyor artık. 😁

Satın aldığım işlemci üretim tarihi ile BIOS sürüm tarihimden daha sonraydı hocam ondan işkillendim. Bu sefer tarih güncel oldu eskiye göre ama model kısmı invalid oldu.
@Recep Baltaş Bey, bu invalid durumu ne gibi sorunlar çıkarabilir bana ve gidermenin bir yolu var mı?

AIDA64 ile kontrol eder misin hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı