Lenovo V15 G4 laptopa harici GPU nasıl takılır?

Hocam zaten yurt icinden almayacağım. Yurt disi link atma sansiniz var mı yurt disinda yasiyorum gomruk sorun değil, AliExpress, Amazon. Us, fark etmez Temu bile olur. Yani çok da anlamıyorum urunden yardimci olursaniz sevinirim.

Yardim edin once hocam simdi terk etmenin zamani değil😁

@Paltux haci yardim lazim link atar misin sana zahmet.

3 fanlı büyük bir ekran kartı alacaksan bunu almalısın. Ama büyük ihtimal PSU'ya kısa devre yaptırman gerekiyor. E-GPU'da klasik bakır bir kabloyla 2 ucunu PSU'nun pinlerine sokarak kısa devre yapılıyor.

Exp Beast gdc bende bunu kullanıyorum. Bu bence en güvenlisi tuşları var PSU'yu kısa devre yapmana gerek kalmıyor tuşunu açıyorsun PSU'yu kısa devre yapmış gibi ekran kartının fanları dönmeye başlıyor. Ama büyük ekran kartlarını taşıyamaz yani tutacak yerini yapmamışlar. Amazon da çok vardı eskiden gümrük olayları değiştiği için artık hiç gözükmüyor. AliExpress'te bile Türkiye gönderimine kapalı.

3 fanlı büyük bir ekran kartı alacaksan bunu almalısın. Ama büyük ihtimal PSU'ya kısa devre yaptırman gerekiyor. E-GPU'da klasik bakır bir kabloyla 2 ucunu PSU'nun pinlerine sokarak kısa devre yapılıyor.

Exp Beast gdc bende bunu kullanıyorum. Bu bence en güvenlisi tuşları var PSU'yu kısa devre yapmana gerek kalmıyor tuşunu açıyorsun PSU'yu kısa devre yapmış gibi ekran kartının fanları dönmeye başlıyor. Ama büyük ekran kartlarını taşıyamaz yani tutacak yerini yapmamışlar. Amazon da çok vardı eskiden gümrük olayları değiştiği için artık hiç gözükmüyor. AliExpress'te bile Türkiye gönderimine kapalı.

Hocam teşekkürler zaten iki fanli ekran karti kullanacağım. Son bir soru ekran kartinin performansini yuzde kac sinirliyor eGPU? Yani sen kullaninca yuzde kac dusus aliyorsun ekran kartindan?

Hocam teşekkürler zaten iki fanli ekran karti kullanacağım. Son bir soru ekran kartinin performansini yuzde kac sinirliyor eGPU? Yani sen kullaninca yuzde kac dusus aliyorsun ekran kartindan?
2024-10-08_14-47-35.png

Bu benim test sonucum. Rtx 3050 gibi bi performans alıyor. Ama işlemcim çok kötü yani cpu testi başladığında 10 fpsle başladı 8 fpsle bitti. :D
2024-10-10_11-40-36.png

Bu da kartın tam performansındaki sonucu. Videoda vardı onuda atarım 5700 XT ile ilgili idi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

videoda bu, benimle aynı wifi yuvasına takıyor. İşlemcisi daha güçlü tabi puanıda 6000'lere çıkmış. 8.59 da test sonucu var.

Hocam 2ci linkte atdiginizda Wi-Fi adaptore takmak icin aparat kablo yok.

3. resme basman lazım. M.2 NGFF kablolu dock o oluyor.

i5 8250U.

Teşekkürler hocam yardimlariniz icin.

Konunun üstünden biraz geçti, ben cihazı aldım adt-link F43sg BK7 her şeyi taktim PSU GPU çalışıyor, gel laptops taktığımda laptop siyah ekranda takılı, çalışıyor her şey çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor harici ekranla ekran kartından takıp denedim çalışmadı, dedim belki M.2 SSD yeri PCI-e X4 değildir SATA falandir onu da programlar yokladim X4 çıktı son çare BIOS tarafına gəldi bende BIOS'a girdim dedim PCI-e girişi falan aktiv değildir eGPU falan Advanced bölmesi falan yok, geniş BIOS yok yani legacy UEFI falan bile seçemiyorum arkadaşlar aparatda elimdə kaldı 60-70$ para verdim buna. Birisi nasıl modlayabilirim veya nasıl Secure Boot mudur nedir onu aktivlesdirebilirim. Mesela adaptörü üstünde 4 tane ışık var 3v, 12v, clk və RST ben laptop kapali saklayinca bu RST işığı kırmızı rengdr oluyor açınca laptop kapaniyor siyahda takılıp kalıyor, bir de adaptörü modlar var Auto bir de Force on, Force enable onların ikisini de denedim sonuç yok.

@Astiva

@Paltux

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam yardimlariniz icin.

Konunun üstünden biraz geçti, ben cihazı aldım adt-link F43sg BK7 her şeyi taktim PSU GPU çalışıyor, gel laptops taktığımda laptop siyah ekranda takılı, çalışıyor her şey çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor harici ekranla ekran kartından takıp denedim çalışmadı, dedim belki M.2 SSD yeri PCI-e X4 değildir SATA falandir onu da programlar yokladim X4 çıktı son çare BIOS tarafına gəldi bende BIOS'a girdim dedim PCI-e girişi falan aktiv değildir eGPU falan Advanced bölmesi falan yok, geniş BIOS yok yani legacy UEFI falan bile seçemiyorum arkadaşlar aparatda elimdə kaldı 60-70$ para verdim buna. Birisi nasıl modlayabilirim veya nasıl Secure Boot mudur nedir onu aktivlesdirebilirim. Mesela adaptörü üstünde 4 tane ışık var 3v, 12v, clk və RST ben laptop kapali saklayinca bu RST işığı kırmızı rengdr oluyor açınca laptop kapaniyor siyahda takılıp kalıyor, bir de adaptörü modlar var Auto bir de Force on, Force enable onların ikisini de denedim sonuç yok.

@Astiva

@Paltux

Dock çok pahallıymış. PCIe 5.0 destekleyen bir dock almışsın. PCIe 5.0 destekleyen laptoplar yeni yeni çıkmaya başladı.

PSU'nun laptopu açmadan önce çalışıyor olması gerekiyor. Yani laptop kapalıyken PSU'nun fanları dönücek .Bunu herhalde ADT link'in üzerinden yapmışsındır.
Burada siyah ekran sorunu için denenebilecek yollar var. Anladığım kadarıyla bunu çözmek bayağı zorlayıcı ama konuyu açan kişi uğraştırıcı bir yolla çözmüş. Sorun şu ki nasıl çözmüş anlamadım.
Şöyle bir sorunda olabiliyormuş. BIOS işlemcinin GPU'sunu kapatıyormuş bundan dolayı ekrana görüntü gelmiyormuş.

Hocam bende bilmiyorum nasıl yaptim ne kafa daydim bir türlü çözdüm, simdi bende de işleminin GPU'su gozukmuyor sadece RX 6700XT i goruyorum.

Hocam bende bilmiyorum nasıl yaptim ne kafa daydim bir türlü çözdüm, simdi bende de işleminin GPU'su gozukmuyor sadece RX 6700XT i goruyorum.

İyi olmuş. Bu haliyle monitörlü kullanırsınız hocam. Gizli BIOS'u açmak için ıdeaPad Slim 5'in gizli Biosu'na girebilme adımları var. Bu adımları yapmayı deneyin belki BIOS'un gelişmiş seçeneklerini bu adımlar açabilir. Bunu denerken e-GPU kapalı olsun 2. adımda laptop kapalı olacak. Umarım olur. Adımlar şunlar;
  1. Disable One key battery mode:
    • Dizüstü bilgisayarı açın ve BIOS'a girmek için F2 tuşuna basın.
    • Tek tuşla pil modunu devre dışı bırakın.
    • Sistemi kapatmak için güç düğmesine 1-2 saniye basılı tutun.
  2. Gizli BIOS menüsüne erişin (hata ayıklama modu):
    • Aşağıdaki tuş sırasını sırayla girin:
      F1 → 1 → Q → a → Z → F2 → 2 → W → s → X → F3 → 3 → e → D → C → F4 → 4 → r → F → v → F5 → 5 → t → g → b → F6 → 6 → y → h → n
      (Esasen, klavyede F1'den F6'ya kadar olan fonksiyon tuşlarını, klavyede altlarındaki tuşlarla birlikte dikey bir sıra halinde yazın. Sabit bir hızda yazmaya dikkat edin, çünkü çok yavaş yazarsanız, sıra kaydedilemeyebilir.)
  3. Karma (hibrit) grafik modunu etkinleştir:
    • Dizüstü bilgisayarı açın ve F2 BIOS'a yeniden girmek için tekrar basın.
    • Şimdi hata ayıklama menüsünü görüyor olmalısınız. Navigate to the Advanced ayarlarına gidin.
    • Grafik ayarlarıyla ilgili bir menü arayın. Bunun içinde, bulun Primary Display Selection (varsayılan olarak otomatik olarak ayarlanır).
    • Bu ayarı şu şekilde değiştirin:Hybrid Graphics(HG).
    • Değişiklikleri kaydedin ve dizüstü bilgisayarı kapatın.

İyi olmuş. Bu haliyle monitörlü kullanırsınız hocam. Gizli BIOS'u açmak için IdeaPad Slim 5'in gizli Biosu'na girebilme adımları var. Bu adımları yapmayı deneyin belki BIOS'un gelişmiş seçeneklerini bu adımlar açabilir. Bunu denerken e-GPU kapalı olsun 2. adımda laptop kapalı olacak. Umarım olur. Adımlar şunlar;
  1. disable One key battery mode:
    • Dizüstü bilgisayarı açın ve BIOS'a girmek için F2 tuşuna basın.
    • Tek tuşla pil modunu devre dışı bırakın.
    • Sistemi kapatmak için güç düğmesine 1-2 saniye basılı tutun.
  2. gizli BIOS menüsüne erişin (hata ayıklama modu):
    • Aşağıdaki tuş sırasını sırayla girin:
      F1 → 1 → Q → a → Z → F2 → 2 → W → s → X → F3 → 3 → e → D → C → F4 → 4 → r → F → v → F5 → 5 → t → g → b → F6 → 6 → y → h → n
      (Esasen, klavyede F1'den F6'ya kadar olan fonksiyon tuşlarını, klavyede altlarındaki tuşlarla birlikte dikey bir sıra halinde yazın. Sabit bir hızda yazmaya dikkat edin, çünkü çok yavaş yazarsanız, sıra kaydedilemeyebilir.)
  3. karma (hibrit) grafik modunu etkinleştir:
    • Dizüstü bilgisayarı açın ve F2 BIOS'a yeniden girmek için tekrar basın.
    • Şimdi hata ayıklama menüsünü görüyor olmalısınız. navigate to the Advanced ayarlarına gidin.
    • Grafik ayarlarıyla ilgili bir menü arayın. Bunun içinde, bulun primary display selection (varsayılan olarak otomatik olarak ayarlanır).
    • Bu ayarı şu şekilde değiştirin:hybrid Graphics(hg).
    • Değişiklikleri kaydedin ve dizüstü bilgisayarı kapatın.

Ben bunları o kadar denedim ki hiçbiri yaramadı sonun da laptopun yanına baktim tuş varmış 🥲, tuşu basdım orada setup mode, BIOS'a giriş falan vardı, oradan girdim PCI-e sekmesinden aygitlari seçin diye bir şey vardı tik koydum bilgisayar monitorden açıldı dahili grafik kartını Intel irsi kapatti bilgisayar eGPU ile açıldı.

Sonunda oldu ama teşekkürler yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı