Lens kullanmaya başladıktan etrafı net görememek

zıbab ivjj

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar lense geçtim. Takarken bir yarım saat uğraştım ama şu an taktım. İlk taktigimda sağ ve sol gözümde iki üç dakikalık yanma oldu. Dayanılmayacak bir yanma değil tabii ki. Normal midir? Ek olarak gözlükteki gibi netlik yokmuş gibi hissediyorum. Sonradan netlik artacak mıdır?

Dostlar lense geçtim. Takarken bir yarım saat uğraştım ama şu an taktım. İlk taktigimda sağ ve sol gözümde iki üç dakikalık yanma oldu. Dayanılmayacak bir yanma değil tabii ki. Normal midir? Ek olarak gözlükteki gibi netlik yokmuş gibi hissediyorum. Sonradan netlik artacak mıdır?

Yanma normal, görüş farkı da normal zamanla alışılır. Lense en düşük astigmat 0.50 olarak verilebiliyor, 0.25 vs olmuyor. Bu sebeple gözlükte olan 0.50-0.25 astigmatlar lense yazılmayabiliyor, yazılacak olsa bile bazen doktorlar büyümesin vs deyip yazmıyorlar. Öyle de bir durum olabilir. Lense ilk geçildiği zamanlar pek anlaşılmıyor ama lens yıllar içinde gözde kuruluk yapıyor. Yani akşam eve gelince çıkarmak, gözü olabildiğince dinlendirmek iyi olur. Optikçiler şu kadar gün gözde kalabiliyor diye anlatıyorlar ama hiç öyle gereksiz işlere de gerek yok, en iyisi dışarıda kullanmak, evde de gözlüğe geçip göze nefes aldırmak.

Ben yaklaşık 2 yıldır lens kullanıyorum ve ilk aldığımda 1 hafta takamamıştım. Ardından YouTube'dan izledim öğrendim. Okul zamanı 8-9 saat gözümde kaldığı için haliyle bende batmalar oluyordu fakat eve gelince hemen çıkarıyordum.Bu yıl Nisan ayında gözümde şişlik ve kızarıklık olunca doktora gittim. Hem sıcaklar hemde lensin etkisiyle göz kuruluğum oluşmuş. Reçeteli bir göz damlası yazdı.Onu kullandığımdan beri gözlerim daha iyi.Benim tavsiyem evde gözlük dışarıda lens takman yönünde.Göz kuruluğu konusunda da doktora danışırsan göz damlası yazacaktır böylece ileride bu konuda sıkıntı yaşamazsın.

Hocam merhaba. Bende dün lense gectim ayni dediginiz gibi gözlükteki gibi net görememe sorunu var. Bir an oluyor her yer çok net bir an oluyor bulanik anlamadim. Geçer falan diyorlarda sizde nasıl oldu duzeldi mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı