Lens takmak garip hissettiriyor

Wiro888

Hectopat
Yakını göremiyorum ve lens takmaya başladım daha yeni. Lens takılıyken yakını görmede sorun yok ama uzağı net göremediğimi fark ettim. Aynı zamanda tam olarak açıklayamayacağım bir his var sanki kafam bir garip gibi hafif alkol almış gibi hissediyorum. Görme duyum gözlüğümü taktığım zamanki gibi iyi değil ve net değil gibi hissediyorum.

Uzağı net göremiyorsan eğer lensi ters takıyor da olabilirsin, doğru tarafını ayarlayıp tekrar takmayı dene. Ben de uzağı göremiyorum mesela ve ters taktığım zaman hem yakın hem uzağı bulanık görüyorum. Hafif alkol hissi bence hafif baş dönmesi, gözlük taktığın zaman sadece belirli bir alanı net görebilirken, lens takılıyken her yeri net görüyorsun ve bence buna hala alışamadın o yüzden normal diyorum ben.

Uzağı net göremiyorsan eğer lensi ters takıyor da olabilirsin, doğru tarafını ayarlayıp tekrar takmayı dene. Ben de uzağı göremiyorum mesela ve ters taktığım zaman hem yakın hem uzağı bulanık görüyorum. Hafif alkol hissi bence hafif baş dönmesi, gözlük taktığın zaman sadece belirli bir alanı net görebilirken, lens takılıyken her yeri net görüyorsun ve bence buna hala alışamadın o yüzden normal diyorum ben.
parmak uçlarımla bükerek ters düz kontrolü yapmıştım aslında ama tekrardan kontrol edeceğim. Cevabınız için teşekkür ederim

@Wiro888, göz doktorunun önerdiği lensi kullanıyorsunuz. Değil mi?

Hatta size şöyle diyeyim ben 2 farklı doktora gittim ilk gittiğim doktor bana baush lomb markasında lens reçetesi yazdı ve ben bu lense hiçbir türlü alışamadım. Aşırı derecede yanma yaptı.
Daha sonra çocukluk doktoruma gittim ve bu lensin çok kalın olduğunu artı olarak lensi taktığımda bile gözümde hipermetrop kaldığını söyledi. Bana yeni bir reçete yazdı ve aquvue markasında bir lense geçtim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı