Level Designer bir meslek mi?

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler bilmediğimden soruyorum. Bu alanda ilgim var ve hoşuma gidiyor bu yüzden bu alanla ilgili eğitim videolarıyla ilerlemek istiyorum ancak bu bir meslek midir? Yani kendi başına level designer bir meslek olarak geçiyor mu?

Eğer bahsettiğiniz level desing oyunlar için olansa evet oyun stüdyolarında bölüm tasarımcısı olarak çalışabiliyorsunuz ancak elinizin altında güzel bir portföy olması lazım ve en azından orta seviyede kodlama bilmeniz fayda var, kodlama işi gene kolay ama portföy bir tık daha önemli.

Eğer bahsettiğiniz level desing oyunlar için olansa evet oyun stüdyolarında bölüm tasarımcısı olarak çalışabiliyorsunuz ancak elinizin altında güzel bir portföy olması ve en azından orta seviyede kodlama bilmeniz fayda var, kodlama işi gene kolay ama portföy bir tık daha önemli.

Evet bahsettiğim oyunlar için olandı cevabımı sayenizde aldım teşekkür ederim. Bilgisayar bölümü mezunuyum 20 yaşındayım bu sene mezun oldum. Kodlamada da dediğiniz gibi orta seviye ye yakın bir bilgiye sahibim. Bu alanda ilerlemek içinde bazı platformlardan eğitimler alarak deneyim sahibi olup deneye deneye ortaya bir iş, proje koymak istiyorum.

Arkadaşlar iyi günler bilmediğimden soruyorum. Bu alanda ilgim var ve hoşuma gidiyor bu yüzden bu alanla ilgili eğitim videolarıyla ilerlemek istiyorum ancak bu bir meslek midir? Yani kendi başına level designer bir meslek olarak geçiyor mu?
Meslek tabii, level designer , UI designer , VFX Artist , Sound Effect artist , game designer .. daha bir çok meslek var bu alanda . Yalnızca game developerlar oturup kod yazıyor diye bir şey yok. Hatta günümüzde bir çok mimar game designer, 3D artist vb olarak çalışıyor mimarlık okuyup mimarlık yapan çok çok az.

Meslek tabii, level designer, UI designer, VFX artist, sound effect artist, Game designer. Daha birçok meslek var bu alanda. Yalnızca Game developerlar oturup kod yazıyor diye bir şey yok. Hatta günümüzde birçok mimar Game designer, 3D artist vb olarak çalışıyor mimarlık okuyup mimarlık yapan çok çok az.

Çok teşekkür ederim çocukluğumdan beri hep bir oyun sektöründe çalışmak istemiştim. Bu level designer alanıda çok hoşuma gidiyordu. Oyunlarda bulunan ortamları tasarlamak. Üniversiteyi bitirdikten sonra kafamda bu alanla ilgili eğitimler almak vardı. Eğitimleri tamamladıktan sonra kendimi geliştirerek deneyim sahibi olmayı planlıyorum. Level desig ile ilgili kurs veya eğitim önerileriniz var mıdır?

Çok teşekkür ederim çocukluğumdan beri hep bir oyun sektöründe çalışmak istemiştim. Bu level designer alanıda çok hoşuma gidiyordu. Oyunlarda bulunan ortamları tasarlamak. Üniversiteyi bitirdikten sonra kafamda bu alanla ilgili eğitimler almak vardı. Eğitimleri tamamladıktan sonra kendimi geliştirerek deneyim sahibi olmayı planlıyorum. Level desig ile ilgili kurs veya eğitim önerileriniz var mıdır?
Bilmiyorum malesef fakat level , game designerlarla vs soru cevap şeklinde videolar falan var nasıl olunur gibi Türkçe olarak. Onlara bakabilirsiniz, onun dışında Türkçe eğitim olarak görmedim fakat arkadaşın dediği gibi ingilizce aratırsanız bulma ihtimaliniz epey artar.

@Kutmoon olurda bu tarz tasarım işine girerseniz buraya yaptığınız çalışmaları atabilirsiniz, bir arkadaş atıyordu ama kim olduğunu unuttum, bu sayede insanlardan öneri alarak kendinizi daha iyi geliştirebilirsiniz.

Bilmiyorum maalesef fakat level, Game designerlarla vs soru cevap şeklinde videolar falan var nasıl olunur gibi Türkçe olarak. Onlara bakabilirsiniz, onun dışında Türkçe eğitim olarak görmedim fakat arkadaşın dediği gibi İngilizce aratırsanız bulma ihtimaliniz epey artar.

İkinize de bir kardeşiniz olarak çok teşekkür ediyorum. Gerek bilgilendirme gerek destek anlamında çok yardımcı oldunuz çok sağ olun. İyi günler iyi akşamlar dilerim. <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı