Lenovo y50 Sınırlı Bağlantı Realtek Wifi Sorunu

wrecking34

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba,

Lenovo y50-70 modeli laptopumda sürekli sınırlı bağlantı hatası alıyorum.

Wifi network kartı modeli : Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC

Online bir oyun oynayacağım zaman oyundan her 15 ila 30 dk sonra atıyor ve sınırlı bağlantı hatası alıyorum. Sinir krizi geçirmek üzereyim bunun bir çözümü var mı yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun derinlerine inmek gerek, modem arayüzüne(192.168.1.1 ve ya 192.168.2.1) erişebiliyorsan "SNR Marjı" ve "Hat Zayıflaması" değerlerini bizimle paylaşır mısın?
Bu değerlerin nerede olduğunu bulamadıysan eğer arayüzün bir ekran görüntüsünü atarsan ya da modeminin marka-modelini yazarsan yardımcı olabilirim.
Ek olarak bu sorun her saate var mı yoksa günün belirli saatlerinde mi ortaya çıkıyor

Sorunun modem ile alakalı olmadığından eminseniz Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun bu yazıda anlatıldığı gibi Wifi network kartınızın donanım kimliğini yazarsanız sürücünüzü güncellemekte yardımcı olabiliriz.

Son düzenleme:
Meraklanmayın. Bu sorun büyük bir çoğunlukla modemden kaynaklanıyor. Lütfen modeminizi kapatıp açınız ve tekrar deneyiniz.

Modemle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Modeme hertürlü ayarlandırma config yaptım arayuzden. Modemin olduğu noktayı temizledim kablolara baktım fabrikasyon ayarlarına geri dönderdim birtürlü olmadı.

Sorunun derinlerine inmek gerek, modem arayüzüne(192.168.1.1 ve ya 192.168.2.1) erişebiliyorsan "SNR Marjı" ve "Hat Zayıflaması" değerlerini bizimle paylaşır mısın?
Bu değerlerin nerede olduğunu bulamadıysan eğer arayüzün bir ekran görüntüsünü atarsan ya da modeminin marka-modelini yazarsan yardımcı olabilirim.
Ek olarak bu sorun her saate var mı yoksa günün belirli saatlerinde mi ortaya çıkıyor?

Modemin markası ve modeli : Huawei HG253
DONANIM KİMLİĞİ :
PCI\VEN_10EC&DEV_B723&SUBSYS_B73617AA&REV_00

Modem arayüzünden fotoğraflar ektedir hocam. Valla ben ne zaman oynadığım online oyuna girsem hep başıma geliyor oyuna giriyorum bazen hemen atıyor sınırlı bağlantı hatası veriyor bazende 30 dk sonra.
Adsız.png
Adsız1.png

Son düzenleme:
Modemle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Modeme hertürlü ayarlandırma config yaptım arayuzden. Modemin olduğu noktayı temizledim kablolara baktım fabrikasyon ayarlarına geri dönderdim birtürlü olmadı.

Modemin markası ve modeli : Huawei HG253
DONANIM KİMLİĞİ :
PCI\VEN_10EC&DEV_B723&SUBSYS_B73617AA&REV_00

Modem arayüzünden fotoğraflar ektedir hocam. Valla ben ne zaman oynadığım online oyuna girsem hep başıma geliyor oyuna giriyorum bazen hemen atıyor sınırlı bağlantı hatası veriyor bazende 30 dk sonra.Eki Görüntüle 37436 Eki Görüntüle 37437
Lütfen farklı bir bilgisayardan bağlanıp aynı oyunu oynamayı deneyiniz. Eğer yine oyundan atarsa sorun modemden, atmazsa sorun PC'nizden kaynaklanıyordur.

Durum>Aygıt veya WAN>DSL sekmesinin bir ekran görüntüsünü atarmısınız.
Sizden istediğim bölüm;
92518A53EB7779476C87603BDC66DD9E.jpg

Bu bölüm var sadece diğer bölümlerde işe yarayacak bir bilgi yok isterseniz vaktiniz var ise teamviewer ile bağlanıp bakabilirsiniz hocam.

Adsız.png

Lütfen farklı bir bilgisayardan bağlanıp aynı oyunu oynamayı deneyiniz. Eğer yine oyundan atarsa sorun modemden, atmazsa sorun PC'nizden kaynaklanıyordur.

Önceki laptopumda böyle bir sorun yoktu hocam. Yani sorunun wifi network kartından olduğu bariz diye düşünüyorum.

Buradan en güncel sürücünü bilgisayarına kurabilirsin.

Driverlar güncel hocam.

Bu bölüm var sadece diğer bölümlerde işe yarayacak bir bilgi yok isterseniz vaktiniz var ise teamviewer ile bağlanıp bakabilirsiniz hocam.
Olabilir fakat özel mesaj üyelere kapatılmış malesef o yüzden siz DSL sekmesini bulup atarsanız daha iyi olur. DSL sekmesi altında da olmaya bilir o modem hakkında pek bilgi bulamadım o yüzden sizin SNR Marjin değerinin bulunduğu sayfayı bulmanız gerek.

Ayrıca bazı Huawei modemlerde SNR Marjı "Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB)" ve "Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB)" olarak da yer alabiliyormuş...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı