Lenovo V330 M.2 SSD'yi görmüyor

Yanlış anlamazsanız dediklerinizden pek bir şey anlamadım. Şu an yalnızca SSD'nin M.2 NVMe olduğunu biliyorum o kadar. Kaç lane e sahip olduğu bilmiyorum.

BIOS sürümü:
Eki Görüntüle 438201
Aygıt yöneticisi ekran görüntüsü:Eki Görüntüle 438202

Simdi kisaca soyle anlatayim; M.2 PCI-e SSD'lerde (SATA demiyorum dikkat edin), 3 tane farkli veri isleme yolu olan versiyon var. Bunlar X2, X4 ve M. Simdi senin laptoptaki slot X4 slotu imis ve senin aldigin SSD de X2 slotlu. Bu yuzden anakart gormuyor. Geri iade edip X4 olan bi PCI-e M.2 SSD alirsan calisacaktir.

Simdi kisaca soyle anlatayim; M.2 PCI-e SSD'lerde (SATA demiyorum dikkat edin), 3 tane farkli veri isleme yolu olan versiyon var. Bunlar X2, X4 ve M. Simdi senin laptoptaki slot X4 slotu imis ve senin aldigin SSD de X2 slotlu. Bu yuzden anakart gormuyor. Geri iade edip X4 olan bi PCI-e M.2 SSD alirsan calisacaktir.

Peki, anladım. Böyle ürünlerin iadesi oluyor mu? Şikayetvar'a baktığımda satın aldığım site "yeniden satın alınabilirlik koşullarını taşımıyor" gibi bir bahane türetiyormuş. Siz ne önerirsiniz?

Herhangi bir şekilde bunu bilgisayara tanıtmam mümkün değil yani. Peki böyle ürünlerin iadesi kabul ediliyor mu? Onun hakkında bir bilginiz var mı?
Onu bilemeyecegim, aldiginiz yerdeki satis sozlesmesine bakin. Internetten alinan urunlerde bildigim kadariyla 14 gun iade hakkiniz oluyor tuketici haklari kapsaminda.

Kaynak var evet, hatta ben de bu soruya cevap yazmak icin bakarken ogrendim. Hem PSREF'te (Lenovo urunlerinin spesifikasyon sayfasi) de sadece X4 oluyor diye belirtilmis.

Kaynak icin bu foruma, kesin cevap icin de 4. mesaja bakar misin:

Kisaca, X2 ve X4'un veri isleme yollari farkli oldugundan X2 X4'e girse calisir algisi ise yaramiyor maalesef.

Evet, okudum. Böyle bir durum varmış. Yine de fiziksel olarak bir fark yok.

Ben yine de bir BIOS güncellemesi yapmasını öneririm. İade etmeden önce son şans.

Evet, okudum. Böyle bir durum varmış. Yine de fiziksel olarak bir fark yok.

Ben yine de bir BIOS güncellemesi yapmasını öneririm. İade etmeden önce son şans.
Yaptım Recep bey, fakat değişen bir şey olmadı. SSD'yi çıkardım, kutusuna koydum, iade talebimi oluşturdum ve yarın iade edeceğim. Gelişme olursa buradan aktarırım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Yaptım Recep bey, fakat değişen bir şey olmadı. SSD'yi çıkardım, kutusuna koydum, iade talebimi oluşturdum ve yarın iade edeceğim. Gelişme olursa buradan aktarırım. Yardımlarınız için teşekkürler.
İyi akşamlar hocam aynı model bilgisayarda aynı sorunu toshiba rc100 ssd ile yaşadım,ssdyi iade ettim. Siz x4 veri işleme yoluna sahio bir ssd alıp sorunu hallettiniz mi? Şuan benim de aklımda intel 660p 512gb almak var.

İyi akşamlar hocam aynı model bilgisayarda aynı sorunu toshiba rc100 ssd ile yaşadım,ssdyi iade ettim. Siz x4 veri işleme yoluna sahio bir ssd alıp sorunu hallettiniz mi? Şuan benim de aklımda intel 660p 512gb almak var.
Şuan iade talebi oluşturup ürünü yolladım. Onu bekliyorum hocam. Siz iadenizde bir sorun yaşadınız mı?

V330 pişmanlıktır. M.2 uyumsuzluğu ile ilgili çok sayıda konu okuyarak gittim SATA III Samsung Evo 860 aldım. Caddy ile kullanırım düşüncesi vardı aklımda. Caddy'e taktım SSD gördü ama Windows kurulumunda sürekli hata verdi :) Ben de içini açıp içindeki harddiskin yerine taktım. Caddye de harddiskimi bağladım.Bunu yaparak SSD'ye Windows kurulumunu yapabildim. Harddiski de D diski olarak biçimlendirdim. 2-3 saat o vaziyette sorunsuz çalıştı. Eve geldim baktım bu sefer caddy'e takılı harddiskimi görmüyor :) Harddiski başka bir laptopa taktım harddisk sorunsuz çalıştı. Caddy'i de bozdu ya da sağlıklı bir caddy gelmedi bilemiyorum.
Adsız.png

Yedek parça listesinden bulabildiğim bazı modeller:
Kingston A400 M.2
Samsung MZVLW256HEHP
Western Digital SN520
==> Yedek Parça Listesi
Bunların birçoğu Türkiyede yok.
Türkiyeden 2 ayrı yorum okudum.
-Donanımhaberde ana konunun ilk mesajında Kingston KC1000 modeli takılmış
-Amazon üzerinde bir kullanıcı WD Black M.2 alıp taktığını söylemiş. => Link

Son düzenleme:
Şuan iade talebi oluşturup ürünü yolladım. Onu bekliyorum hocam. Siz iadenizde bir sorun yaşadınız mı?
V330 pişmanlıktır. M.2 uyumsuzluğu ile ilgili çok sayıda konu okuyarak gittim SATA III Samsung Evo 860 aldım. Caddy ile kullanırım düşüncesi vardı aklımda. Caddy'e taktım SSD gördü ama Windows kurulumunda sürekli hata verdi :) Ben de içini açıp içindeki harddiskin yerine taktım. Caddye de harddiskimi bağladım.Bunu yaparak SSD'ye Windows kurulumunu yapabildim. Harddiski de D diski olarak biçimlendirdim. 2-3 saat o vaziyette sorunsuz çalıştı. Eve geldim baktım bu sefer caddy'e takılı harddiskimi görmüyor :) Harddiski başka bir laptopa taktım harddisk sorunsuz çalıştı. Caddy'i de bozdu ya da sağlıklı bir caddy gelmedi bilemiyorum.
Eki Görüntüle 439187

Yedek parça listesinden bulabildiğim bazı modeller:
Kingston A400 M.2
Samsung MZVLW256HEHP
Western Digital SN520
==> Yedek Parça Listesi
Bunların birçoğu Türkiyede yok.
Türkiyeden 2 ayrı yorum okudum.
-Donanımhaberde ana konunun ilk mesajında Kingston KC1000 modeli takılmış
-Amazon üzerinde bir kullanıcı WD Black M.2 alıp taktığını söylemiş. => Link
Ben de dün gönderdim hocam, bekliyorum. İade kabul edilmezse de herhalde kelepir fiyata satarım, yapacak bir şey yok.
XPG SX6000 Pro 512GB n11de sepete ekleyince 460tlye geliyordu. Bunu sipariş ettim, umarım işe yarar. Donanım haber forumda kc1000 ve 970 evo takıp kullandığını söyleyenler var ama bu iki ürün benim bütçemi aşıyor, o yüzden daha uygun fiyatlı bir ürüne yöneldim. Açıkçası ben de anakart nvme desteklerken sata ssd kullanmak istemiyorum.
Bu arada haklısınız, v330 un milyon tane varyasyonu var ve hakkında doğru düzgün bir dökümantasyona ulaşamıyoruz, özellikle 81ax00dqtx. İki gündür bir pcnin ssdyi çalıştırmamasının sebeplerini araştırıyorum, şimdiki sipariş ettiğim ssdde çalışmazsa moralim iyice düşer ve kesin vazgeçerim. Tek istediğim windowsu stabil çalıştırmaktı, iki gündür bunları araştırmaktan kafa beyin kalmadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı