Lenovo Thinkpad E16 vs Lenovo ThinkBook 16 G6

yusufsamibey

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu 2 modelden birini almayı düşünüyorum. Aralarında bariz bir fark göremedim. Pil süresi olarak hangisi daha uzun süre kullanım sağlıyor. Kullananlar yorumunu yazabilir mi? Asphalt Legends unite oyununu ikisi de oynatır değil mi? Kardeşim bu oyunu çok seviyor.
@Artoria Pendragon

Son düzenleme:
Selam, iki modelin de linklerini birakir misiniz alacaginiz versiyonlari tam gormek icin? Butcenizi de soylerseniz guzel olur.

thinkbook için
thinkpad için

Hocam öncelikle geri dönütünüz için çok teşekkür ederim.

Bütçe olarak max 25k verebilirim. Öğretmenlik okuyorum bu yüzden de işlerim genellikle Chrome ve Word üzerinden dönüyor. Pil süresi benim için önemli dediğim gibi bu sebepten. Oyun oynamayacağım sadece belirttiğim gibi kardeşim sevdiği için arada asphalt legend unite oyunu oynanacak. @Artoria Pendragon

thinkbook için
thinkpad için

Hocam öncelikle geri dönütünüz için çok teşekkür ederim.

Bütçe olarak Max 25k verebilirim. Öğretmenlik okuyorum bu yüzden de işlerim genellikle Chrome ve Word üzerinden dönüyor. Pil süresi benim için önemli dediğim gibi bu sebepten. Oyun oynamayacağım sadece belirttiğim gibi kardeşim sevdiği için arada Asphalt Legend unite oyunu oynanacak. @Artoria Pendragon

Rica ederim, normalde konulara bakmayı bırakmıştım fakat boş vakitte etiket gorünce döneyim dedim. Genel olarak karşılastırırsak Thinkpad modeli daha iyi. ThinkBook modelinde lehimli RAM bulunurken Thinkpad'de 1'i lehimli, 1'i değiştirilebilir. Ileriye dönük açıdan daha iyi. Malzeme kalitesi olarak üst kapak ve alt kapak olmak üzere Thinkpad'de alüminyumken, ThinkBook'ta sadece üst kapak alüminyum alt kapak ABS plastik. Batarya açısından da 57wh Thinkpad 45wh ThinkBook olmak üzere yine Thinkpad bariz daha iyi, pil ömrü acısından bu batarya ile idare edecektir sizi. Ekstradan Power delivery desteklemesi de artı her iki model için. Eksi kısma gelirsek Thinkpad'de HDMI 1.4b bulunuyor, eskide kalmis ve Type-C portunun teki 3.2 gen 1 sürümünde. ThinkBook'ta HDMI 2.1 ve gen 2 Type-C desteği var.

Bunlari geçersek Thinkpad bariz daha iyi bir model ve önerim o olacaktır. Her iki modelin de temel eksisi bana göre 45 NTSC panel. Renk orani acısından kötüler, daha önce kaliteli panel kullanmadıysanız pek fark etmezsiniz muhtemelen ama iyi bir deneyim sunmazlar. Dediğiniz oyunun gereksinimlerini de kontrol ettim, çok rahat yetecektir cihazlar problem olmaz.

Rica ederim, normalde konulara bakmayı bırakmıştım fakat boş vakitte etiket gorünce döneyim dedim. Genel olarak karşılastırırsak Thinkpad modeli daha iyi. ThinkBook modelinde lehimli RAM bulunurken Thinkpad'de 1'i lehimli, 1'i değiştirilebilir. Ileriye dönük açıdan daha iyi. Malzeme kalitesi olarak üst kapak ve alt kapak olmak üzere Thinkpad'de alüminyumken, ThinkBook'ta sadece üst kapak alüminyum alt kapak ABS plastik. Batarya açısından da 57wh Thinkpad 45wh ThinkBook olmak üzere yine Thinkpad bariz daha iyi, pil ömrü acısından bu batarya ile idare edecektir sizi. Ekstradan Power delivery desteklemesi de artı her iki model için. Eksi kısma gelirsek Thinkpad'de HDMI 1.4b bulunuyor, eskide kalmis ve Type-C portunun teki 3.2 gen 1 sürümünde. ThinkBook'ta HDMI 2.1 ve gen 2 Type-C desteği var.

Bunlari geçersek Thinkpad bariz daha iyi bir model ve önerim o olacaktır. Her iki modelin de temel eksisi bana göre 45 NTSC panel. Renk orani acısından kötüler, daha önce kaliteli panel kullanmadıysanız pek fark etmezsiniz muhtemelen ama iyi bir deneyim sunmazlar. Dediğiniz oyunun gereksinimlerini de kontrol ettim, çok rahat yetecektir cihazlar problem olmaz.
Hocam gerçekten çok teşekkür ederim bu ince davranışınız için. Allah razı olsun.

Ekran kısmında daha önce kullandığım laptop çok çok eskiydi o yüzden dediğiniz gibi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Benim için esasında pil süresi önemliydi.

Peki hocam son olarak bu fiyatta pil süresi olarak benzer sürelere sahip beni, en azından, 4-5 sene götürecek yukarıda belirttiğim kullanım alanlarına uygun (öğretmenlik vb.) sizin bir öneriniz var mıdır naçizane? Aynı koşullarda olsam ben kendime bunu alırdım diyeceğiniz. Size zahmet vermiyorumdur umarım. @Artoria Pendragon

Son düzenleme:
Sıkıntı yok hocam, Huawei Matebook modelleri var ama i5 versiyonları bulunuyor bütçeye ve batarya kapasiteleri Thinkpad ile aynı seviyede. Thinkpad işlemci verimiyle daha iyi pil ömrü sunar. Eğer Windows dışı cihaz kullanmaya tamamsanız, MacBook M1 Air aslında çok daha uzun pil ömrü ve panel kalitesi sunar. Kardeşiniz oyunu yüksek ihtimal M1'de oynayamayabilir ama, o oyunun Mac kısmındaki desteğini bilmiyorum. Son alternatif ise bu olur muhtemelen önerebileceğim, onun dışında yok.

Bu model OLED 400 nit paneliyle öne çıkıyor, tabii bu panelin birleşimi + 12450H ile 7730U Thinkpad'den verimsiz pil ömrü olacaktır. Artısı OLED panel, CPU performansında da 7730U'nun grafik birimi çok daha iyi. Son seçiminizi saydığım bu 3 model arasında kararlaştırabilirsiniz.

Sıkıntı yok hocam, Huawei Matebook modelleri var ama i5 versiyonları bulunuyor bütçeye ve batarya kapasiteleri Thinkpad ile aynı seviyede. Thinkpad işlemci verimiyle daha iyi pil ömrü sunar. Eğer Windows dışı cihaz kullanmaya tamamsanız, MacBook M1 Air aslında çok daha uzun pil ömrü ve panel kalitesi sunar. Kardeşiniz oyunu yüksek ihtimal M1'de oynayamayabilir ama, o oyunun Mac kısmındaki desteğini bilmiyorum. Son alternatif ise bu olur muhtemelen önerebileceğim, onun dışında yok.

Bu model OLED 400 nit paneliyle öne çıkıyor, tabii bu panelin birleşimi + 12450H ile 7730U Thinkpad'den verimsiz pil ömrü olacaktır. Artısı OLED panel, CPU performansında da 7730U'nun grafik birimi çok daha iyi. Son seçiminizi saydığım bu 3 model arasında kararlaştırabilirsiniz.
Anladım hocam. Verdiğiniz detaylı cevaplar, nezaketiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim. Esenlik, sağlık ve sıhhatle kalın :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı