Lenovo LOQ 15IAX9 anakart yanması

Hocam bir sorun yaşamayan ben miyim ya bende de LOQ var i5 1245HX 24 GB RAM 3050 6 GB benim çevremde 1 arkadaş yaşadı biz aynı laptop tan 4 5 tane aldık tek sorunu yaşayan o arkadaştı ben laptopu o.c yaptım GPU CPU 2 sine de bilgisayarı bayağı bayağı zorladım aralıksız 5 saat Rust CPU sıcaklığı 87 95 derecelerde sabit bazen fazla yük 100'lerde sabit oluyordu GPU da 75 80 benim laptop yanmadı garip acaba anakart yılına mi bağlı benim anakart 2023 model ve o kadar zorlamaya rağmen yanmadı.
Hocam Rust'ı bende oynasam sıkıntı çıkmaz da 4060'la Ultra grafikli oyunu oynadığım zaman böyle bir sorun yaşadım indiana jones yepyeni taze oyun servisten sonra şuanlık sıkıntı yok o.c yapmakta fayda var.

Hocam Rust'ı bende oynasam sıkıntı çıkmaz da 4060'la Ultra grafikli oyunu oynadığım zaman böyle bir sorun yaşadım indiana jones yepyeni taze oyun servisten sonra şu anlık sıkıntı yok o.c yapmakta fayda var.

Hocam sadece Rust değil ki Forza H5 Ultra ayaralrda vs ve Rust bayağı bayağı ağır bir oyun ( çok ağır hem de ) sadece Rust değil çoğu oyunda test ettim bir şey olmadı Allah'a şükür bilgisayarın ırzına geçiyorum kullanırken mesela BeamNG oynuyorum yatakta uzanırken fan delikleri yarı açık yarı kapalı 5 aydır böyleyim CPU 100 110 derecelerde 3 4 saat oynadım yine bir şey yok hep öyle oynuyorum gerçi mesela bir oyun wardı wu long mu neydi ya da ghost of tusima ne kadar ağır oyun onda da problem yaşamadom garip neyse hocam dikkat edin kendinize iyi akşamlar.

5 gün oldu hala serviste hocam. Yarın arayıp sorucağım ama dediğim gibi hx işlemcili loqlar kronik işinizi garantiye almak istiyorsanız başka işlemci bakın ❤️
AMD işlemcili(R5-8645HS) RTX 4050 modelde(LOQ 15AHP9) böyle bir yorum buldum hocam. Komple LOQ serisinden mi kaçmak lazım acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-01-25-22-27-17-556_app.revanced.android.youtube-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-25-22-27-17-556_app.revanced.android.youtube-edit.jpg
    275,1 KB · Görüntüleme: 377
AMD işlemcili(R5-8645HS) RTX 4050 modelde(LOQ 15ahp9) böyle bir yorum buldum hocam. Komple LOQ serisinden mi kaçmak lazım acaba?

Hocam 1 aylık araştırma sonucu LOQ tavsiye etmiyorum. 4060 laptopa 170 watt adaptör gönderiyorlar. Anakartı yanan modelleri mevcut. Hindistan modeli olduğu söylense de konuyu açan arkadaş gibi sorun yaşayanlar var. Acer Nitro 5 aldım sorunsuz kullanıyorum tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1 aylık araştırma sonucu LOQ tavsiye etmiyorum. 4060 laptopa 170 watt adaptör gönderiyorlar. Anakartı yanan modelleri mevcut. Hindistan modeli olduğu söylense de konuyu açan arkadaş gibi sorun yaşayanlar var. Acer Nitro 5 aldım sorunsuz kullanıyorum tavsiye ederim.
Acer Nitro serisinin malzeme kalitesi çok beğenilmiyor ve kalın diye biliyorum. Sizin tecrübeleriniz nedir? Aldığınız model neydi denediğiniz oyunlarda sorun vs. yaşadınız mı?

Hocam Rust'ı bende oynasam sıkıntı çıkmaz da 4060'la Ultra grafikli oyunu oynadığım zaman böyle bir sorun yaşadım indiana jones yepyeni taze oyun servisten sonra şu anlık sıkıntı yok o.c yapmakta fayda var.

Hocam iyi günler siz garantiye gönderdiğinizde içinde varsa ekstra RAM veya SSD'yi çıkartarak mı göndermiştiniz? Bende dün aynı sorunu yaşadım anakart yandı sanırım.

Hocam iyi günler siz garantiye gönderdiğinizde içinde varsa ekstra RAM veya SSD'yi çıkartarak mı göndermiştiniz? Bende dün aynı sorunu yaşadım anakart yandı sanırım.

Dostum ben cevap vereyim biazzat İstanbul'daki yetkili servisi aradim içine takılan RAM veya SSD'leri çıkartıp gönderin dediler yani sen nasıl aldıysan 8 GB aldın 8 GB yollayacaksın öyle işte.

Dostum ben cevap vereyim biazzat İstanbul'daki yetkili servisi aradim içine takılan RAM veya SSD'leri çıkartıp gönderin dediler yani sen nasıl aldıysan 8 GB aldın 8 GB yollayacaksın öyle işte.

Sağ olun hocam ben de konuştum Lenovo yetkili servisini aradım çıkartıp çıkartmamak size bağlı dediler çıkartırsanız sizin için daha sağlıklı olur dediler.

Merhaba, dün Lenovo LOQ laptop ile aynı sorunu yaşadım. RDR 2 Ultra grafiklerde oynuyordum. Bunu her oyun için yapardım fakat bu sefer bilgisayar aniden kapandı. Aynı anakart sorununu yaşadığıma eminim. Dün servis ile görüştüm, verdikleri talimatları denedim ve bilgisayar yine açılmadı. Beni yarım saat içerisine arayacaklar ve görüşeceğiz. Laptopa ek 16 GB RAM takmıştım servise gönderirken onu çıkaracağım. Peki SSD içerisinde tüm bilgilerim var. Bu bilgileri başka bilgisayara aktarmalı mıyım? Yoksa servis sadece anakartı düzeltip mi gönderecek? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Laptop hazır aradım servisi teslim için mail atacaklar öyle gitmem gerektiğini öğrendim onu bekliyorum daha gelmedi.

Perşembe günü teslim aldım. PC'de hiçbir sıkıntı yok eskisinden bir tık daha da hızlı diyebilirim. Anakart değişikliği yapılmış şu anlık sıkıntı yok. Undervolting yapıp işimi sağlama alacağım, zorlayacak oyunları da oynamaya yememeye başladı. Neyse bir terslik olursa yazarım.

Cihazınız ısınmaya başladı mı? Benimki anakartı değiştirildikten sonra çok yüksek sıcaklıktan oyunlarda performans kaybı yaşıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı