LG G4 H815 Brick! Tamir mümkün mü?

Kasa çatlamasını yaşamadım, pil hızlı bitiyor ancak o 2K ekrandan kaynaklı. LG logosu, mavi ekranı, aşırı ısınmayı falan yaşadım. Diğerlerini bilmiyorum.

Bu konuda %100 emin değilim ancak anladığım kadarıyla bu sorunlar ortaya çıktıktan sonra üretilen 2. versiyon anakartlarda bu sorunlar çözülmüş. Servis bize anakartı değiştimizde bir daha aynı sorunun takrarlanmayacağını söyledi. İnternetten araştırdığımda bunu bulmuştum.
Hatta G3'ün eski anakartlı olanları bildiğim kadarıyla Android 6.0 almıyor. Ben G3'ü yaptırdıktan sonra 6.0 yüklü bir biçimde gelmişti.

Tabii hala ekrandan kaynaklı ısınmalar falan devam ediyor. Batarya keza aynı şekilde. Ancak bunlar ekranla alakalı.

Kasa çatlamasını yaşamadım, pil hızlı bitiyor ancak o 2K ekrandan kaynaklı. LG logosu, mavi ekranı, aşırı ısınmayı falan yaşadım. Diğerlerini bilmiyorum.

Bu konuda %100 emin değilim ancak anladığım kadarıyla bu sorunlar ortaya çıktıktan sonra üretilen 2. versiyon anakartlarda bu sorunlar çözülmüş. Servis bize anakartı değiştimizde bir daha aynı sorunun takrarlanmayacağını söyledi. İnternetten araştırdığımda bunu bulmuştum.
Hatta G3'ün eski anakartlı olanları bildiğim kadarıyla Android 6.0 almıyor. Ben G3'ü yaptırdıktan sonra 6.0 yüklü bir biçimde gelmişti.

Tabii hala ekrandan kaynaklı ısınmalar falan devam ediyor. Batarya keza aynı şekilde. Ancak bunlar ekranla alakalı.
Servise git falan dedin iyi dedin de bu telefonu 2. el aldım ben 1 sene kullandım. 3. ya da 4. ayda farkettim ki telefona imei atılmış. Telefon H815TR değil H815T How Kong modeli lg yetkili servisi ilgilenir mi yine de? Telefoncuya sorduğumda da masraf ettiğine değmez dedi ama satsam da satamıyorum şu an öyle kaldım resmen
Telefonu kurtarma moduna alabiliyor musun? Belki bu şekilde kurtarabilirsin. Eğer yazılımsal bir sorun ise. Kurtarma modunu denemek için telefonun güç ve ses artırma tuşlarına aynı anda bas. Logo göründüğünde -görünürse eğer- güç tuşunu bırak ve 1 saniye sonra tekrar bas. Bir dene istersen
Ekran hiçbir şekilde gelmiyor. Tuşların hiçbiri tepki vermiyor. Batarya takılı değil iken bilgisayara bağladığımda da ekte olduğu gibi batarya soru işareti çıkıyor aynı zamanda bilgisayar da görüyor telefonu
Bu sorun g4 lerin kronik sorununa benzemiyor. Genelde ya hiç görüntü alınmaz ya da bootloop a girer.
Ama yine de anakart ile ilgili gibi görünüyor. Benim tavsiyem bu telefonu 300-400 lira gibi paralara tamir ettirmeyin. Üzerine biraz daha koyup düzgün telefon alabilirsiniz. Çünkü tamir olsa da kronik sorunları da ortaya çıkabilir sonuçta.
Ekran gelmiyor zaten sadece batarya takılı değil iken bilgisayara bağladığımda geliyor bu ekran. Şarj oluyor mu ondan da emin değilim.
@OtoburPirana Hayır, yanlış bilgilendirmeyelim lütfen. Anakart değişilip yeni versiyon anakart takıldığında bu sorun bir daha ortaya çıkmıyor.

Elbette başka sorunlar (Ekran VS.) ortaya çıkabilir.
Yani telefon servise gittiğinde farklı versiyonda bir anakart mı takılıyor tam anlamadım?

Demek istediğim, yukarıda bahsettiğim sorunlar serviste ankartını yaptırdığında bir daha olmuyor.

Ancak IMEI olayını falan bilemeyeceğim. Anladığım bir konu değil. Eğer fazla masraf olacaksa dediğin gibi yaptırmaya değmez.

Demek istediğim, yukarıda bahsettiğim sorunlar serviste ankartını yaptırdığında bir daha olmuyor.

Ancak IMEI olayını falan bilemeyeceğim. Anladığım bir konu değil. Eğer fazla masraf olacaksa dediğin gibi yaptırmaya değmez.
Anladım teşekkür ederim hocam destek için. Telefon bir nevi kaçak getirilmiş yani eski bir nokia telefonun IMEI si kulllanılmış bu yüzden yazılım güncellemesi de almıyor maalesef.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı