LG G2 root atmak

Root ya da Rom telefonu garanti dışı bırakmaz. O halde garantiye yollarsanız bırakır. Ama telefona uygalayabileceğimiz "UnRoot" olayıyla telefonu orijinal hale getirebiliyoruz. Aynı şekilde "BootLoader" kilidini kırdırdıysak onarma işlemide yapabiliyoruz.
 
Rom atmak demek basit olarak pc ye windows 7 kumak 8 kurmak gibi bir işlem garanti zarar görmez fakat root atarsan cihaz garanti dışı kalır ama inanılmaz hızlanır. :)
 
daghanx İlk cümlen doğru fakat bi yerde hata yapmışsın. Rom yükleyince garanti gidiyor çünkü rom yüklemek için telefona zaten root atman gerekli. Root atınca garanti gidiyorsa ? 2. cümlene gelelim. İnanılmaz hızlanır diye bir garanti yok ya da öyle bir şey yok. Root demek telefonun izin vermediği şeyleri açması demek. Hızla bir alakası yok. Rom yüklersen hızlanabilir.
 
@Enis Uzan Custom rom atmak için root gerekli, stock rom atmak root gerektirmez. Xperia Z kullanıyorum yurt dışı olduğu için cihaz bana güncellemeler oldukça geç geliyordu Andoid 4.3 ve 4.4 e stock rom kurarak geçtim ve bunu yaparken hiçbir root işlemi gerçekleştirmedim. Daha geçen ay garantiye gönderdim hiç bir sorun olmadı. Abimde Note 2 var, sistemi çok kasan ve silmene izin verilmeyen bir çok uygulama var onları kaldırdıktan sonra ciddi bir şekilde hız kazandı cihaz, demek istediğim root iyidir ama risklidir.

Root atarsan hızlanır derken root işleminden sonra kuracağın custom romun hızından bahsetmiştim.
 
@Enis Uzan ben Sony'den yola çıkmıştım usta kusura bakma Samsung'da stock rom yüklemesi yapmamıştım böyle bir engelden haberim yoktu. Sevmiyorum zaten Samsung'u al bir neden daha. :cool:
 
Peki arkadaşlar bu rom yükleme olayını, telefonumuzda bir temizleme işlemi yapmadan yaparsak sıkıntı olur mu ?
Cihazın tamamen sıfırlanması ve ardından bu işleme mi geçilmesi gerekir ?

Yoksa ben videolardan gördüğüm kadarı ile LG'nin programını kullanarak yeni romu yükleyeceğim. Temizleme işlemi falan ne derece gerekli ?
Birde G2 için en güvenilir rom sizce hangisi.

Benim servisteki elemandan aldığım bilgi sınırlı. 20B şuan telefonumda yüklü olan sorunlu rom. 20C'de benim müzdarip olduğum sorunlar giderilmiş.
 
Temizliğe gerek yok zaten telefonu formatlamış olacaksın ve bütün bilgilerin silinecek. Sony'de bu işlemi Flash Tools ile yapıyorsun ve program telefonun driverlarını kuruyor sorunsuz kullanıyorsun LG'de bu programın muadili nedir bilmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı