Lenovo S340 laptopta oyunlar kasmaya başladı

fatbear

Decapat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi benim bir Lenovo S340 laptopum var.

8 GB DDR4 RAM.
i7 8565u işlemci.
NVIDIA MX250 4 GB, 2 GB VRAM ekran kartı.
(Bir tanede Intel UHD Graphics yardımcı ekran kartı var)
İki adet SSD.

Bu laptopu 2020 Nisan'da aldım. Birkaç ay evvele kadar hiçbir sorunu yoktu. Ancak 2021 Temmuz-Ağustos aylarının birinde GTA 5'te araba sürerken kasmaya başladı. Sorun oyundandır dedim yeniden yükledim ama çözülmedi. Eskiden GTA 5 kasmıyordu.
Ayarlarla oynadım güç seçeneklerini en yükseğe çektim, NVIDIA Denetim Masası'ndan performans için ayarladım oyunun varsayılan ekran kartını MX 250 olarak ayarladım, Görev Yöneticisi'nden oyuna işlem önceliği verdim, CPU 0 çekirdeğini bir tavsiye üzerine kapattım yok çözülmüyor.

Sonra RAM'ın yetmeyeceğini söyledi bir arkadaş öğrenci halimle gittim KYK kredim ile RAM aldım 8 GB aynı DDR ve MHz değerine sahip.
Taktırdım 12 GB RAM oldu sorunsuz şekilde.
Ancak sorun yine çözülmedi.

Başta GTA 5'te baslayan kasma FIFA 21 ve Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununda da başladı. Kasayı açtım soğutucuyu temizledim falan.

Sonra MSI Afterburn yükledim orada sıcaklık değerlerinde bir anormallik yoktu.
Ancak anormalliğin nedenini buldum.

CPU(işlemci) kullanımı yüzde yüz oluyor ancak GPU(ekran kartı kullanımı) yüzde 30'lara düşüyor ve kasma başlıyor.
İnternetten okuduğumda darboğaz olduğunu öğrendim ama darboğaz işlemci ve ekran kartı uyumsuzluğu imiş. İyi hoş ama bu bilgisayar ilk aldığımdan beri aynı işlemci aynı ekran kartı. Temmuz ayına kadar böyle bir sorun yoktu.
Darboğaz için oyunların grafik ayarlarını yükselttim düşürdüm yok sonuç aynı.

Sonra Bitcoin üretimine yarayan mining virüsünün CPU'yu sömürebileceğini öğrendim. Malwarebytes ve roguekiller yazılımlarını kurdum bir şeyler buldu hkey dosyalarında. Temizledim ama sonuç aynı halen GPU kullanımı düşüyor CPU yüz oluyor ve kasma oluyor.

Bu bilgisayarın sorunu nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Klişe bir cevap fakat, format işinizi görebilir. Çünkü sizin anlattıklarınıza göre farklı bir anormallik göremedim. Aniden başlaması genelde sıcaklık değerleri ile alakalı olurdu. ( yani soğutma yetersiz ise veya termal macun özelliğini kaybetti ise )
Cihazı teste sokmakta fayda var gibi duruyor, ilk olarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı