Lenovo Ideapad "Prize takılı şarj olmuyor"

cuma atila

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar bir hafta kadar önce yeni laptop aldım. Modeli Lenovo Ideapad 310-15 sorunum şu;
prize takılı, şarj edilmiyor yazıyor. Bu arada bataryası gömülü, aynı laptoptan ev arkadaşımda da var onun şarj cihazını takıyorum yine aynı sorun gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryan ölü değilse dediklerimi yapmalısınız. Batarya kalibrasyonu bataryayı mutlu ediyor ama bunu fazla ve gereksiz yere yapılmasını önerilmiyor. 2 ayda bir yapabilirsiniz açıklamada tekrar belirtiyorum.

Lenovo Energy Management programını yükle eski program en son 8.0 versiyonu var. Hata veya uyumsuzluk alırsan modelinizin dosyalarını indirdiğin sayfa da BIOS gibi yerde enerji yönetiminden de dosyalarını kurabilirsiniz. Sonra fişe takıp batarya test yerinde testi başlat ekran parlaklığını falan fulle ekran kapanmaması ayarları yap öyle başlat ve izlemiş de olursun. İlk şarjı ful edecek sonra yavaş yavaş azalacak şarjı sonra tekrar ful edecek kalibrasyon tamamlanmış olacaktır. 2 ayda bir öneriliyor Lenovo tarafından yeni cihaz da olsa. 6 ay ortalama 155 döngü olması normal olduğu söylenir şarj doldurmayı. Tabi ister istemez yavaş yavaş tükeniyor 2 sene sonra eskisi gibi performansı olmuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı