Lenovo Y50-70 mavi ekran problemi

orionpax

Hectopat
Lenovo Y5070 laptopa sahibim. Laptopta Nvidia GT 860M GPU bulunmakta. 3 hafta önce kadar uzun bi kullanimdan sonra "video scheduler internal error" hatasi ile kapandi. Acisimda bilgisayarin ekrani 10 dk sonra dondu. Güç butonunda kapattim bir kez daha actim ve her seferinde dondu. Aygit yoneticisinde Nvidia GPU'sunu kapattiktan sonra donma sorunu olmadi. Aygit yoneticisinden Nvidia GPU actigimda "DPS Watchdog violation" hatasi veriyor. Sorun donanimla mi yazilimla mı ilgilidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı GTX860M ve işlemciniz i7-4710HQ mu ? DDU ile tüm sürücüleri temiz şekilde kaldırıp Nvidia sitesinden güncel sürücüyü indirin.

Evet işlemci Core i7 4710HQ ve ekran kartı GTX 860M'dir. Sürücüyü DDU ile kaldırıp yeniden kurarken kurulum sırasında watchdog violation hatası veriyor. GPU'yu devre dışı bırakıp kurdum düzelmedi.

Güvenli modda Lenovo sitesinden Intel ve Nvdia sürücülerini yükleyin.

Teşekkürler,Intel sürücüyü kaldırmak sıkıntı çıkarmaz değil mi ?

Sorununuz çözüldü ise herhangi bir işlem yapmayın. Mavi ekran verirse minidump dosyalarını gönderin.

Nvidia sürücüsünü yüklerken sıkıntı olmadı ama sorun çözülmedi. Hataları vemeye başladığı gün çok oyun oynamıştım fazla sıcaklıktan bozulma veya Nvdia GPU bozulma ihtimali nedir ? Nvidia FPU bozulup bozulmadığını nasıl anlayabilirim ?

GPU bozulsa sürücüyü kuramazsınız. Kursanız da görüntü alamazsınız. Belleklerde sorun olabilir. Memtest86+ ile bellekleri test edin. Minidump dosyalarını da hala göndermediniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…