Arkadaşlar merhaba, elimde Lenovo Thinkpad x250 model Windows 10 Pro kurulu bir Ultrabook var ve yanına macOS Mojave kurmak istiyorum. Cihazımın sistem özelliklerini aşağıda paylaşıyorum durumla ilgili tarafıma bilgilendirme yapmanızı rica ederim. Teşekkürler.
Cihaz Bilgileri;
Hiç Kext kurmadım imaj ile gelen Clover dosyasını direk Efi ye kopyaladım. Mouse Winows'da sorunsuz çalışıyor Mojave de ise Mouse çalışmıyor, USB bellek çalışıyor okuyor yazıyor yani.
İmajı USB ye kurduğum da oluşan Clover klasörünün olduğu gibi EFİ içerisine kopyalarım. Sonradan Kext kurulumu yapmadım. Yani imaj ile Clover içerisinde oluşan Kext lerin tamamını EFİ içerisine kopyalamış oldum. Ne Kext eksilttim ne de ekledim. Muhtemelen çakışma var. Ben eve geçince Kext lerin ekran görüntüsünü paylaşayım sorunun Kext lerdenmi olduğunu anlamak daha kolay olabilir.
İmaj ile USB Clover içerisinde oluşan Kext lerin ekran görüntüsü. Bu Kext ler şu an EFI Clover Kext için de. Bunların hanğilerine ihtiyacım var? Diğerlerini sileyim.
Bu arada mesaj #34 dediklerini aynen yaptım ama sonuç aynı USB bellek dışında bir şey çalışmıyor. SMBIOS seçeneklerinin çoğuna baktım iMac 16,1 i5 Broadwell seçtim en uygun o gibi geldi.
Vodoops2controller olan hariç diğer vodoo olan kext bir yere yedekle ve sil. Dummy olanları sil. XHCI olanları'da yedekle ve sonra sil.
Sonra rebuild caches yapıp sistemi yeniden başlatıp dene.
Malesef durum yine aynı. Bu arada şunu farkettim kablolu başka bir Mouse taktım tabi çalışmadı ve alttaki Lazer ışığı yanmıyordu aynı Mouse Windows a takınca Lazer ışığı yanmakla beraber çalışıyor. Lazer ışığının yanmadığı Porta USB takınca çalışıyor.