LG 23, 8" UltraGear 24GS60F-B alınır mı?

Bütçe
5800

Fatih053

Centipat
Daha fazla  
Monitör
LG 23,8" ULTRAGEAR 24GS60F-B
Merhaba LG 23, 8" UltraGear 24GS60F-B ile MSI G255F arasında kaldım. Ama şu an için LG 23, 8" UltraGear 24GS60F-B karar kıldım sizce hangisi daha iyi?

Değerleri aynı duruyor ama tavsiyem görerek almanız yönünde olur,bazı monitörlerin mat kaplaması,renkleri falan kötü oluyor görmeden karar vermeyin.

Merhaba. LG olan modeli ailece kullandığımız bilgisayara upgrade yaparken 1 ay önce aldık. Çözümlenen iki küçük sorun yaşadık. Bunlar dışında fps oyunları oynamayı seven çocuklarım çok beğendiler. Ben de görüntü kalitesinden memnunum. Şimdi yaşadığımız iki sorunu ve kolay çözümlerini söyleyeyim. Ürünün kutusundan çıkan display port kablosu kalitesiz değil ama standart. Bu nedenle 75 hz üstü tazeleme oranı vermemekte direndi monitör. Pek çok şeyden şüphelenip sonuç elde edemedikten sonra "Hama" marka display port kablosu aldım. Takar takmaz 180 hz tazeleme hızına kavuştuk. İkinci sorun LG monitörler sanırım varsayılan olarak energy save mode açık geliyor. Bir film izlerken ya da oyun oynarken monitör ekranında 5 dakika içinde kapanacağı uyarısı geliyor. Bunu yaşamamak için monitördeki lg logosunun altına gizlenmiş ayar menüsü düğmesini kullanarak energy save mode seçeneğini kapattım. Bu ayar düğmesi joystick gibi dört yöne hareket edip menülerde gezinmeyi sağlıyor. Menüyü açmak için ilk önce düğmeye bir kere basmak gerekiyor. Monitör bu küçük sorunlar dışında harika. LG ye kutuya kaliteli bir display port kablosu koymadığı için sitem edebiliriz.

Bu monitörler arasında fark yok gibi ikisi de IPS panel çok bir şey fark ettirceğini sanmıyorum.
Fakat 6000 TL'ye daha iyi monitör vardır. LG monıtorü 4600 TL'ye almıştım 1 gün sonra zam yemiş.

Değerleri aynı duruyor ama tavsiyem görerek almanız yönünde olur, bazı monitörlerin mat kaplaması, renkleri falan kötü oluyor görmeden karar vermeyin.

Evet dogrudur oyle yapacagım şimdi de İtopya'da bir indirim yakaladım MSI MAG 256F 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming Monitör | ITOPYA
Bu nasıl diğerlerine göre daha ıyı ama HDR10 destegı var mı anlamadım HDR var ama 10 var mı hiç anlayamadım.

Bu monitörler arasında fark yok gibi ikisi de IPS panel çok bir şey fark ettirceğini sanmıyorum.
Fakat 6000 TL'ye daha iyi monitör vardır. LG monıtorü 4600 TL'ye almıştım 1 gün sonra zam yemiş.

Bende öyle düşünüyorum çok fark etmez peki İtopya'da indirim yakaladım MSI MAG 256F 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming Monitör | ITOPYA sizce bu daha iyi olur mu?

Evet dogrudur oyle yapacagım şimdi de İtopya'da bir indirim yakaladım MSI MAG 256F 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming Monitör | ITOPYA
Bu nasıl diğerlerine göre daha ıyı ama HDR10 destegı var mı anlamadım HDR var ama 10 var mı hiç anlayamadım.

O monitörlerin hiçbiri gerçek HDR değil sadece sinyalini destekler. Fake HDR olarak geçerler. HDR deneyimi almanız için çok pahalı olan monitörlere bakmanız gerekir. Bu bütçede HDR'ye çok takılmayın derim. Evet MAG 256F bu iki monitörden de iyi.

O monitörlerin hiçbiri gerçek HDR değil sadece sinyalini destekler. Fake HDR olarak geçerler. HDR deneyimi almanız için çok pahalı olan monitörlere bakmanız gerekir. Bu bütçede HDR'ye çok takılmayın derim. Evet MAG 256F bu iki monitörden de iyi.

Peki teşekkürler MAG 256F HDR performansı ile LG HDR 10 arasında fark olur mu indirimde iyi MSI MAG 256F alacağım.

Peki teşekkürler MAG 256F HDR performansı ile LG HDR 10 arasında fark olur mu indirimde iyi MSI MAG 256F alacağım.

Aralarında fark olmaz. Renk gamutu ve bit derinliğinde MAG 256F daha üstün, onun dışında diğerleri aynı seviyede.

Bende öyle düşünüyorum çok fark etmez peki İtopya'da indirim yakaladım MSI MAG 256F 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming Monitör | ITOPYA sizce bu daha iyi olur mu?
Hocam gerçek 10 bit monitörler çok pahalı oluyor gerçek 1 milyar renk barındıranlar ,ucuzlar genelde 8 bit oluyor ve yazılımsal olarak 10 bitmiş gibi yapıyor. Bendeki ROG monitörde öyle ama sıradan işler için alıyoruz bu monitörleri oyun falan oynamak için pek takılmayın bunlara en uygun fiyat performans ürününü alıp geçin.

Hocam gerçek 10 bit monitörler çok pahalı oluyor gerçek 1 milyar renk barındıranlar, ucuzlar genelde 8 bit oluyor ve yazılımsal olarak 10 bitmiş gibi yapıyor. Bendeki ROG monitörde öyle ama sıradan işler için alıyoruz bu monitörleri oyun falan oynamak için pek takılmayın bunlara en uygun fiyat performans ürününü alıp geçin.

Teşekkürler MSI MAG 256F karar kıldım hem fıyat farkı az da olsa sRGB oranı ve bıt farkı yeterlı olacaktır almak için alınca bılgılendırecegım iyi sosyaller.

Aralarında fark olmaz. Renk gamutu ve bit derinliğinde MAG 256F daha üstün, onun dışında diğerleri aynı seviyede.

Gayet güzel işlevi yerine getiriyor yalnız FPS modu gerçekten MSI gibi bir marka için çöp renkler bıldıgın sıyah beyaz ekran gıbı oluyor FPS modunda gercekten FPS modu cok kotu olsa da diğer durumlarda bir problem yasamadım bakarsınız görselde yeşil renk NVIDIA logosu bılenı grı renk oluyor onun dısında gercekten cok ıyı bır monıtor tavsiye ederim peki sizce bozuk mu gostıng veya renk testı falan yaptım olu pıxel testi ben cok bir şey anlamadım.

1740157072477.png

Hocam gerçek 10 bit monitörler çok pahalı oluyor gerçek 1 milyar renk barındıranlar, ucuzlar genelde 8 bit oluyor ve yazılımsal olarak 10 bitmiş gibi yapıyor. Bendeki ROG monitörde öyle ama sıradan işler için alıyoruz bu monitörleri oyun falan oynamak için pek takılmayın bunlara en uygun fiyat performans ürününü alıp geçin.

Hocam aldım da anlıyorsanız yardımcı olur musunuz FPS modunda monıtorun görüntüsü cop anlamadım yani görsel koyacagım acaba bozuk falan mı anlamadım ama diğer yarış modu falan olsun gayet iyi gösteriyor sadece yarıs modu harıc diğerlerinde parlaklık az FPS modunda da renkler gercekten cok kotu ve goruntude tuhaf gozukuyor. Üstteki normal yaris modunda iken alttaki ise FPS modunda iken yarıs modunda goruntu cok guzel ve cok guzel ama FPS modunda hem yesıl renkte hem de normal gorunyude tuhaflık var zaten açık açık gozukuyor.

1740157545268.png

1740157389003.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı