Lenovo R24e vs ASUS VG249Q3A vs AOC 24G42e

bluepp

Megapat
Bu 3 monitörü ekran kalitesi olarak kıyaslayan ve bilgisi olan var mı? Mediamarkta sadece ASUS'u bulabildim, aynı anda 3 ekrana bakma şansım olmadı.

5000TL civarında yüksek Hz olarak bunları buldum. Özetle bu üçünden daha kaliteli parçalara sahip, daha canlı ve güzel renklere sahip ve ghosting olmayan ekranı almak istiyorum fiyatları yakın zaten, bu konuda bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı şekilde bunlar arasında kaldım + ekleyebileceğim 2 monitör daha var : Lenovo R25i-30 ve Lenovo R25f-30.
Hazır konu var diye konu açmadım hocam şu 5ini bize bi eleme yaparmısın hatta varsa daha iyisi eklemede yapabilirsin. Tavsiyen üzere g65b aldım ama hem gözlerim alışmadı çok ağırdı hemde ekran bana çok büyük geldi. Beklentim 24 inç civarı olması ve oyun olarak hikayeli oynamam sadece fps ve mmorpg tarzı + genel kullanımda youtube twtch
@bluerr

İçlerindeki en iyi görüntü kalitesine sahip modeller R25F-30 ve 24G42e. R24E'nin diğerlerine göre eksisi parlaklığı çok düşük. ASUS'un eksisi her alanda ortalama olması.

R25F-30 aralarındaki en yüksek parlaklığa sahip monitör (r25i-30 hariç). Ayrıca en yüksek kontrast oranına sahip model de bu.

Yalnız VA olduğu için hareket performansı olarak en kötüsü. FPS oyunları için yeterli ama, yüksek elo için yeterli değil. YouTube, Twitch vs için en iyi deneyimi R25F-30 verir. Çünkü kontrast, renk gamutu ve parlaklık bakımından en alınası olan model bu. AOC 24G42e ise IPS'ler arasında en yüksek renk gamutu ve kontrast oranına sahip model. Buna R25i-30 da dahil. AOC'un pivot ve yükseklik ayarı yok ama, VESA desteği var.

Bir de panel bilgisi mevcut değil. Yani kaç coflu bir panel kullanılmış meçhul. Son zamanlarda AOC monitörlerle alakalı şikayetler arttı. Yine de incelemeler doğrultusunda en iyi modeller bu ikisi.

Bir de incelemesini bulamadığım ama, merak ettiğim 24m2N3200ZS var. Çünkü 24m1N3200ZS serisi iyiydi. Bununda iyi olacağını tahmin ediyorum. Yine de bilgi olmadığı için kör alım yapman lazım.

İçlerindeki en iyi görüntü kalitesine sahip modeller R25F-30 ve 24G42e. R24E'nin diğerlerine göre eksisi parlaklığı çok düşük. ASUS'un eksisi her alanda ortalama olması.

R25F-30 aralarındaki en yüksek parlaklığa sahip monitör (r25i-30 hariç). Ayrıca en yüksek kontrast oranına sahip model de bu.

Yalnız VA olduğu için hareket performansı olarak en kötüsü. FPS oyunları için yeterli ama, yüksek elo için yeterli değil. YouTube, Twitch vs için en iyi deneyimi R25F-30 verir. Çünkü kontrast, renk gamutu ve parlaklık bakımından en alınası olan model bu. AOC 24G42e ise IPS'ler arasında en yüksek renk gamutu ve kontrast oranına sahip model. Buna R25i-30 da dahil. AOC'un pivot ve yükseklik ayarı yok ama, VESA desteği var.

Bir de panel bilgisi mevcut değil. Yani kaç coflu bir panel kullanılmış meçhul. Son zamanlarda AOC monitörlerle alakalı şikayetler arttı. Yine de incelemeler doğrultusunda en iyi modeller bu ikisi.

Bir de incelemesini bulamadığım ama, merak ettiğim 24m2N3200ZS var. Çünkü 24m1N3200ZS serisi iyiydi. Bununda iyi olacağını tahmin ediyorum. Yine de bilgi olmadığı için kör alım yapman lazım.
Evet aslında aoc monitörün kaç coflu olduğunu bilmek alınabilirlik açısından çoğu soruya yanıt olabilirdi. Bu sonuncusu 24m2N3200ZS sadece a101de uygun fiyatlı olarak bulunması çok garip al iade etle uğraşmak istemiyorum açıkcası. Aoc veya lenovo arasından bir yazı tura atacağım bakalım teşekkür ederim alınca yine bilgi veririm

Hocam aoc monitörü 2 defa farklı yerlerden aldım hep ölü piksel li geldi iade ettim, lenovo ve philips monitör almayı düşündüm fakat her ikiside boykotlu ürün olduğu için ondanda vaz geçtim şuan aklıma fazla monitör gelmiyor ya yine başka siteden aoc alacağım (dediğiniz gibi şikayetler çokmuş 3 yıl garantisi var ama 6 ayda ekran bozulması şikayetlerini de bu model değil ama çok okudum) yada Samsung g4 düşünüyorum Samsung g4u nasıl değerlendirirsiniz veya başka aklınızda bir model varmi @bluerr

Son düzenleme:
Evet aslında AOC monitörün kaç coflu olduğunu bilmek alınabilirlik açısından çoğu soruya yanıt olabilirdi. Bu sonuncusu 24m2N3200ZS sadece A101'de uygun fiyatlı olarak bulunması çok garip al iade ETL'e uğraşmak istemiyorum açıkçası. AOC veya Lenovo arasından bir yazı tura atacağım bakalım teşekkür ederim alınca yine bilgi veririm.

Hocam AOC monitörü 2 defa farklı yerlerden aldım hep ölü pikselli geldi iade ettim, Lenovo ve Philips monitör almayı düşündüm fakat her ikisi de boykotlu ürün olduğu için ondanda vazgeçtim şu an aklıma fazla monitör gelmiyor ya yine başka siteden AOC alacağım (dediğiniz gibi şikayetler çokmuş 3 yıl garantisi var ama 6 ayda ekran bozulması şikayetlerini de bu model değil ama çok okudum) ya da Samsung G4 düşünüyorum Samsung g4u nasıl değerlendirirsiniz veya başka aklınızda bir model var mı @bluerr

G4 iyi de görüntü kalitesi bakımından diğer modeller kadar iyi değil. Ayrıca çok pahalı. Şu anlık elde olanlar bunlar. Eğer Lenovo alamam diyorsan Dell G2724D al. En azından 2K parasına 1080p monitör almamış olursun.

G4 iyi de görüntü kalitesi bakımından diğer modeller kadar iyi değil. Ayrıca çok pahalı. Şu anlık elde olanlar bunlar. Eğer Lenovo alamam diyorsan Dell G2724D al. En azından 2K parasına 1080p monitör almamış olursun.
G4 öğrenci indirimiyle 6 bine alabiliyorum, 240 hz olması zaten o fpsi cs2de alamadığım için önemli değil, renk kalitesi soru işareti oluşturdu dediğiniz gibi 6 bine alınır mı hocam, dell de boykot ürünü olduğu için onuda alamam başka bir aoc mu deneyeyim ne dersiniz

G4 öğrenci indirimiyle 6 bine alabiliyorum, 240 Hz olması zaten o FPS'i CS2'de alamadığım için önemli değil, renk kalitesi soru işareti oluşturdu dediğiniz gibi 6 bine alınır mı? Hocam, Dell de boykot ürünü olduğu için onu da alamam başka bir AOC mu deneyeyim ne dersiniz?

R25F-30 ile benzer. OverDrive medium overshoot olmadan en verimli çalıştığı mod. Strong yaparsan biraz overshoot yapıyor ama, Black smearing çok fazla azalıyor. İkisini de deneyebilirsin. Kullanılan panel R25F-30 ile aynı zaten.

R25F-30 ile benzer. OverDrive medium overshoot olmadan en verimli çalıştığı mod. Strong yaparsan biraz overshoot yapıyor ama, Black smearing çok fazla azalıyor. İkisini de deneyebilirsin. Kullanılan panel R25F-30 ile aynı zaten.
Tamamdır hocam teşekkür ederim bu teknolojik ürün alma ne problemli iş ya dertsiz insanı dert sahibi yapar :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı