Lenovo V310-15 IKB 80T3 Laptop RAM Yükseltmesi

Bütçe
270

ROCKSTARLIVIN'

Kilopat
Selamlar herkese, iyi akşamlar.

Şu an halihazırda kullandığım "Lenovo V310-15 IKB 80T3" laptopımda şu an 4 GB RAM takılı. Bunu 8 GB RAM takarak 12 GB yapmak istiyorum (çünkü okuduğum bilgilere göre sadece 12 GB'a kadar RAM destekliyor).

Burada CPU-Z programından Memory sekmesinde tipi DDR4 olarak görüyorum ve araştırdığıma göre 2133 MHz kullanmam lazım.

Sizce ne kullanmalıyım RAM olarak? Daha önce bir RAM almıştım hiçbir bilgim yoktu ve çalışmamıştı boş yere iade etmiştim. Tekrar öyle olmasını istemiyorum.

SPD kısmının ekran görüntüsünü paylaşır mısınız? Gecikme değerine bakıp da öyle RAM önereceğim çünkü. Maksimum 12 GB bellek desteğine nereden ulaştınız? Kullanma kitapçığında uyumlu ürünler kısmında 16 GB bellek bile var.

Çoğu siteden araştırdığım kadarıyla anakartım sanırım en fazla o kadar alıyor, çünkü upgrade yapan herkes 12 GB'a yükseltiyor en fazla ki yükseltenlerde en fazla 12 GB yapabiliyoruz diyorlar.
SPD sekmesi aşağıda, boş görünüyor. İkinci slot da aynı şekilde, bir fark yok.

SPD kısmının ekran görüntüsünü paylaşır mısınız? Gecikme değerine bakıp da öyle RAM önereceğim çünkü. Maksimum 12 GB bellek desteğine nereden ulaştınız? Kullanma kitapçığında uyumlu ürünler kısmında 16 GB bellek bile var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    15,9 KB · Görüntüleme: 130
İlginç. Gördüğüm kadarıyla cihazın kitapçığında 2400 MHz ve CL15 RAM'ler öneriliyor. Bu değerlerde 8 GB'lık bir bellek tercih edebilirsiniz o zaman.

Yarayabilir, şu da olabilir.

CL14 ama gömülü olan RAM CL 15 ise bu da o değerde çalışacaktır.

Sanırım CL16 olanı alacağım şu an gömülü olansa CL15 galiba, BIOS ayarlarımda hiç RAM ayarı yok ne olacağını çok merak ediyorum. Taktığımda CL16 olan otomatik olarak CL15 olarak çalışır mı? Yoksa ek ayar yapmam lazım mı sizce?

CL16 olan 15 olarak çalışmaz, CL16 CL15'ten daha yavaş çünkü. Gömülü olan CL16'da çalışır, eğer çalışacaksa. Genelde laptop yükseltmesinde birebir aynı özellikte RAM'ler öneriyorum, bu yüzden kesin bir şey diyemeyeceğim maalesef. Sorunsuz çalışırsa da sizin bir ayar yapmanıza gerek kalmaz.

CL16 olan 15 olarak çalışmaz, CL16 CL15'ten daha yavaş çünkü. Gömülü olan CL16'da çalışır, eğer çalışacaksa. Genelde laptop yükseltmesinde birebir aynı özellikte RAM'ler öneriyorum, bu yüzden kesin bir şey diyemeyeceğim maalesef. Sorunsuz çalışırsa da sizin bir ayar yapmanıza gerek kalmaz.
Son olarak bunda kanaat kıldım. Şu an gömülü olan 4 GB şu an CL15 2133 çalışıyor. Bunun daha hoş sonuç verebileceğini düşündüm. Sizinde fikrinizi almak istedim tabi.

Bu RAM güzel ama bu firma pek tavsiye edilen bir firma değil. Hakkında pek çok dolandırıcı şikayeti var, hatta bu yüzden burada yasaklı bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı