Lenovo Z50-70 Boot Failed hatası

aceylan

Kilopat
Arkadaşlar merhaba.

Lenovo z50-70 kullanıyorum. Bilgisayara reset attıktan sonra bu hata ile karşılaştım.
IMG_20181030_225114-min.jpg

İnternette araştırdıktan sonra bir kullanıcıda BIOS Boot'tan Boot Mode'unu UEFI'dan Legacy Support'a alırsam düzeldiğini gördüm.
IMG_20181030_225318-2328x1746-1746x1310.jpg

IMG_20181030_225325-1862x1397.jpg

Ancak bu sefer de PXE-MOF: Exiting PXE ROM hatası alıyorum.
IMG_20181030_225352-1862x1397.jpg

IMG_20181030_230220-1862x1397.jpg

Ne yapmam lazım? Format atsam düzelir mi veya daha kolay yolu var mıdır?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20181030_225325-1862x1397.jpg
    IMG_20181030_225325-1862x1397.jpg
    395,5 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Diski başka makinada test et HDtune ile, error ve health taraması. Disk OK ise sıfırdan Uefi Windows kur laptoba, BIOS ayarlarını UEFI'ye göre ayarla.
Masaüstü PC HDD'mi taşınabilir yapmak için kullandığım HDD kutusu ile kullanmayı denedim, tepki vermedi. Diğer PC'lerde nasıl deneyeceğim ki başka türlü?

Laptoptaki HDD'yi sök başka bir bilgisayara 2.disk olarak takıp HDTune ile taramalarını gerçekleştir eğer bir sorun varsa repair seçeneği olması lazım oradan düzeltmeye çalış olmadı önemli dosyalarını çıkarıp format atmak.

Laptoptaki HDD'yi sök başka bir bilgisayara 2.disk olarak takıp HDTune ile taramalarını gerçekleştir eğer bir sorun varsa repair seçeneği olması lazım oradan düzeltmeye çalış olmadı önemli dosyalarını çıkarıp format atmak.

Hocam söküp HDD kutum ile başka bilgisayarda USB yoluyla denedim zaten ancak tepki vermedi. Laptop hdsini başka türlü nasıl başka bilgisayara takabilirim bilmiyorum. Bilgisayarcıya mı götüreyim?

Tornavida kullanmayı biliyorsan kendin de yapabilirsin bilgisayarcıya gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan nasıl takıldığını öğrenebilirsin.

Tornavida kullanmayı biliyorsan kendin de yapabilirsin bilgisayarcıya gerek yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buradan nasıl takıldığını öğrenebilirsin.

Hocam benim HDD laptop yalnız. Arkadaşım laptop'nda denemeyi düşündüm ama toshiba idi baya bir farklıydı benim laptoptan. Ben de HDD kutuma takmayı ve USB yoluyla denemeyi düşündüm tepki vermedi. Yani dediğiniz gibi başka laptopta harici bir şekilde takıp deneme şansım pek yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı