Lenovo Legion 5 17'de fan sesi aniden yükselip kesiliyor

Heisen00

Centipat
Katılım
4 Eylül 2021
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Beyler laptopu prizde koruma modunda ve sessiz modda kullanıyorum. Fan sesi aniden yukseliyor ve duruyor fan sesi kesiliyor. Bu normal mi? (laptop 10 günlük)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Devamlı yükselme ve azalma olmuyorsa normaldir. Benim bilgisayarımda fan kapatıyor belli sonra fanlar çalışıyor biraz hızlı sonra yavaşlıyor en düşük RPM değere düşürüp ağır bir iş yoksa kapatıyor. Bu şekil dengeli ise döngü normaldir. Bir de turbo fan modu açık olmasın normal kullanımlarda.
 
Devamlı yükselme ve azalma olmuyorsa normaldir. Benim bilgisayarımda fan kapatıyor belli sonra fanlar çalışıyor biraz hızlı sonra yavaşlıyor en düşük RPM değere düşürüp ağır bir iş yoksa kapatıyor. Bu şekil dengeli ise döngü normaldir. Bir de Turbo fan modu açık olmasın normal kullanımlarda.

Hocam biraz daha bilgilendirir misin mesela ne kadar sürede yukselip azalması normaldir? Ben sessiz moda aliyorum Lenovo vantageden ama sarja takılı kullanıyorum koruma modunda bir sorumda olacak fan sesini, hizini Lenovo laptoplarda ayarlaya biliyor muyiz veya böyle bir uygulama var mı?
 
Lenovo oyuncu bilgisayar kullanmadım ama olması gerekli fanı kendin ayarlan gerekli. Süre değişiyor ama öyle saniyeler değil, dakika sürebiliyor değişiyor yani.
 

Geri
Yukarı