Lenovo Ideapad 700 CSGO FPS Sorunu

Cpu kullanimini eklesen yeter. Gpunun %88ini kullaniyor. Full ayarlarda %99civarinda olmasi lazim. Ama soyle bir durumda var csgo ekrankartina cok yuklenmeyen bir uygulama. Witcher 3 u indirip onda da deneyebilirmisin?
 
Önceki mesajı düzenledim bakabilir misiniz? Ayrıca Witcher 3 yüklü değil bayağı zaman alır yüklemem. Ama yarın akşama konuyu takip ederseniz indirip denerim.
 
Cpu usage yazani eklemissin aslinda gozukmemesi ilginc. Bence buradan bir sey cikmayacak. Gecen sene bende lenovo bir leptop kullaniyordum. Format attiktan sonra performansi hep iyi oluyordu. 1 ay sonra senin dedigin gibi 200 220 fps aldigim oyunlarda 100leri gormeye baslayinca direk temiz format atiyordum. Bu sekilde daha iyi oluyordu. Birde toz temizligi yapmanida oneririm islemci biraz isiniyor gibi. Ayri bir sogutucu da alabilirsin az da olsa ise yariyor. Konuyuda takip ederim bildirim geliyor zaten. Iyi forumlar.
 
Bilgisayarı güç tasarrufu moduna almış olabilir misin? Bir bak belki de böyle küçük bir detaydan dolayı kaynaklanıyordur.

Hayır yüksek performans modunda çalışıyor.

Oyunu yüklediğinizden beri aynı fps oranlarını mı alıyorsunuz?

Oyunu laptopu ilk aldığım zaman yüklemiştim 5-6 ay önce. Gayet iyi değerler alıyordum. Daha sonra Windows'un büyük güncellemeleri için birkaç kere temiz kurulum yaptım. Ondan sonra bir daha eski FPS değerlerine çıkamadım...
 
Hayır yüksek performans modunda çalışıyor.



Oyunu laptopu ilk aldığım zaman yüklemiştim 5-6 ay önce. Gayet iyi değerler alıyordum. Daha sonra Windows'un büyük güncellemeleri için birkaç kere temiz kurulum yaptım. Ondan sonra bir daha eski FPS değerlerine çıkamadım...
Sorun şimdi çözüldü diyebiliriz. Eğer güncellemeden önce fps değerlerin iyiyse. Sorun yazılımsal. Beklemekten başka çaren yok gibi duruyor. İşlemcinin darboğaz yapması da imkansız çünkü güçlü bir model. Sisteme zaten ssd'de eklemişsin. Sorun dediğim gibi yazılımsal. Senin gibi bir çok kullanıcı da bu gibi durumlardan şikayetçi. Kendimden örnek vereyim. Bende ekran kartı güncellemesi yaptıktan sonra fps kaybı yaşamıştım. Daha iyi güncellemeler için beklemekten başka çaren yok gibi görünüyor.
 
En yüksek ayarlarda aldığın FPS normal. Düşük ayarlar dediğinde çözünürlüğü düşürüyorsan, 1080P'de düşük ayarlarda dener misin? Şu videodaki ayarları denersen belki düşük ayarlar için etkili olur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu arada birçok yanlış bilgilendirme söz konusu,
  • GT 1030, GTX 950M'den daha performanslı kart.
  • 6700HQ, GTX 950M'de darboğaz falan yapmaz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı