Çözüldü Lenovo L340, Windows 1909 ile mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Windows'un son surumu olan 1909'a guncelledikten sonra ara ara mavi ekran aliyordum. Hata kodu yerinde Critical Process Died yaziyordu. Bugun mavi ekranlar o kadar artti ki Windows'a giremez oldum. Cozum olarak önce guncellemeyi kaldirma sonra onarma sonra da temiz format denedim ucu de ise yaramadi.
Sorun donanimda degil cunku Linux ayni diskte sorunsuz calisiyor.
Cozumu Windows 1809 surumunu kurmakta buldum. 1 saattir mavi ekran almadim. Uzun sure boyle kullanmayi dusunuyorum. Sorun olursa konuyu guncellerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Su an 1909 surumunu sorunsuz kullaniyorum. Eger mavi ekranlar dediginiz gibi undervolttan sonra basladi ise sorun Windows surumunden bagimsizdir.

Screenshot (49).png
Onekey programi nedir nasil kullanilir bir fikrim yok.
Ama arastirdigim kadariyla cihazdaki depolama biriminde gizli gelen bir kurtarma programi. Eger onun ile oluyor ise deneyin. Ama islemci fazla undervolttan dolayi hangi Windows dosyalarini degistirdi, Onekey programini da degistirdi mi bilmedigimiz için temiz format olmadan bu program ise yarar mi soylemek guc.
Tam temiz formatta Onekey vs. gizli bolumler de dahil her şey silinir. Tekrardan Onekey'i istiyorsaniz elle kurmaniz gerekir. Ki bende boyle bir program yok. Windows kurtarma varken gerek te var mi tartisilir?
Kendi sorunum tum diskleri gizli bolumler de dahil tam format attiktan sonra ortadan kalkti. Bir daha da undervolt sinirlarini o kadar zorlamadigim için basima gelmedi. Cihazi su an undervolt ile kullaniyorum. 250'ye 125 Core ve Cache undervoltu var.
Temiz format için 8 GB USB bellek yeterli.
Rufus ile USB belleginize Windows 10 ISO dosyasini yazin. Daha sonra USB'den Boot edip kurun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama arastirdigim kadariyla cihazdaki depolama biriminde gizli gelen bir kurtarma programi

Evet aynen böyle. Yani kurtarma bölümünün etkilenip etkilenmemesi şans işi diyorsunuz.
Ayrıca Windows 1809 mu kurdunuz format sonrası? Windows'un sitesinden 1909 Media creation Tool'u çekiyor.
Bu başlıktaki ISO'yu çekiyorum şimdilik.

Mega vs. ile uğraşmak istemediğimden Windows'un kendi sitesinden Media creation Tool'u indirip USB'ye kurdum ISO'yu.
Şimdilik mavi ekran almadım dünden beri, bir süre kullanacağım böyle tekrar sorun çıktığı anda formatlıyorum.
Ayrıca format sonrası ilk ne yapmamı önerirsiniz? Vantage'i indirmek yeterli olur mu Driver'lar için? Olabildiğince temiz bir Windows kullanmak istiyorum. Format sonrası tekrar undervoltlamak istersem yedek alayım mı öncesinde? Kullanmadığımız dosyaları da etkileyebiliyorsa sonuçta, yedek almak fayda eder mi?
Kusura bakmayın sorular biraz saçmaysa.

Vantage ve Windows Update driverlar icin yeterli oluyor. Onun haricinde eger GeForce Experience kurulmaz ise onu tercihen elle kurabilirsiniz.

Fazla yapilan undervolt islemcinin 2 + 2 = 77 gibi mantiksal bir hata yapmasina neden olur. Ya da Cache bolumunde ise X konumuna konulmasi gereken bir bilginin baska konulmamasi gereken yere konmasina. Ya da konuma 44 yazilacak iken 234 yazilmasina vs. Yani yedek alsaniz bile bir ihtimal yedegin de bozulma ihtimali var. Ayrica yanilmiyorsam Windows default ayar olarak her driver kurulumu oncesi bir yedek kaydediyor.
Goruldugu gibi 4 gun oncesinin kaydi bana sormadan alinmis. Ama fazla undervolt durumunda bunun ise yaramasi zor.
Screenshot (50).png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı