Lenovo Z580 eGPU yapılır mı?

Lotusep

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim eski bir laptopum var ben uzun süreler önce bu laptopla oyunlar oynadım videolar filmler izledim fakat uzun süre önce eskidi ve köşeye kaldırmıştım. Ondan önce bir gün benim bilgisayarım hata vermeye başlamıştı sürekli mavi ekranlar açılmamalar vesaire. Tanıdığım bir tamirciye götürdüm ve anakarta bağlı olan ekran kartının arıza yaptığını ve onu sökmesi gerektiğini söyleyerek söktü ve şu an harici ekran kartı anakarta sabit olan şu an artık yok. Ben bu PC'de LoL ve ufak tefek oyunlar oynamak istiyorum. Anakarta bağlı harici bir ekran kartı alıp bu PC'ye montajlayabilir miyim ya da montajlatabilir miyim?
Elimde dizüstü PC:
Lenovo Z580.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• lenovo_ideapad_z580.jpg
    lenovo_ideapad_z580.jpg
    139,7 KB · Görüntüleme: 33
eski egpu nasıl montajlıydı peki anakarta ?

Montajlayamazsın, EGPU'yu bu modele sadece PCI-e portundan bağlayarak yapabilirsin.

Ya da acaba sadece devre dışı bırakmış olabilir mi? İçini uzun zamandır açmıyorum tam olarak ne durumda şu an bilmiyorum internetten araştırdım sadece anakart üzerinde çip varmış eGPU galiba. Boşta durmasını sağlayacak bir şey yapmış olabilir mi?

Eski eGPU nasıl montajlıydı peki anakarta?

eGPU denilen şey dışarıdan harici bir kart bağlamaktır, masaüstü GPU'sunu PCI-e veya Thunderbolt gibi portlar aracılığıyla sisteme bağlarsın. Takılı olan ekran kartı ise mobil bir karttır ve cihaza lehimlenir.

Son düzenleme:
eGPU denilen şey dışarıdan harici bir kart bağlamaktır, masaüstü gpusunu PCI-e veya Thunderbolt gibi portlar aracılığıyla sisteme bağlarsın. Takılı olan ekran kartı ise mobil bir karttır ve cihaza lehimlenir.

O lehimi kaldırmaları mümkün mü yani sökmüş almış olabilir mi?

Ben içini açıp bir bakayım en iyisi en mantıklısı o fotoğrafını sizinle paylaşırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı