Lenovo z580 Mac OS X Chameleon UEFI Boot

burak ayvazlar

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Eskisehir, Turkey
Daha fazla  
Ben sistemimi önceden windows 7 + 10.8 hackintosh olarak kulanıyodum. Sonra windows 8 çıktı, dedim 7 artık sana güle güle, windows 8 kurdum. Ama diskteki partitionları silmedim. Sadece C'yi sildim. Şuan sistemimde windows 8.1 update 1 x64 sistemim mevcut UEFI olarak.
@Recep Baltaş beyin 10.9.2 makalesini okuyarak kurulum yaptım. USB'den boot ederek sisteme ulaştım. Ekran kartımı 4mb olarak gördü ve birçok şey tanınmadı ilk seferde doğal olarak. Sonra tonymacx86'daki senin verdiğin linkteki z580 klasorunu indirdim. İçindekileri teker teker yüklemeye başladım. İlk olarak kext wizardla kextleri yükledim. Ardından Chameleon Bootloader yükledim. Sistemin diskinde kök dizinde Extra diye bir klasor vardı. Oraya z580 klasorundeki Extra klasoru içinde olan dosyaları kopyaladım. Bu arada adamım sistem parçalarıyla sistemim birebir aynı bir tek wifi kartını değiştirmiş bende Broadcom var onuda Mac desteklemiyor. Neyse Chamaleon bootloaderla boot ediyim dedim HDD'den fakat bir türlü boot edemiyorum. Yani Chameleon boot ekranı gelmiyor. Ne yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkürler @Recep Baltaş Bey. Mavericks'e Chameleon yükledim, ayarlarını da yaptım fakat sistem açılırken

Kod:
boot0
none
diyor.

Chameleondan boot edemiyorum. Nasıl dual boot yapabilirim ? Windows 8.1 x64 ile Mavericks ' i ?

@Recep Baltaş bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Z580 imi dual boot olarak kullanabiliyorum artık. Windows 8.1 update 1 x64 + Mavericks 10.9.2 tek sorunum wifi o konudada sizin tavsiye ettiğiniz usb wifi adaptörlere bakıcam artık. Siz yeni teknoloji ac kullanmayı tavsiye etmişsiniz en son ki yaptığınız dual boot hackintosh rehberinde ben araştırdım fakat ac teknolojisi olan mini usb wifi adaptor bulamadım tavsiye ediceğiniz marka ve modeller varmıdır ?

[Başarılı Kurulum] Lenovo Z580 Windows 8.1 x64 + Mav 10.9.2 | Technopat Sosyal linkinden yararlanabilirsiniz.

Ne demek efendim yardımım dokunduysa ne mutlu bana, @Recep Baltaş Bey sizede ayrıca çok teşekkür ederim rehberleriniz sayesinde birçok hatayı çözmüş bulunuyoruz. En iyisi ben Hackintosh İçin En İyi USB Wi-Fi Adaptörleri » Technopat dekilerden bir tanesini yada TP-LINK TL-725N alıyım. İleride ac pci mini cardların fiyatı düşünce laptopa bir tane ac pci mini card takarım sorunu çözmüş olurum :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı