Lenovo LOQ 15IAX9 oyun oynarken şarjı bitiyor

BIOS ayarını yapsam aşırı performans kaybını yaşar mıyım? Teknik servisi arayacağım.

Şu an yanında değil ama nasıl kontrol edebilirim? Üstelik performans kipide gitti.
Herhangi bir limit dusurmene gerek yok o ayarı açarsan kendisi ayarlıyor. Controlde %20 civarı bir performans kaybı yaşamıştım. Başka oyunda denemedim.

CS2 oynuyorum da onda pek hissetmiyorum zaten genelde yüksek ayarda çok az azalıyor.

Bu performans kaybı oyunun sistemi zorlamasına göre değişiyor mesela csde hiç hissetmezsin ama CONTROL de hissedersin.

Performanstan kayıp vermeyi de doğru bulmuyorum bir yandan, bu yüzden bu cihazı uzun süre oyun oynayanlara önermiyorum.

Siz ne yaptınız hocam gönderdiniz teknik servise? @neor
Daha tam konuşmadım, hem adaptörü hem laptopu istiyorlar. Sadece adaptörü isterlerse eğer gönderirim. Sağlam cihazı kargoya vermeyi ve o sorumluluğu üstüme almayı doğru bulmuyorum.

Teknik servisler hangi illerde bulunuyor?
Hepsini bilmiyorum ama İstanbul'daki yere göndermemi istemişlerdi. Teknik servise taşeron bir firma bakıyor ancak bu adaptör işi direkt genel merkeze oluyor sanırım.

@neor hocam tenknik servisle konuştum, cihazınız yanında olması gerekiyor dedi. Yanımda olmadığından elden servise götüreceğim. Dönüşlerine göre bilgilendirme yaparım.
Adaptörü de götürüp mutlaka değiştirmelerini iste, hatta oradan çıkma kaynak olarak reddit indirip Lenovo loq kanallarına bakabilirsin yurtdışında çok fazla adaptör değiştiren var.
Screenshot_2024-12-09-09-28-21-236_com.reddit.frontpage.jpg

@neor hocam tenknik servisle konuştum, cihazınız yanında olması gerekiyor dedi. Yanımda olmadığından elden servise götüreceğim. Dönüşlerine göre bilgilendirme yaparım.
Sorunun şarj kablosundan kaynaklandığını kanıtlarla atarsan direk 230w şarj kablosunu yolluyorlar bu arada laptobu istemeden.

Gideceğim servis yorumlarını okudum, bir tane olumlu yorum yok. Wp üzerinden iletişime geçtim, bana nu şekilde yapmam gerektiğini söylediler.
Google üzerinden Lenovo sitesine giriş sağlayarak onekey optimizer indirelim güç tasarrufu pil kısmında pili kalibre et diyelim. İşlem yaklaşık 2 saat sürmektedir. Cihazın bu süreçte şarj da olması gerekir.
support.lenovo.com
1733726046193.gif
'a seri numaranızla girerek sürücüler yazılımlar-manuel güncellem kısmında yonga kümesi-BIOS-enerji yönetimi dosyalarını indirip kuralım. BIOS güncelleme esnasında işletim sistemi çökebilir ve veri kaybı yaşabilirsiniz, cihaz içerisinde önemli verileriniz mevcut ise yedek aldıktan sonra işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Sorunun şarj kablosundan kaynaklandığını kanıtlarla atarsan direk 230W şarj kablosunu yolluyorlar bu arada laptopu istemeden.

Bilgisayar yanımda değil. Bundan dolayı elden götüreyim diye düşündüm. Aradığımda ve wp üzerinden yazdığımda şunları yapın diyor geri dönüşlere göre ilerleyeceklermiş.

Gideceğim servis yorumlarını okudum, bir tane olumlu yorum yok. Wp üzerinden iletişime geçtim, bana nu şekilde yapmam gerektiğini söylediler.
Google üzerinden Lenovo sitesine giriş sağlayarak onekey optimizer indirelim güç tasarrufu pil kısmında pili kalibre et diyelim. İşlem yaklaşık 2 saat sürmektedir. Cihazın bu süreçte şarj da olması gerekir.
support.lenovo.com
Eki Görüntüle 2370383
'A seri numaranızla girerek sürücüler yazılımlar-manuel güncellem kısmında yonga kümesi-BIOS-enerji yönetimi dosyalarını indirip kuralım. BIOS güncelleme esnasında işletim sistemi çökebilir ve veri kaybı yaşabilirsiniz, cihaz içerisinde önemli verileriniz mevcut ise yedek aldıktan sonra işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Bilgisayar yanımda değil. Bundan dolayı elden götüreyim diye düşündüm. Aradığımda ve wp üzerinden yazdığımda şunları yapın diyor geri dönüşlere göre ilerleyeceklermiş.

Bunlar boş şeyler. Cihaz TV'nin DC serverinde bu sorunu yaşayan insanlar 240W şarj kablosu ile çözdü sorunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı