Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 İRX alınır mı?

https://www.notebookcheck.net/Lenov...dden-Lenovo-Legion-for-creators.905772.0.html bu ve benzeri incelemelerde dengeli modda bile harika performans veriyor. Dengeli mod 50+-dB
Bu kadar performanslı i9 için gayet normal bence.
ThinkBook arayışında olduğunuz için tahmini 3d/b render, çizim, kurgu projeler için ürün baktığınız varsayarak bu ürünüde düşünebilirsiniz. Hem OLED paneli hem 14' kompakt boyutta 96 GB kadar RAM desteği şahane. (her yönüyle özellikle fiyat ve panel sağlam alternatif ) Elektronik: MSI Stealth 14 AI OLED Studio 4060 54.000TL

Hocam şahsen msi da güzel ama ekranın boyutu benim için önemli şu anlık. Elimde monster abra a7 var neredeyse 7 yıl oldu alışkanlık gereği 17.3 e çok alıştım bir anda 14 e düşmek biraz fazla gibi geliyor. Bir de oyunlar ile de haşır neşir olan biriyim. Hikayeli oyunlara bayılan biri olarak hem iş hem oyun için kullanılabilecek bir laptop arıyordum. Legion 5 16irx9 vardı oda güzel bir laptop ama bu laptop daha çok beni çekti. Hem uzun ömürlü hemde performansı ile çok dikkatimi çekmişti. Tercihimi bu yönden kullanacağım gibi.

Ekleme:Bir de hocam dediğim gibi monster kullandığım için fan sesini dibine kadar duyuyorum. Kulaklık kullandığım için çok takmıyorum. Hani eğer düşündüğüm kadar değilse fan sesi şahsen beni etkilemez.

Son düzenleme:
Hocam şahsen MSI da güzel ama ekranın boyutu benim için önemli şu anlık. Elimde Monster Abra A7 var neredeyse 7 yıl oldu alışkanlık gereği 17.3'e çok alıştım bir anda 14'e düşmek biraz fazla gibi geliyor. Bir de oyunlar ile de haşır neşir olan biriyim. Hikayeli oyunlara bayılan biri olarak hem iş hem oyun için kullanılabilecek bir laptop arıyordum. Legion 5 16IRX9 vardı oda güzel bir laptop ama bu laptop daha çok beni çekti. Hem uzun ömürlü hem de performansı ile çok dikkatimi çekmişti. Tercihimi bu yönden kullanacağım gibi.

Ekleme: Bir de hocam dediğim gibi Monster kullandığım için fan sesini dibine kadar duyuyorum. Kulaklık kullandığım için çok takmıyorum. Hani eğer düşündüğüm kadar değilse fan sesi şahsen beni etkilemez.

Panel boyutu kişesel tercih. Şahsen kullandığınız model 45NTSC olabilir. Hadi olsun %100 sRGB. 14' üründe OLED göze batmaz. Aksine çok daha farklı tecrübe yaşarsınız. Piyasa da benim gördüğüm Legion yok ki hiç. Ya 100k civarı (asla değmez) ya da yurt dışından alınmış satışa sunulmuş ürün. Fan sesi değişken bence. Farklı ses çeşidi ve şiddeti var. Denemek lazım. ThinkBook alırsanız ne aldığınızı bilerek ten pişman olmazsınız. Sadece oyun odaklı i9 bile olsa 70k 4060 için gereksiz pahalı. Paneli IPS bile olsa güzel. Profesyonel bir paneli var. Kasa alüminyum zaten sağlam. Plastiğe göre hızlı ısınır hızlı soğur. Ayrıca muadil ThinkBook çoğu ülkede her zaman pahalı. (ortalama 1600-1700€ diye hatırlıyorum)
İyi düşünüp karar verin bence.

Panel boyutu kişesel tercih. Şahsen kullandığınız model 45NTSC olabilir. Hadi olsun %100 sRGB. 14' üründe OLED göze batmaz. Aksine çok daha farklı tecrübe yaşarsınız. Piyasa da benim gördüğüm Legion yok ki hiç. Ya 100k civarı (asla değmez) ya da yurt dışından alınmış satışa sunulmuş ürün. Fan sesi değişken bence. Farklı ses çeşidi ve şiddeti var. Denemek lazım. ThinkBook alırsanız ne aldığınızı bilerek ten pişman olmazsınız. Sadece oyun odaklı i9 bile olsa 70k 4060 için gereksiz pahalı. Paneli IPS bile olsa güzel. Profesyonel bir paneli var. Kasa alüminyum zaten sağlam. Plastiğe göre hızlı ısınır hızlı soğur. Ayrıca muadil ThinkBook çoğu ülkede her zaman pahalı. (ortalama 1600-1700€ diye hatırlıyorum)
1 Haftalık bir süreçten sonra karar vermeyi düşünüyorum. Zaten görüğüm legion dediğiniz gibi yurt dışından alınmış ve satışa sunulmuş bir ürün. Ben zaten o yönden düşündüm ürünün fiyatı yurtdışında 1250 dolar burada 63k. ThinkBook serisi iki yöndende bana göz kırptığı için çok cezbetti. Hatta dizi ve filmde izlemeyi seviyorum şahsen ekranı buna da müsait. Sırf oyun gözüyle düşünecek olsam 4070 bir laptop veya 4060 rog strix almak daha mantıklı.

Hocam genel bir araştırmadan sonra perofrmansı zorladığımız zaman fanın 57 desibel gibi bir değerde olduğunu gördüm. Eğer bu değeri almak istemez isek gpu performansını hatrı sayılır bir şekilde düşürerek 28db indirebiliyormuşuz. Ama böyle bir şey istemem normal şartlarda. 57 Desibel çok mu az mı bilemedim ama. Sizin bir bilginiz var mıdır? @745396

Son düzenleme:
Hocam genel bir araştırmadan sonra perofrmansı zorladığımız zaman fanın 57 desibel gibi bir değerde olduğunu gördüm. Eğer bu değeri almak istemez isek GPU performansını hatrı sayılır bir şekilde düşürerek 28dB indirebiliyormuşuz. Ama böyle bir şey istemem normal şartlarda. 57 desibel çok mu az mı bilemedim ama. Sizin bir bilginiz var mıdır?

Fan sesine çok takılmayın. Verdiği performans yanında her şekilde tolere edilebilir. Ayrıca önceden belirttiğim gibi fan sesi var fan sesi var. Öyle videolarda göründüğü gibi 60dB kafa ütüler diye bir şey yok. Aksine örnek olsun Katana için düşük! (50dB) Turbo fan sesi var. Hissedilen daha fazla.
Yine 3 yıllık kendi modelim en ağır oyunlarda (Turbo fan kapalı. Oyun profilinde senaryo göre 3-4K RPM) sözde o ölçümlerde 55dB 60dB. Daha ses yüzünden bir kez kulaklık takmadım. Hoparlör seviyesi 50 geçmem bile. Turbo fan modu senaryo değişik. Gerçekten gürültülü. Bunun yanında Turbo moda ihtiyacınız yok ki. Hem testlerde hem incelemelerde dengeli performansı çok iyi o üründe. Birebir denemeniz lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı