Lenovo z510 Isınma Problemi

Doğukan Balcı

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Geçen yaz aylarının başında aldığım lenovo z510 markalı ( i5 olan ) okuldan geldim günün stresini atayım derken LOL'e girdim ve FPS'nin bir anda 70 civarına düştüğünü farkettim (normalde 150-200) elimi bilgisayarının yanına götürdüğümde çok fazla sıcaklık hissettim tamam yaz aylarına giriyoruz bugun hava 30 derece falandı ama bu kadarı fazla çünkü geçen yazın ortasında böyle bir ısınma ve FPS sorunu olmuyordu. Ne yapabilirim soğutucum bozuldu onu yenilemeyi planlıyorum bunun dışında önerileriniz var mı ? Yazarsanız teşekkür ederim...

Yeniyim ve yazım kurallarına alışmaya çalışıyorum zamanla alışacağımda ... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var
Bundan 6 ay önce LENOVO Z510 laptop aldım.Özellikleri :
İntel 4.nesil i5 4200m işlemci
8 gb ram
Nvidia geforce gt740m 2gb ekran kartı
1tb+8gb sshd harddisk
Windows 8 single language 64 bit
Karşılaştığım sorun ise laptop ısısı.Boşta hiç bir program çalışmazken işlemci ısısı 65-75 santigrat derece.Ayrıca performans aşırı düştü.Açıldıktan sonra işlem merkezi simgesi gelene kadar hiçbir şey yapmama izin vermiyor.İşlem merkezi de 5 dk dan önce gelmiyor. Format atmama ragğmen düzelmedi.Konu hakkında acil yardımlarınızı bekliyorum.

Cevabı geç yazdığım için kusura bakmayın yazıyı kalın yazdığım için 3 gün ban yedimde.Neyse asıl konuya geliyim cihazımın halen garantisi var garantiye yollamalı mıyım , yollamam gerekiyorsa sorun olarak neleri belirtmeliyim?

Cihazın ısınma problemini çözdüm. Biraz bios ayarı birazda driver muhabbetiymiş. Çünkü cihazda orjinal windows 8 var. Tüm sorun windows 8 cihaza uyum sağlayamamasıymış. Umarım geçici bir çözüm değildir ve bu sorunu bir daha yaşamam. Yaptığınız yorumlar ve konuya verdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Windows 8.1 yükleyip bütün driverlarınızın en güncel halini yüklerseniz hiç bir sorun olmaz. Yaz ayları içinde bi soğutucu aldınız mı tadından yenmez :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı