Lenovo Ideapad Gaming 3 15ARH05 mavi ekran hatası

XTropatra

Decapat
Daha fazla  
İyi günler dostlar, bilgisayar markası:

ideapad Gaming 3-15ARH05 Laptop - Type 82EY​

Gün içerisinde kapanıyor, bazen de mavi ekran verip duruyor. Ortalama 40-60 dakika içerisinde kendi kendine kapanıyor. Oyun oynarken bir sıkıntı yok (tabii bazen oyun oynarken de kapanıyor ama diğer durumlara göre nadir), surf yaparken ve film izlerken veya download yaparken kendi kendine kapanıp yeniden açılıyor sanki kendini yeniden başlatıyor. BIOS veya anakartta sıkıntı olduğunu düşünüyorum servise göndersem 10 gün açıkta kalacağım (önemli projelerim ve yetiştirmem gereken ödevlerim var) nihai bir öneri verebilir misiniz? Ya da log v.s. göndersem inceleyebilir misiniz? Sorunu nasıl belirleyebilirim?

NOT: Konuyu açtıktan 5 dakika sonra tekrar bir mavi ekran hatası aldım. Hata kodu: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL gibi bir şeydi.

Minidump dosyaları (mavi ekrandan sonra): Minidump - Google Drive

@Recep Baltaş abi aynı sorun başka arkadaşta da yaşanmış ve sen loglara bakarak Hataya neden olan kablosuz ağ kartınızın sürücüsü, w22n51.sys. cevabını vermişsin acaba benim loglara da bir bakabilir misin rica etsem sürekli mavi ekran veriyor. Benim sürücü de mi güncel değil acaba?

Son düzenleme:
@Wradern @XTropatra Hocalarım merhaba bende de aynı cihazdan var ve ben de aynı durumdan muzdaripim. Teknik servise gidip geldikten sonra tekrardan mavi ekran sorunu yaşadınız mı?
Ben gönderemedim ya garantiye sürem bitmiş ekstra süre de ekletmiyorlar. Şu an aynı sorunla karşılaşıyorum ve internetten okuduğum bilgilere göre RAM da sıkıntı var. Tek slot kullanmayı dene, önce birini tak devam ederse diğerini ama tabi önce bi memtest yap ki emin ol. Sonra ram değiştir. Ben bu şekilde yapıcam ama kendi bilgim olmadığından bilgisayarcı birisiyle halledicem para toplayınca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı