Lenovo Ideapad S145 RAM tavsiyesi

genel olarak grafik programları kullanacağım sizce 8 GB (2666mhz) mi 16 GB (2666mhz) mi tercih etmeliyim? (ekran kartı alıp harici olarakkullanmayı düşünüyorum)

Grafik programlarında daha çok MHZ yüksek olması önemli hocam. Tabii 16 GB olması da sistemi rahatlatma açısından iyi olacaktır. Günümüzde artık 16 GB RAM ideal gözüküyor, 8 gelecek için artık pek yeterli görünmüyor.
 
Ben 26.02.2020 tarihinde Lenovo S145-AST aldım, aynı gün Müşteri Hizmetlerinden teknik servisle görüştüm. RAM yükseltmek istediğimi, hangi RAM ile yükseltmenin uygun olacağını, garanti kapsamında olduğundan dolayı yükseltmeyi kendilerinin yapmasını istediğimi belirtip fiyat bilgisi istedim. Yükseltmeyi kendimin yapabileceğimi, garantinin bozulmayacağını, cihazda entegre olarak 4gb RAM olduğunu, bunu çıkaramayacağımı, ilaveten 4gb daha RAM takabileceğim bir slot bulunduğunu söylediler. 4gb RAM siparişi verdim, RAM gelince ürünü açtım ancak ilave slot yoktu, RAM entegre değildi. Bugün tekrar aradığımda Lenovo'nun RAM yükseltmeyi desteklemediğini, yapabilecekleri tek şeyin bana yanlış bilgi veren teknik eleman hakkında işlem yapmak olduğunu söylediler. Oysa ben Lenovo kurumsalı arayarak, bu markadan yanıltıcı teknik bilgiyi öğrendim ve ilgili hakkında işlem yapılması benim zararımı gidermiyor. Şu an elimde fazladan (iade edemediğim) 4gb RAM var ve yine 8gb RAM almam gerekiyor.
Ben burada işlemcilerle ilgili bilgiyi nerden bulabileceğimi soracaktım. Çünkü laptop'u almadan önce detaylı bir araştırma yaptım, satınaldığım modelin Ram kapasitesinin 12gb olduğunu (Lenovo resmi sitesinde) öğrendim. Oysa ürünü aldıktan sonra serinumarasıyla Lenovo müşteri hizmetlerinde telefonla sorgulama yaptılar, 12 değil 8gb ram maksimum kapasitesi olduğunu öğrendim. Ürünün kullandığı AMD A6 işlemcisi 8gb Ram kapasitesindeymiş. Ben bunu öğrenebilmek için uğraştığım halde bu bilgiyi bulamadım(AMD'nin resmi sitesinde yok). Hangi işlemcinin maksimum Ram kapasitesinin kaç olduğunu gösteren detaylı bir İşlemci tablosu nereden bulabilirim acaba?
 
Ekran Görüntüsü 2020-06-11 03-19-51.png

Kod:
sudo dmidecode -t 16 | grep capa[\code]
Bu Kod'ile Linux Konsol'da RAM desteği gösteriliyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı