Lenovo Recovery Sorunu

mstfckmk

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar.

Lenovo marka bir laptop var elimde. Daha önce format atılmış haliyle recovery tuşu çalışmıyor. Recovery için ayrılan bölümün özelliği kaybolmuş.

İnternet üzerinden baya bir araştırma yaptım. Cmd üzerinden yapılan işlemler vardı onları yaptım ancak recovery programı hala recovery bölümünü görmüyor.

Önerileriniz var mı arkadaşlar. :/

Recovery bölümündeki sistem nedir? Windows Vista ya da 7 ise hiç uğraşmayın 8.1 yükleyin derim. Ama 8 ise, benim de başımdan böyle bir şey geçmişti. Recovery'i gören küçük, 100 küsür MB'lık bölümü silmiştim. Bir daha da Recovery bölümüne ulaşamadım. Onu da sildim. Bence yıl 2014 iken Recovery'nin modası geçti. Biostaki anahtarı alın temiz format atın.

Windows 7 hocam recovery deki sistem. Laptop sahibi arkadaşım. Windows 8.1 yüklemek bende istedim ancak windows 7 istiyor ısrarla :) aslında recovery bölümündeki dosyalar duruyor da onekey recovery den gösteremiyorum. Dediğim gibi cmd den yapılması gereken bir kaç işlem okudum onları yaptım bu seferde işlemi başlatınca bilgisayarı yeniden başlatıyor recovery menüsü gelmesi gerekirken tekrar windows a dönüyor.

Orijinal sürümünü yükleyin temiz formatla. Mesela Windows 7 Starter ise orijinali onu yükleyin ve Windows ortamında biostaki anahtarı gören bir program var, onunla anahtarı biostan not edin ve sitemi o anahtarla etkinleştirin. Dediğim gibi en güzeli temiz formattır. Eskisi gibi elimiz kolumuz bağlı değil. Şimdi kolay bunlar.

Orijinal sürümünü yükleyin temiz formatla. Mesela Windows 7 Starter ise orijinali onu yükleyin ve Windows ortamında biostaki anahtarı gören bir program var, onunla anahtarı biostan not edin ve sitemi o anahtarla etkinleştirin. Dediğim gibi en güzeli temiz formattır. Eskisi gibi elimiz kolumuz bağlı değil. Şimdi kolay bunlar.
Teşekkürler hocam öyle yapacağız artık

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı