Lenovo z50-70 Isınma ve Windows 7 Kuramama Sorunu

mphlvnn

Hectopat
Katılım
11 Mart 2017
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lenovo z50-70 laptop kullanıcısıyım ve bu laptop'umu aslında bayağı seviyorum hiçbir problemim yok fakat tek sorunum oyunlarda ısınıyor ve bundan dolayı FPS düşüyor veya ben öyle düşünüyorum. Laptop bana Windows 10 olarak geldi fakat ben performans arttırmak amacı ile laptop'umu Windows 7 yapmak istiyorum. USB diskimde bir format diski oluşturuyorum ve BIOS ayarlarından USB diskimi 1. sıraya getiriyorum save yapıp yeniden başlattıktan sonra USB'yi hiç umursamadan direk laptop açılıyor. Bu yöntem olmayınca normal bir windows 7 CD'si bulup CD ile format atmayı denedım. BIOS'tan tekrar CD'yi 1. sıraya getirerek yeniden başlattım bilgisayarımı bu sefer CD'yi gördü fakat ön yüklemeden sonra windows startıng kısmında takılıyor daha ileri gitmiyor böyle bir sorunum var.


Isınma sorunuma gelince şöyle bir şey düşündüm. Laptop umun altına INC-601GSMSX 7-17'' 6XFAN 2XUSB 6 KADEMELİ GAMİNG NOTEBOOK SOĞUTUCU bu soğutucudan alacağım ve laptop'umun altındaki 3 vidalı kapağı söküp bir kenara koyacağım tabii bunun bir zararı olurmu forumdaki abilerime kardeşlerime danışmak istedim.


Harici ekran; laptop'uma bir harici ekran alarak laptop'u kasa gibi kullanmayı duşunuyorum, yani şöyle laptop'a bilgisayar masamın altına bir bölme yapacağım laptop'u altındaki fan'ı ile beraber masamın altına koyucam tabii bu kısım havadar bir kısım olacak. Şimdi şöyle bir durum var bir laptop için 60 Hz'lik bir monitör almayı duşunuyorum bir sıkıntı çıkartır mı? Bir diğer konu ise bilgisayarı açma tuşunu klavyede bir tuşa atayabilir miyim?

HDD&SSD; Ben bilgisayar'da aşırı GB kullanan biri değilim. Bilgisayarın kendi üzerindeki HDD'yi çıkartıp yerine herhangi bir 120 GB SSD takabilir miyim?Tabii bunu yapmak için öncelikle bilgisayarıma nasıl format atabılecegımı bulmam lazım en yukarda belirttiğim gibi.


Post'umu sonuna kadar okuyup yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.



Syn. @Recep Baltaş
Syn. @Ali Güngör
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba;

1-) Notebookun biosa girip default ayarlarını geri yüklemeni tavsiye ederim.

2-) Windows 10 yüklü geldiyse recovery yaparak sistemi yeniden kurabilirsin hem orjinal sistemi niye orjinal olmayan şekile getirmeye çalışıyorsun? Windowsu Cd'den kurma olayını çoktan bırakmış biri olarak hem zamandan hem sorunların bir çoğundan kurtuldum. Forumda bir çok kez usb den format atma boot etme konuları var google'den bakarak da bulabilirsin. Usb'den kurarak ekte paylaştığım tuş ile bios girmeden uğraşmadan flash diskini göstererek kuruluma geçersin.

3 - ) Sağlam bir windows bulman en önemlisi ( bizlerde pek orj. sistem gezmez) :)

4 - ) Fan soğutucu sana bütçene kalmış olay "zalman" daha iyi bir markadır lakin lenovoyu sever sayarım acaba macun ve fan temizleme yaptırmak mı lazım? Belki fan almana gerek bile kalmayacak.
Notebookun altındaki kapak koruma görevi yapar olumsuz durumlar oluşmaması için kapağı kullan derim.

5 - )Monitör de tamamen bütçen ile alakalıdır. Notebookun Güç ayarlarını değiştirip kapak kapatma olayını ayarlayacaksın ve notebookun sürekli açık kalmasını sağlayacaksın zaten beklemeye geçse bile fareyi bile oynatsan uyanıyor tuş olayını anlamış olmayabilirim?

6 -) HDD olayını istediğin gibi yapabilirsin CD sürücüsünü kullanmıyorsan onu bile çıkartıp SSD ve HDD olarak 2 sini kullanabilirsin SSD pahalı ama çok hızlı olduğu için cezbedici. SSD ye format atacaksan format ekranında SSD yi seçip atacaksın hızı haricinde normal harddisk le hiç bir farkı yok. SSDye kurduğunda 40 gb gibi bir veri kaybı yaşayacaksın. 256 gb SSD almak daha verimli olur.
 

Dosya Ekleri

  • z5070 bot tuşu.PNG
    z5070 bot tuşu.PNG
    20,9 KB · Görüntüleme: 95
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı