Lenovo laptop cihaza RAM nerede taktırılır?

Aynı model bulamazsınız aynı voltaj, MHz, CL değerlerine sahip bir RAM alabilirsiniz. Dual Channel çalışma noktasında bellekleri çekici ve vagon gibi düşünebilirsiniz. Birinin gecikme değeri yüksek ise öbürü de o gecikme değerinde çalışır. Yavaş olan öbür belleği frenler. Bu yüzden uyumsuzluk olmaması için mümkünse aynı model almanız daha iyi olur. Aynı model olmasa da Dual Channel çalışırlar. CPU-Z programında Memory ve SPD başlıklarından ekran görüntüsü alarak yeni konu açabilirsiniz. Satın almak üzere bir ürün seçerseniz eğer satın almadan önce servise de ürünün uyumlu çalışıp çalışmayacağını sorabilirsiniz.

Çok yüksek ihtimalle çalışır.

Anladım dediğiniz gibi yaparım o zaman. Teşekkürler.
 
Dual çalışması için belleğin aynı soket yapısına, aynı kapasiteye ve non-ECC olması yeterli. Farklı kapasite bir RAM takarsanız flex channel çalışır, tek slot değilse asla single çalışmaz. Lenovo'nun arka kapağın açılmasını problem edeceğini sanmıyorum. Kaldı ki çoğu üründe termal macun değiştirmeye bile hasar vermediğin sürece izin var. Yonga uyumsuzluklarından kaçınmak için genelde aynı RAM'i tercih edin derler ancak kesinlikle şart değil. Uygun fiyatlı bir RAM de işinizi yüksek ihtimal görür. 2 haftalık koşulsuz iade hakkınız da var, o sebepten rahatlıkla alabilirsiniz. Bu arada hangi laptop? 3200MHz bellek arıyorsanız dizüstünüzün ayriyeten XMP desteğinin olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bazıları sadece JEDEC ile çalışırken bazılarında XMP desteği var.
 
Dual çalışması için belleğin aynı soket yapısına, aynı kapasiteye ve non-ECC olması yeterli. Farklı kapasite bir RAM takarsanız Flex Channel çalışır, tek slot değilse asla Single çalışmaz. Lenovo'nun arka kapağın açılmasını problem edeceğini sanmıyorum. Kaldı ki çoğu üründe termal macun değiştirmeye bile hasar vermediğin sürece izin var. Yonga uyumsuzluklarından kaçınmak için genelde aynı RAM'i tercih edin derler ancak kesinlikle şart değil. Uygun fiyatlı bir RAM de işinizi yüksek ihtimal görür. 2 haftalık koşulsuz iade hakkınız da var, o sebepten rahatlıkla alabilirsiniz. Bu arada hangi laptop? 3200MHz bellek arıyorsanız dizüstünüzün ayriyeten XMP desteğinin olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bazıları sadece jedec ile çalışırken bazılarında XMP desteği var.

Lenovo problem etmiyor. Anakarta zara vermediğim sürece ssd/ram yükseltmesi yapabilirim.
Lenovo Ideapad Gaming 3 i5 10300H 1650 Ti 8 GB modeli.
Kullanılan RAM 2933MHz ama piyasada olmadığından 3200MHz tercih edeceğim sonuçta o da 2933MHz de çalışacak.
Bu dediğiniz jedec desteklemesine vs nasıl bakabilirim?
 
CPU-Z üzerinden SPD sekmesine gelip ekran görüntüsü atın, en alttaki değerlerde görünür.
2021-05-21 (3).png
 
Görüğüm kadarıyla JEDEC destekli. Anakartta muhtemelen XMP desteği yok ve XMP destekli alırsanız maksimum 2666'da çalışacak. BIOS'tan bakarak bunu doğrulayabilirsiniz. JEDEC ile 3200MHz sağlayan RAM almanız gerek. Neyse ki çoğu uygun fiyatlı RAM bu şekilde. Örnek olarak:
Fiyatların uçtuğu bu zamanda AliExpress'e de bakabilirsiniz, muhtemelen yarı fiyatıdır.
 
Görüğüm kadarıyla jedec destekli. Anakartta muhtemelen XMP desteği yok ve XMP destekli alırsanız maksimum 2666'da çalışacak. BIOS'tan bakarak bunu doğrulayabilirsiniz. Jedec ile 3200MHz sağlayan RAM almanız gerek. Neyse ki çoğu uygun fiyatlı RAM bu şekilde. Örnek olarak:
Fiyatların uçtuğu bu zamanda AliExpress'e de bakabilirsiniz, muhtemelen yarı fiyatıdır.

CL değeri nerede yazıyor acaba.
 
12'de çalışıyormuş, neyse :D Önerdiğim RAM'i alabilirsiniz. Eğer boot etmeme gibi bir problemle karşılaşırsanız iade edersiniz ancak Akakçe'de alternatif bir RAM bulamadım şimdilik.
 

Geri
Yukarı