Lenovo Ideapad Windows 10 formatı atılmıyor

omershn4

Kilopat
Arkadaşım Lenovo Ideapad model bir laptop kullanıyor. Format atmamız gerekiyor ancak yapamıyoruz. BIOS menüsüne giriyorum UEFI'yi ayarlayıp boot sırasına DVD'yi koyuyorum ancak boot yaptığım zaman direkt sistem başlıyor ve kurulum ekranına geçemiyorum. Tekrar BIOS'a girdiğimde yaptığım ayar eski haline dönmüş oluyor. Sorun ne olabilir?

F10 ile kaydediyorum evet sonrasında boot atıyor ama direkt sistem başlıyor. Usb miz yok malesef daha önce de kullandığım 64 bit win 10 pro kurulum dvd si var ancak kurulum ekranına geçiş yapamıyoruz.

UEFI sisteme diskin tamamını silip tekrar bölüntülemeden Legacy kuramazsınız.
Arkadaşım sistem açıkken dvd nin içindeki uygulamayı kullanarak format atmayı denemiş normal format ekranı gelmemiş ama söylediğine göre %4 e gelmesi yarım saat süren mor ekranlı bir yükleme ekranında kalmış. 7 saat sonra ben kontrol etmeye geldim biraz bekleyin yazan bir ekranda duruyor hala.
Sistem yeni toparladı Windows old oluşturmuş. Sıfırlanmış sadece ve aşırı yavaş şuan sistem. 600GB Windows old dosyası oluşmuş. Şimdi hepten çıkmaza girdi iş. Yakında götürebileceğim bir servis vs yok. Benzer sorunla karşılaşıp çözüm bulan varsa lütfen yardımcı olsun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı