Lens Tavsiyesi

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Arkadaşlar selam. Geçtiğimiz gün gözlüğüm kırılınca fırsat bu fırsat deyip göz doktoruna gittim zira numaram değişmiş olmalıydı. Tahmin ettiğim gibi de değişmiş. Doktora lens alacağımı da belirttim ve reçete aldım.

Aşağıda reçetemi de paylaşacağım ama sormak istediğim bir iki konu var:
  • Doktor Acuvue OASYS yazmış ama mesela bu lensin aylık olanı yok. OASYS önerisini başkalarından da duydum ama sorayım yine de: Aylık olan başka markalara bakmalı mıyım?
  • Bunun bir de ışığa duyarlı Acuvue OASYS with Transitions sürümü var.
    • Bunu deneyen oldu mu? Önerir misiniz? Mavi ışığı da filtreliyormuş.
    • Benim reçetemde Radius değeri 8.80 yazıyor ama Acuvue OASYS with Transitions sadece 8.40 seçeneğiyle var. Tavsiye etmeniz durumunda bu lensler gözüme uyar mı?
Diğer tavsiye ve fikirlerinize de açığım. Şimdiden teşekkürler.

Lens Reçetesi.jpg
 

Kendi kullandığım lensler bunlar 8.80 değeri de mevcut ama ben lens kullanırken bilgisayar ekranına bakmakta sorun yaşıyorum bu konuda bilgilendirmiş olayım benle mi alakalı lens ile mi bilmiyorum, göz kırpma süremiz bilgisayar başında azaldığı için bununla alakalı tahminimce.

1 ay süreyle kullanılan lensler bunlar ama her gün çıkartmanız gerekiyor tabii ki 1 aydan kastınız 1 ay lens ile gezmek ise bilemiyorum. (Sayfada 15 gün yazıyormuş yeni fark ettim ama 1 ay süreyle değişim yaparak kullandım ve hiçbir sorun görmedim tabii garantiye almak gerekebilir.)

Bir ek bilgi daha vereyim keşke doktorunuza danışma şansınız olsaydı ama 8.40 versiyonlar 8.80 için kullanılabiliyor bir sorun çıkmıyor kendim kullandığım için biliyorum tabii ki size daha uygun olan iyi olacaktır ama, zamanında kullandığımda herhangi bir ekstrem durum görmedim.
 
Son düzenleme:
Gözlük veya lens alırken tek verebileceğim tavsiye Mavi Işık filtresi yani MI olması.

Fakat uyarayım takınca dünyayı bir süre yeşil görebilirsiniz bu duruma göz alışıyor ve fark ortadan kalkıyor.
 
Acuvue OASYS biz alıyoruz hep aylık şu lens satan sitelerden. Bayağı rahat ve iyidir, transition olması şart mı?

Rahat 5-6 sene lens kullandım açıkçası ışığa duyarlı ya da duyarsız farkı olmadı pek. Gözün alışması önemli, bazıları batabiliyor. Radius farklı almanı tavsiye etmem bu sebeple.
 
Abi Acuvue Oasys ve Biofinity kullandım, Biofinity öneririm.

Ama lens işi tamamen kişiden kişiye göre değişebiliyor. O yüzden herkes kendi lensini önerir. Doktorlar da kimle anlaşmalıysa onu öneriyor genelde.

Popüler 3-4 marka model var zaten, kutusu bittikçe diğerini al. Radius çok da önemli değil diye biliyorum, lensler esnek olduğu için çok aksi bir durum olmadıkça uyum sağlayabiliyor. Ben 8.8 gözümle 8.4 lens taktım bir sorun olmuyordu ama tabii ki takın olanı almakta fayda var.

Ayrıca Lensmarket'ten alabilirsin, reklam olmasın ama hizmeti gayet iyi bir site.

Edit: Eklemeyi unuttum, her gün kullanmayacaksan günlük lens çok daha konforlu.
 
2 senedir acuvue oasys kullanıyorum. Gayet memnunum. Acuvue OASYS with Transitions sürümünü ilk defa gördüm bir sonraki seferde almayı düşünüyorum. Kararıyor olması ışığa duyarlı olduğum için işime yarar gibi.

Radius 8.80 ile 8.40 arasında çok bir fark olmayacaktır diye düşünüyorum.

Diğer bir yandan aylık veya 2 haftalık olması bence günlük hayatınızı çok etkilemeyecektir. İki durumda da akşamları lensleri çıkartmanız gerekecektir.

Çizdirme durumu eğer ailede katarakt hastalığı geçirmiş bir kişi varsa dikkat edilmesi gereken bir durum. Çizdirdikten sonra katarakt ameliyatı olmanız gerektiğinde yapamıyorlar diye biliyorum.

Son olarak lens kullandığınız taktirde suni göz yaşı da kullanmanızı tavsiye ederim. Günlük en az 3 sefer olacak şekilde. Böylelikle gün içerisinde kuruluktan dolayı sorun yaşamazsınız.
 
Tavsiyem mümkünse gözlük kullanmanızdan yana çünkü kasa toplama vsvs zamanlarında uçuşan tozlar lens kullanımında sizi daha da zorlayacaktır. Temizliğin ve çalışılan ortamın lens kullanımında önemi fazla. Tabii bu benim düşüncem. Mennun kalırsanız buraya da yazın ki fikrimi değiştirip ben de kullanmaya başlarım. İyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Lazer göz ameliyatları beni korkutuyor biraz. Onun için ayrı konu açarım.

Tavsiyem mümkünse gözlük kullanmanızdan yana çünkü kasa toplama vsvs zamanlarında uçuşan tozlar lens kullanımında sizi daha da zorlayacaktır. Temizliğin ve çalışılan ortamın lens kullanımında önemi fazla. Tabii bu benim düşüncem. Mennun kalırsanız buraya da yazın ki fikrimi değiştirip ben de kullanmaya başlarım. İyi günler.

PC toplarken çok toz olmuyor açıkçası ama lensi bir deneyeyim, bilgi vereceğim.

Abi Acuvue Oasys ve Biofinity kullandım, Biofinity öneririm.
Bunun da kendi içinde modelleri var. Özellikle önerdiğin var mı?

 

Yeni konular

Geri
Yukarı