Başarılı Kurulum LG A510-U.AE13T UniBeast - Yosemite

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce mavericks için yaptığım başarılı kurulumu sizlerle paylaşmıştım.

Dün akşam yosemite geçmenin zamanının geldiğini düşündüm ve bu akşam uygulamasına geçtim.

Sistem özellikleri
  • Intel core i5-560M, 3066 MHz
  • Intel Ibex Peak-M HM55
  • 6 GB 1066 DDR3
  • NVIDIA GeForce GT 425M
  • Ralink RT3090 BGN Wireless
  • Realtek ALC269
Kurulumu aynı şekilde unibeast ile gerçekleştirdim.

Aşamalardan bahsetmek gerekirse, tabi bunun için bir mac e ihtiyacınız var.

1- App store dan yosemite indirin

2- Unibeast programını açıp usb nizi seçin. Tabi disk utilityden bootable yapmış olduğunuz diskinizi. Ardından işletim sistemi seçeceğiniz ekrandan Yosemite i ve legacy boot seçerek kopyalama işlemini başlatın.

3- 15 20 dk süren kopyalama işleminden sonra multibeast i de usb nizin içerisine kopyalayın.

4- Bilgisayarınızı USB den boot edip yükleme işlemini başlatmadan önce komut olarak

-x -v GraphicsEnbaler=YES

girerek kurulumu başlatın.

5- Kurulum ekranı geldiği zaman sizden klavye ve mouse bağlantısı isteyecek bu aşamada usb kalvye ve mouseden yardım alabilirsiniz :)

6- Kurulum tamamlanıp restart ettikten sonra bu sefer usb den değil yosemite yi kurduğumuz partitiondan

-x GraphicsEnabler=YES

komutlarını girerek başlatıyoruz.

7- Ayarları isteğimize göre girdikten ve işletim sistemimiz açıldıktan sonra multibeast programını açıyoruz.

8- Quick start kısmından easy install seçip drivers kısmından alc269 u ekledim ben, ses kartına destek gelmiş aynı zamanda PS2 klavye mouse driverını da ekledim siz de kendi driverlarınızı ekleyebilirsiniz. Bootloaders kısmından da her seferinde GraphicsEnabler=YES yazmamak için seçimimizi yapıyoruz. En son build kısmına gelip install tuşuna basıyoruz.

9- Son olarak ayarların çalışıp çalışmadığından emin olmak için kendimiz restart ediyoruz.

Şu an eş zamanlı gerçekleştirdiğim için konu yazımını ve kurulumunu restart yapalı 10 dk ya yaklaşıyor tam dakikasını yazacağım :) Bir 5 dk daha bekledikten sonra -v komutunu kullanarak tekrar başlatmaya karar verdim eğer bir hata varsa görebilmek için.

Evet sebebi belli oldu beni daha önce de beni bulan AppleRTC(2.0) hatası tekrar buldu bu sefer ekstra bir hata daha geldi IOHIDFamily(2.0)

Daha önce paylaşmış olduğum linkten

https://dl.dropboxusercontent.com/u/45470734/UniBeast - Mavericks/AppleACPIPlatform.kext.zip

Dosyayı indirdim ve Kextbeast i de indirip usb ye atıp -x komutuyla tekrar başlattım dosyaları masaüstüne kopyalayıp kextbeast i çalıştırdım.

İşlem tamamlandıktan sonra 2. hata için tekrar -v komutuyla başlattığımda hatasız olarak açıldı emin olmak için herhangi bir komut girmeden tekrar yeniden başlattım "Ta Daaa" 1 dk da işletim sistemi açıldı hem de hatasız demekki bu kext ile 2 hatadan da kurtulmuş oldum.

Birazdan resimleri de bu konuya ekleyeceğim tabiki hackintosh yosemiteden.

Tabi unutmadan wireless kartımızı tanımadaığı için edimax wireless adaptör için yosemite driverını buldum linkte size paylaşıyorum

Dropbox - Yosemite

Resimler kendisinden :)

Yosemite.png

Yosemite 10.10.1.png

Hepinize iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulumdan sonra appstore a bağlantı hatası aldım.

Biraz araştırdıktan sonra ethernet kart ve System definitons Mac Pro 3,1 gözükmesiyle alakalı olduğuna dair yazılar okudum.

Tekrar multibeast yardımı ile ethernet kartını yükledim daha definitions ı da Mac Book Pro 6,1 yaptım. Ondan sonra olanlar oldu :( Şu an tekrar kurulum yapıyorum App Store hatasını düzeltince tekrar buraya yazacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna bir bakabilirsin ben böyle düzelttim.Gerekli dosya burda indirebilirsin http://www.dosya.tc/server36/IkvPon/iCloudFix.zip.html
Şimdi hiç bir sorun yok gayet mükemmel.
Kullandığın bootloader chimera'mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Evet chimera.

Kendimi çözüme o kadar kaptırmışım ki bu konuya birileri yazmış mı diye bakmak aklıma gelmedi ama şimdi ben de çözdüm olayı.

Kurulum sırasında tanınan ethernet bear extender wireless utility kurarken eski bağlantıları silip kurulumu o şekilde yapıyormuş o yüzden etherneti görmüyor.

Ben de RTL8168 kext dosyasını bulup yukarıda paylaştığım yosemite klasöründe mevcut network.plist dosyasını sildim sonra kext i yükleyip en0 da etherneti tanıttım sonrasında wireless adaptörü tanıttım app store sorunum düzeldi.

En son geriye ses kaldı onu da çözünce tekrar mesaj atacağım.

Teşekkürler @xxxcom

Ses dosyası problemi de çözüldü. ALC269 yaması geldi gözüküyordu fakat çalışmadı ben de daha öncesinde de yaptığım gibi System/Library/Extensions altından kext dosyasını sildim yerine vooodohda 2.8.7 (klasörde mevcut) dosyasını yükledim ses problemim de çözüldü. Kamera vs kullanmadığım için onlarla ilgili herhangi bir çalışma yapmadım.

Herkese iyi forumlar umarım faydası olur.

Arkadaşlar merhaba..

Çok saçma bir sorun ile karşı karşıyayım.. Bilgisayarıma yosemiteyi kurdum , ethernet kartını da gördü, ıp adresi de alıyor.. Fakat internete çıkamıyorum.. ISS Sunucu ve internette sorun veriyor.. ne yaptıyssam ne kadar ethernet denedi isem yok olmuyor.

silip kaldırdım, etherneti tekrar ekledim yok.. Ağdaki Apple TV yi görüp mirroring bile yapıyor ama internete girmiyor.. Apple Store fix i de yaptım.. yok.

Sisteme Yosemite Zone 10.10.1 i kurdum..

Dosya Ekleri

• 11245359_10153239888019774_1252780183_n.jpg
    11245359_10153239888019774_1252780183_n.jpg
    40,2 KB · Görüntüleme: 316
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı