Lenovo LOQ 15IRX10 laptoptaki Realtek RTL8852BE Wi-Fi kartı evdeki internette ping spike yapıyor

Giorno Giovanna

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 R5 3500
Lenovo LOQ 15IRX10 model laptopum var ve bu laptopta da Realtek RTL8852BE Wi-Fi kartı var. En son driver'ları indirdim, onu yaptım, şunu yaptım, aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım fakat bizim Wi-Fi'ye bağlanınca ping spike var, komşu Wi-Fi'sine veyahut rastgele bir Wi-Fi'ye bağlanınca ping spike yok. Ethernet kablosu takınca da sıkıntı yok. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Şu anlık aygıt yöneticisinden laptopun Wi-Fi kartını devre dışı bıraktım, USB ile başka Wi-Fi adaptör taktım öyle kullanıyorum. Ethernet kablosuyla kullan gibi herkesin aklına gelebilecek şeyler söylememenizi rica ediyorum çünkü şansım olsa zaten kabloyla kullanırım.

Modemde Wi-Fi'yi 2.4GHz ve 5 GHz ayırabilirsen ayır, ikisini de dene ikisinden birinde normalse öyle kullan.

Birkaç çözümü var. Denemiş olabilirsin ben yine de yazacağım.

-Aygıt yöneticisi>ağ bağdaştırıcıları>sorun yaşadığın Wi-Fi adaptörünün özelliklerine girip güç yönetimi kısmına tıklayınca “bilgisayar bu aygıtı kapatarak güç tasarrufu yapsın" diye seçenek çıkıyor bu tikliyse bunu kaldırıp deneyebilirsin.

-Modem arayüzüne girebiliyor ve değişiklik yapmana izin veriyorsa;
*Otomatik kanal seçimi mutlaka kapalı olsun.
*5 GHz kullanıyorsan 36–48 arası bir kanal seç.
*2.4 GHz kullanıyorsan 1, 6 veya 11 gibi sabit bir kanal seç

-Modülasyon (bandwidth) kısmında 20 MHz veya 40 MHz sabitlemesi yap 80 MHz bazen spike yaratıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…