Lenovo R25F-30 vs AOC 23.8" 24G42e

EnesB23

Centipat
Daha fazla  
AOC marka monitörlerde kronik sorunlar var diye biliyorum özellikle de panelle alakalı. R25F-30 ise çoğunlukla ghosting ve ölü pixel ihtimali var. Muhtemelen R25F-30 tercih ederdim ama net daha iyi diyemem.

Görüntü kalitesi R25F-30>24G42e
Daha iyi oyun deneyimi 24G42e>R25F-30

İkisi de yüksek renk gamutu ve kontrast oranı sunuyor. AOC biraz daha iyi için renk gamutunda ama, kontrast açısından VA panel olduğu için R25F-30 ezip geçiyor. Parlaklık olarak da daha iyi Lenovo.

10X renk 8X kontrast yerine 8X renk 15X kontrast tercih ederim. Yani arada devasa bir renk gamutu farkı olmamasına karşın kontrast açısından devasa fark var. Ki kontrast görüntü kalitesine renk gamutundan daha çok etki ediyor. İki monitörde renk gamutu olarak iyi zaten görüntü kalitesine önem veriyorsanız kontrasttan ötürü Lenovo almalısınız.

Oyun deneyiminde AOC daha iyi çünkü AOC'ta Black smearing sorunu olmazken Lenovo da VA panelin doğası gereği Black smearing sorunu var. Rahatsız olacağınız düzeyde değil. Dikkat etmezseniz anlamayabilirsiniz bile. Yine de oyunlarda daha pürüzsüz bir deneyim isterseniz bu konuda IPS olduğu için AOC daha iyi bir deneyim sunar. Şahsi seçimim R25F-30 olurdu.

AOC marka monitörlerde kronik sorunlar var diye biliyorum özellikle de panelle alakalı. R25F-30 ise çoğunlukla ghosting ve ölü pixel ihtimali var. Muhtemelen R25F-30 tercih ederdim ama net daha iyi diyemem.

AOC olan bu sene şubat ayında tanıtıldı yani kronik olup olmadığıyla ilgili bir yorum yapamayız ama, AOC'un monitörlerinde bir kalite düşmesi yaşanıyor doğrudur. R25F-30 ise OverDrive modunu level 3 yaptığın zaman rahatsız olacağınız düzeyde ghosting sorunu yapmıyor. Ölü piksel işe şans işi. R25F-30 haricinde bir monitör aldığında da ölü piksel ile karşılaşabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı