Telefon alacam LG G5'i tercih ettim ama araştırırken bir şey buldum.
LG'de çok sorun olduğunu söylüyorlar. Ghost Screen, batarya, anakart, bir de en önemlisi garanti sorunu olduğu söyleniyor. LG G5 kullananlar bana bir yol göstersin. LG G5 alinir mi, alınmaz mı?
Lg V20 kullanıcısı olarak G5 alınmaz diyorum. Markanın imajı G3, G4 ve G5 modellerinde yaşanan kronik sıkıntılar yüzünden yerle bir oldu. Teknik servislerde yaşanılan 2-3 aylık tamir süreçleri de bunda etkili. Lg Türkiye bunlardan ders almış gözüküyor. Artık arıza durumunda tamir etmek yerine aynı telefonun sıfırını veriyor. Elinde yoksa bir üst modelini veriyor. Fakat para iadesi çok zor. O sebeple seçim sana kalmış. Ghostscreen kafana takılacak bir sorun değil. Ama bootloop yolun sonu demek.
Evde iki LG G4 var. Aynı model tercih etmiştik. Birkaç ay önce ikisinin de anakartı yandı. Garantide yaptırdık bakalım ne kadar idare edecek. Bundan sonra da asla LG telefon almayı düşünmüyoruz.
Bende G3 var. O kadar çok sıkıntı yaşadım. Şimdi de Wİ-Fİ entegresi bozuldu. Yapılsa bile çökme ihtimali var. Bu hali ile telefonculara yedek parça olarak satacam. Aynı sorun G4 vardı. Baya araştırdım. Bu saatten sonra LG telefon almam. Tövbe ettim.
G4 kullanıyorum, çok sıkıntılı bir model olduğunu söyleyebilirim. Almadan önce harika gibi gelen ama aldıktan sonra iş işten geçen telefonlar üretiyorlar. Önermem.
LG G5 hala alınabilir bir telefon ama sana ilerde küçük süprizler yapıp başını ağrıtabilir. Ve bunu servis "kardeş sen bunu bozmuşsun ama" deyip geri çevirebilir.
Aslında G5'de çok büyük bir kronik sorun yok, G4 ve G3'e kıyasla.
Pili 1 günü çıkarmaz, onun dışında kamerası HTC 10, S7'ye kıyasla altta kalıyor, uygun fiyata bulduysanız belki alınabilir.