Lenovo LOG laptopta DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

hudrikerem

Centipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1RW5Sg5baka_hSnjaCU0zjcbcJvOk6DqB/view?usp=drivesdk
Ekran kartı
4050
İşlemci
8645HS
Arkadaşlar laptopum Lenovo LOQ 15AHP9 83DX008DTR Notebook
(16 GB RAM versiyonu)

Alalı 2 ay oldu. Geldiği ilk gün oyun yüklerken PC kilitlenip zorla kapatana kadar tepkisiz kalmıştı. Sonraki günlerde driverların hepsini Lenovo sitesinden kurup(DDU ile temiz kurulum + Windows güncellemelerini kapatıp)sistemimi oyunlarda denedim. Oyunları oynarken sürekli yeniden başlatıyordu. Daha sonrasında bunu çözmek için işlemci gücünü %90'a çektim. 1 hafta sorun yoktu. Sonrasında bugün RDR 2 ikonuna tıkladığım gibi mavi ekran aldım. Adaptörüm 170W bu arada ve laptopu alalı 2 ay oldu. Minidump dosyası yukarıda.

Son düzenleme:
Bu kadar yeni bir cihazda böyle sorun yaşıyorsanız direkt servise gönderin. Bir şey varsa direkt düzeltirler, bir şey olacağı varsa da onların elinde olsun. Bazı dosyalarda sorun ekran kartıyla ilgili görünüyor, sürücülere temiz kurulum yaptım demişsiniz. Belki donanımsal bir sıkıntı vardır.

Bazı dosyalarda ise ağ ile ilgili problem görünüyor, Vantage uygulamasında bir ağ ayarı vardı saçma sapan problemlere sebep olan. İsmini tam hatırlayamadım ama çok gerekli değil zaten, not olsun diye söylüyorum. Tavsiyem, servise gönderin. Onlar muhtemelen çözerler, hele donanımsal bir sorun varsa.

Bu kadar yeni bir cihazda böyle sorun yaşıyorsanız direkt servise gönderin. Bir şey varsa direkt düzeltirler, bir şey olacağı varsa da onların elinde olsun. Bazı dosyalarda sorun ekran kartıyla ilgili görünüyor, sürücülere temiz kurulum yaptım demişsiniz. Belki donanımsal bir sıkıntı vardır.

Bazı dosyalarda ise ağ ile ilgili problem görünüyor, Vantage uygulamasında bir ağ ayarı vardı saçma sapan problemlere sebep olan. İsmini tam hatırlayamadım ama çok gerekli değil zaten, not olsun diye söylüyorum. Tavsiyem, servise gönderin. Onlar muhtemelen çözerler, hele donanımsal bir sorun varsa.
Çok teşekkür ederim, servise gönderip sonucu ileteceğim.

Servise yolladım, bugün karar verildi. Servise yollamadan önce Lenovo destek ile görüştüğümde bu bilgisayarın fabrika çıkışlı 8GB RAM'e sahip olduğu, 16GB RAM modifikasyonu bulunmadığı iletildi. BETA PLUS TEKNOLOJİ'den herhangi bir şey satın almayın arkadaşlar. Benim iadem gerçekleşti fakat servis raporuyla. Süreç boyunca da yardımcı olmadılar. Fabrika modifikasyonlarını da iyi araştırın herkese kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı