Letgo'dan uyguna 2.el RX 550 ilanı güvenilir mi?

Merhaba arkadaşlar, bugün Letgo'dan 650 TL'ye XFX RX 550 2 GB ilanı buldum. Adamla konuştum benden Telegram istedi oradan konuştuk falan, ben sahibinden param güvende ile almak istedim sahibinden GET veya param güvende ile satamayacağını söyledi sonra dedim ki ilk önce ürünü kargoya ver sonra parayı atayım dedi hayır ben önceden sorun yaşadım evim kargoya uzak üstelik dedi. Bana kimlik kartının fotosunu attı resmi, ismi, bilgileri gerçek ismiyle ve IBAN'daki ismiyle falan uyuşuyor telefon numarasını ve adresini gönderdi. Bu adama güvenmeli miyim sizce? Konuştuk yarın halledeceğiz diye anlaştık muhtemelen ben bu riske gireceğim ama burada konu açıp sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sakına öyle bir şey yapma, arkadaşım senin gibi bir olay yaptı ve adam ürünü kargolamadı. Parayı önceden attı ve adam parayı alır almaz her yerden engelledi. Başka numaradan aradık bugün yarın kargoya vericem diye diye zaman geçti. Ekran kartını test edip alın.
 
Bulunduğumuz durumdan dolayı test etmemeyi anlıyorum fakat kargo ile almak neden? Gidip elden teslim alın. En azından elinizde ürün olur. Önce para sonra kargo işi mi kaldı cidden.

Ben de gidip almak istiyorum aslında ama yaşım da 20'nin altında olduğundan, toplu taşıma vb. kullanmam yasak öyle olmasaydı gidip alırdım.
 
Hayır, sakın önce parayı göndermeyin. Sonra üzülürsünüz. Yerde herhangi bir kimlik bulmuştur belki ve sahtecilik yapıyor olabilir.

Kimliğindeki resim, profil fotosuyla uyuşuyor ve kimlikteki isim de IBAN'daki isimle uyuşuyor sahte olduğunu sanmıyorum ama dolandırılsam bu bilgilerle paramı nasıl geri alabilirim ki?
 
Kimliğindeki resim, profil fotosuyla uyuşuyor ve kimlikteki isim de IBAN'daki isimle uyuşuyor sahte olduğunu sanmıyorum ama dolandırılsam bu bilgilerle paramı nasıl geri alabilirim ki?
O bilgiler üzerinden banka hesabı açabilir, elinde kimlik var sonuçta.
 
Kendini ispatlamak için kimlik atandan korkun. GeT olmadığı süresi hiçbir şekilde uzaktan alışveriş yapılmaz. Fiyatı da piyasa ederinin altında istese 800 liraya satar. Sonra burada ağlamayın.
 
Hocam peki dolandırılsam paramı geri alma şansım var mıdır? Dediğim gibi şu an satıcının bilgileri elimde ve uyuşuyorlar atacağım IBAN'ın sahibinin ismiyle falan.

Konuşma SS'leri varsa elinizde alırsınız. Parayı gönderirken gönderme sebebi yerine ekran kartının modelini ve fiyatını yazın onu aldığınız kanıtlı olsun. Parayı geri alırsınız ben laptop alacaktım 5 yıl önce 550 TL'ye dolandırıldım. Parayı 2019'un sonunda alabildim. Bu işler Türkiye de çok yavaş ilerliyor. Parayı geri alırsınız ama uzun sürer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı