Lenovo Y510P ikinci ekran kartında düşük GPU kullanımı

Mimi

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Lenovo Y510P kullanmaktayım yaklaşık 2 yıldır. İçerisinde 2 adet GT 755M bulunmakta SLI bağlantılı. Bu ekran kartlarının birincisi gayet güzel çalışmakta fakat 2. ekran kartı neredeyse hiç çalışmıyor. İlk aldığım zamanlarda da fark etmiştim fakat durumu değiştiremedim ki zaten çok da bri fark yaratmıyordu gerek duymuyordum. Ama şu anda oynadığımız oyunlar ve teknolojinin geldiği noktadan dolayı o 2. kartın çalışmasına gerçekten ihtiyacım var. Ne yapmalıyım? Durumu daha net gösterebilmek adına resimler ekliyorum.
GPU1 kullanımı %94 iken GPU2 kullanımının ancak %5 olduğu görülüyor.

(use=kullanım, ı.h= işlemci hızı, b.h=bellek hızı, b.k=bellek kullanımı, k.l= kullanım limiti)

Screenshot_2.png
Screenshot_12.png
Screenshot_13.png
Screenshot_14.png
Screenshot_15.png
Screenshot_20.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu oyun biraz sıkıntılı bir oyun optimizasyon sorunları daha bitmedi. Eğer genel olarak hep böyleyse garantisi devam ediyorsa garanti yolu gözüktü demektir kardeşim. Keşke en başta verseydiniz.

Bu oyun biraz sıkıntılı bir oyun optimizasyon sorunları daha bitmedi. Eğer genel olarak hep böyleyse garantisi devam ediyorsa garanti yolu gözüktü demektir kardeşim. Keşke en başta verseydiniz.

başka oyunlarda da durum böyle, hepsinde değil ama. bazılarında %5 in üstüne çıkmıyor gpu 2 bazılarında ise senkronize. sekronize olduğunu çok çok az oyunda görüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_21.png
    Screenshot_21.png
    61,6 KB · Görüntüleme: 147
  • Screenshot_26.png
    Screenshot_26.png
    96,5 KB · Görüntüleme: 124
  • Screenshot_28.png
    Screenshot_28.png
    181,6 KB · Görüntüleme: 165
  • Screenshot_29.png
    Screenshot_29.png
    66,2 KB · Görüntüleme: 163
Senin bilgisayar yanıyor kardeşim, acilen garantiye veya servise yollaman lazım yakacaksın herşeyi.
soğutucu ile kullandığımda sorun olmuyor bu model sli olduğu için ısınacağını tahmin ediyordum zaten ki bütün kullanıcıların başettiği birşey bu ısı sorunu ama normal bu bilgisayar için ısının çözümü zalman, fakat ben bu gpu2 nin derdine bi çare bulamadım henüz bana asıl o lazım yoksa böyle 30 fps yi bile göremeden oyun oynanmaz

soğutucu ile kullandığımda sorun olmuyor bu model sli olduğu için ısınacağını tahmin ediyordum zaten ki bütün kullanıcıların başettiği birşey bu ısı sorunu ama normal bu bilgisayar için ısının çözümü zalman, fakat ben bu gpu2 nin derdine bi çare bulamadım henüz bana asıl o lazım yoksa böyle 30 fps yi bile göremeden oyun oynanmaz
Yalnız senin değerler hiç normal değil, o derecelerde sıkıntı var. Senin şuan yaptığın yanan yangını tüple söndürüp yangın söndü diye bir şey olmaz demen.

Her oyunda aynısı olmuyor gördüğüm kadarıyla istenen güce göre kendini ayarlıyor olabilir.

Sıcaklık değerleri çok yüksek nasıl acımadan kullanıyorsun kardeşim ya :D Benim ekran kartı stabil 75 derece 76 olsa yüreğim hopluyor :D.

Her oyun SLI destekleyecek diye bir şey yok. Pubg SLI desteği olmayan bir oyun. Ondan dolayı ikinci ekran kartı çalışmıyor.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı