Yeni bir lens alacağım, aramızda kullanan arkadaşlar önerebileceginiz marka var mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılarınız gerçekten çok iyiydi. Optikciler bana Air optik aqua önerdiler ama HydraGlade diye bir şey ve normali var arasındaki farkı anlamadım.Öncelikle lenslerini optikçilerden almanı tavsiye etmem 20-30 lira daha pahalıya gelir. Orijinal olarak lensmarket.com'dan alabilirsiniz. Lens alırken dikkat etmen 2 şey var birisi DİA diğeri BC bunlara dikkat edin. Reçetenden bakarak senin DİA: 14.00 BC:8.60 eğer bu değerlerden farklı bir lens alırsanız batma gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Ben kendim Biofinity kullanıyorum. Diğer lens markalarından ayıran en önemli özelliği içeriğinin %48'i su. Buda onu çok rahat yapıyor fakat lensler göz protezidir aslında, yani herkes aynı lensle rahat etmeyebilir. İş biraz deneme yanılma diyebilirim. Doktorunuza sormak daha iyi. Ben onun tavsiyesi üzerine Biofinity aldım 3 yıldır çok rahat kullanıyorum. Alırken tavsiyem hangi marka olursa olsun aylık lens almak olur çok daha rahat günlük lenslere göre. Her akşam çıkartma derdi yok.
AQUA Türkiye'ye özel bir ürün. Neden bir lens markası Türkiye'ye özel ürün çıkarsın bilmiyorum. Fakat aralarında ahım şahım bir fark yok gibi duruyor. HydraGalde 10 TL daha pahalı. belki fiyatından ötürü daha kaliteli olabilir. Ama ben aralarında bir fark olacağını düşünmüyorum.Yazılarınız gerçekten çok iyiydi. Optikciler bana Air optik aqua önerdiler ama HydraGlade diye bir şey ve normali var arasındaki farkı anlamadım.
Hiç air optix kullanmadım ama doktor tavsiyesine uymanız daha yararlı olur.Aradaki fark nedir acaba?Eki Görüntüle 802194
Doktor önermedi, ilk olarak bundan başlamayı düşünüyorum. Sizde ki lensi kullandım ama benim göz çapım yani 8.6-8.4 dediğimiz olay farklı olduğu için batma yapıyordu.Hiç Air Optix kullanmadım ama doktor tavsiyesine uymanız daha yararlı olur.
Ben kendi kullandığımı öneririm. Gözümde lens olduğunu hissettirmiyor zaten bu özelliği yüzünden geçmiştim.Doktor önermedi, ilk olarak bundan başlamayı düşünüyorum.
Göz caplarimiz farklı olduğu için kullanamıyorum. Daha önceden kullandım.Ben kendi kullandığımı öneririm. Gözümde lens olduğunu hissettirmiyor zaten bu özelliği yüzünden geçmiştim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.