Renkler monitörden monitöre değişir zaten ki 2 aynı monitör bile sırf renk ayarlarından, kalibrasyonundan dolayı aynı rengi vermeyebilir.Sabaha kadar kurcaladım. Hatta bir arkadaş saolasun yardımcı oldu lg sitesinden renk kalibrasyon dosyası felan indirdik yine düzelmemişti. Hdr açma kısmı bende gözükmüyordu. Bilgisayarımda ekran ayarlarına girdiğimde HDR on off olması lazım ama bende yoktu. Belki de dizüstü bilgisayarım mı desteklemiyor anlamadım. HDMi 1.4 üzerinden bağlamıştım. 60 herzle kullandım.
Youtudubede 8k videolar felan izledim renkleri çok güzeldi. Işık sızması yoktu. 1 ölü piksel ve indirim olduğu için az önce monitörü kargoya verdim. Yenisini sipariş vereceğim ama acaba başka model mi baksam bilemedim. Ben film amaçlı aldığım için renkleri çok hoşuma gitmişti. Böyle güzel film izleyebileceğim başka model tavsiyesi verebilirseniz sevinirim. 5 güne kadar yenisini sipariş vereceğim. Youtubede benq tavsiyesi aldım. Bir kardeşim viewsonic al dedi.
Ağaçlar mesela laptopda yemyeşil. LG de sarı
Teşekkür ederim öncelikle yardım için. 10 veya 10.500e çıkabilirim max. Ben genelde amazonda incelediğim için ve orada az monitör olduğu için o yüzden lgnin o modelini seçtim. Yoksa Amazonda sus rog veya düzgün msi felan göremedim. Sanırım orada monster de yok.Senin baktığın bütçede monitör çıtası yüksek. Aklına takılan modelleri paylaşırsın konuşuruz.
Teşekkür ederim. Tavsite ettğiniz model bütcemin üzerinde malesef.Renkler monitörden monitöre değişir zaten ki 2 aynı monitör bile sırf renk ayarlarından, kalibrasyonundan dolayı aynı rengi vermeyebilir.
Bu da benim karşılaştırma fotoğrafım.
Eki Görüntüle 1636119
Üstteki MAG301RF, alttaki M2 Air.
Yani gayet normal bir şey. Renklere önem veriyorsanız Nano IPS panel kullanan monitörlerden uzak durun çünkü genelde kontrast ve siyah başarımı konusunda iyi değiller. Ne öneririm? Dell markasının G3223Q modeline bakabillrsin.
Bu arada videolarda siyahlığında sıkıntı yoktu. Renkler felan mükemmel. Bu videolar 8k ondan mı bilemiyorum ama bu videolar gibi işte film kalitesi izlemek istiyorumRenkler monitörden monitöre değişir zaten ki 2 aynı monitör bile sırf renk ayarlarından, kalibrasyonundan dolayı aynı rengi vermeyebilir.
Bu da benim karşılaştırma fotoğrafım.
Eki Görüntüle 1636119
Üstteki MAG301RF, alttaki M2 Air.
Yani gayet normal bir şey. Renklere önem veriyorsanız Nano IPS panel kullanan monitörlerden uzak durun çünkü genelde kontrast ve siyah başarımı konusunda iyi değiller. Ne öneririm? Dell markasının G3223Q modeline bakabillrsin.
Yukarıdaki mesajda bütçenizi 10.000-10.500₺ belirttiniz. O halde M32Q veya G3223D modelini önerebilirim ancak şu unutrulmamalı ki; ikisi de 10-bit (8-bit+FRC) renk derinliğine sahip olmasına rağmen G3223D modelinde gradyan daha iyi fakat amazondan istediğinizi belirtmişsiniz G3223D amazonda yok ama M32Q en ucuz amazonda satılıyor. Monitörler arasındaki fark göz ardı edilebilir seviyede.Teşekkür ederim. Tavsite ettğiniz model bütcemin üzerinde malesef.
Nano IPS panele sahip modellerin hepsinde kontrast ve siyah tekdüzelik kötü olacak diye bir kaide yok zaten.Bu arada videolarda siyahlığında sıkıntı yoktu. Renkler felan mükemmel. Bu videolar 8k ondan mı bilemiyorum ama bu videolar gibi işte film kalitesi izlemek istiyorum)
Öncelikle @Saint Lucia hocamın ilgilendiği konu diye çok müdahale etmek istemiyorum konuya. Araya girmişim gibi oluyor.
VA panel önermiyorum ancak ve ancak şunu önerebilirim:M23q amazonda satılıyor ama ebrar bilgisayar. Çok şikayet alan firma
Şunu buldum ama hem va hem fullhd.
Rica ederim.İkinize de yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Monitör seçimleri arap saçı oldu çünkü amazonda monitör aratıp benim bütçede olanları kopyalamaya çalıştım. Özelliklerine bakmadım).
Ben size düşük olan benq modelini atmıştım ama 2k olana göre mi cevap yazdınız bilmiyorum. Şunu da taksit yapınca 12bine geliyor. Bunu da alabiliyorum üst limit olarak.
Ya de dediğiniz gibi Lg de kalacağım. Yapacak birşey yok.
İkinize de yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Monitör seçimleri arapsaçı oldu çünkü Amazon'da monitör aratıp benim bütçede olanları kopyalamaya çalıştım. Özelliklerine bakmadım).
Ben size düşük olan BenQ modelini atmıştım ama 2K olana göre mi cevap yazdınız bilmiyorum. Şunu da taksit yapınca 12bine geliyor. Bunu da alabiliyorum üst limit olarak.
Ya de dediğiniz gibi LG de kalacağım. Yapacak bir şey yok.