LG UltraGear 27GL850-B alınır mı?

@Ek01000 Sadece özelliklerden monitör tavsiye etmek biraz yanıltıcı olur. Bazı modellerin bazı serilerinde ghosting sorunu olabiliyor, ışık sızması ya da renk ayarıyla ilgili sorunlar olabiliyor. Birçok modelde üretici satış pazarlaması için bilerek yanıltıcı veriler verebiliyor. En iyisi monitörü canlı olarak görüp ona göre seçmek önemli, yoksa şimdiki monitörleri de kontrast oranına bakarak almamam gerekiyordu ama iş gerçeğini görmeye gelince değişiyor nazı modellerde.

Mesela Samsung'un 28" 4K olan monitörünü kullanmıştım 5 yıl önce, inanılmaz bir ghosting sorunu vardı. Başka hiçbir yerde bununla ilgili bir şikayet görmemiştim, bana denk geldi bir serisindeki sorun yüzünden.

Özelliklere bakınca 2 monitör de iyi, mümkünse bir mağazada çalışırken görmekte fayda var.

Hocam Dell ile 27GK83A'nın kontrast seviyeleri birebir aynı. Dell diğer birkaç başka noktada önde ancak yalnızca İtopya'nın web stoğunda var şu an Türkiye'de. Başka yerde de yok. LG'ye göre 6 taksit fiyatı hem 600 TL daha pahalı hem İtopya kargoyu 10 güne anca gönderiyor hem de monitörde sıkıntı çıkarsa iade aşaması sıkıntılı biliyorsunuz. Çok teşekkürler yine de öneriniz için. Bu arada 27GL83A modelinin kontrast oranı 27GL850-B'ye göre 160:1 seviye daha iyi.

Hocam monitör elinize ulaştımı acaba? Bende düşünüyorum aynı modeli.

Dostum pazartesi aldım, Cuma gelecekti normalde, dün gece gönderime çıkarmışlar ama varış zamanı cumartesiye kalmış. Başkalarına da gönderileceği günden bir gün önce varmış falan. Dün baktım zaten bugün alırsan 2 ocak günü gönderiliyordu en erken. Hayırlı olsun arkadaşlar, millet amazonu keşfetti ve amazonu yağmalamaya başladı. Amazon vardı bu ülkede kalan bi güzel şey o da bitti

şimdi de yola çıktı bugün teslim görünüyor

Son düzenleme:
Dostum pazartesi aldım, cuma gelecekti normalde, dün gece gönderime çıkarmışlar ama varış zamanı cumartesiye kalmış. Başkalarına da gönderileceği günden bir gün önce varmış falan. Dün baktım zaten bugün alırsan 2 Ocak günü gönderiliyordu en erken. Hayırlı olsun arkadaşlar, millet Amazon'u keşfetti ve Amazon'u yağmalamaya başladı. Amazon vardı bu ülkede kalan bir güzel şey o da bitti.

Şimdi de yola çıktı bugün teslim görünüyor.

Deneyimledikten sonra düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Deneyimledikten sonra düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

dostum selam, ürün elime ulaştı. kurulum kalibrasyon yaptım. testleri de yaptım. ölü piksel yok, glow yok denecek kadar az. genel izlenimim gayet olumlu. ben 23.6 in. 1080p 60 hz monitörden geçtiğim ve hayatımda ilk kez ips kullandığım için beğenmem çok normal sanırım. başkaları daha ince değerlendirmeler yapacaktır ancak kişisel yorumlarıma gelirsek;

1- bence siyahlar hiç de öyle kötü değil. göze batacak kadar kötü hiç değil. monitörün on screen control paneli var ekranda, istediğim zaman hdr açıp kapatıp, parlaklığı kısıp azaltabiliyorum. siyahlardan gayet memnunum, gayet iyi.

2- hdr10 özelliğini herkes gömmüştü, berbat ve kullanılamaz olduğunu söylemişti. hayatında ilk defa hdr gören masum bir köylü olduğumdan olabilir ancak ben çok beğendim. hem hdr modu hem de bu modu kullanarak youtube'da hdr içerik izlemek çok iyi bir deneyim.

3- akıcılık konusunda bir şey farkedemedim.

4- 1440p gayet iyi ancak video içeriklerin çoğu max 1080p olduğu için 23 inçteki gibi pikselsiz bir görünümle ancak özellikle açtığınız 1440p video ve oyunlarda karşılaşabiliyorsunuz.

ben monitörü genel olarak çok beğendim. gayet memnunum. ürünü amazon'dan 3260 tl'ye 6 taksitle aldım. 2. seçeneğim dell 2721dgf idi ancak 6 taksitli fiyatı 3800 olduğu için ve aradaki 540 tl fiyat farkının benim kullanımım açısından büyük fark yaratacağını düşünmediğim için bunu tercih ettim. alternatif arayıp bütçe kaygısı olmayanlar dell'i tercih etsin.

yalnız monitörle ilgili ciddi bir sıkıntım var ve bilen ya da araştırabilecek olan herkesten yardım rica ediyorum. monitörü 144 hz'ye aldığımda renk bit derinliği otomatik olarak 6 bite iniyor. ne yapsam arttıramıyorum. ancak 120 hz'ye düşürdüğüm zaman 10 bit oluyor. ne yaptıysam halledemedim. lg teknik servisi aradım onlar da bilmiyor, araştırıp bana döneceklermiş. bu problemi benden başka yaşayanlar da varmış. ekran kartıyla ve amd radeon ayarlarıyla ilgili olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. kutudan çıkan display port kablosuyla kullanıyorum, firmware ve driverlar güncel. buna rağmen 144 hz'ye aldığımda bit derinliği 6 bit'e düşüyor. yardımlarınızı bekliyorum.

Hayırlı olsun. Kalibrasyon ayarını nasıl yaptınız sorabilirmiyim?

bu sayfadaki "post calibration" yazan kısımdaki icc profilini aldım. sonra da kafama göre yaptım.

Son düzenleme:
Dostum selam, ürün elime ulaştı. Kurulum kalibrasyon yaptım. Testleri de yaptım. Ölü piksel yok, glow yok denecek kadar az. Genel izlenimim gayet olumlu. Ben 23.6'in. 1080P 60 Hz monitörden geçtiğim ve hayatımda ilk kez IPS kullandığım için beğenmem çok normal sanırım. Başkaları daha ince değerlendirmeler yapacaktır ancak kişisel yorumlarıma gelirsek;

1- Bence siyahlar hiç de öyle kötü değil. Göze batacak kadar kötü hiç değil. Monitörün on screen Control paneli var ekranda, istediğim zaman HDR açıp kapatıp, parlaklığı kısıp azaltabiliyorum. Siyahlardan gayet memnunum, gayet iyi.

2- HDR10 özelliğini herkes gömmüştü, berbat ve kullanılamaz olduğunu söylemişti. Hayatında ilk defa HDR gören masum bir köylü olduğumdan olabilir ancak ben çok beğendim. Hem HDR modu hem de bu modu kullanarak YouTube'da HDR içerik izlemek çok iyi bir deneyim.

3- Akıcılık konusunda bir şey farkedemedim.

4- 1440P gayet iyi ancak video içeriklerin çoğu Max 1080P olduğu için 23 inçteki gibi pikselsiz bir görünümle ancak özellikle açtığınız 1440P video ve oyunlarda karşılaşabiliyorsunuz.

Ben monitörü genel olarak çok beğendim. Gayet memnunum. Ürünü Amazon'dan 3260 TL'ye 6 taksitle aldım. 2. seçeneğim Dell 2721DGF idi ancak 6 taksitli fiyatı 3800 olduğu için ve aradaki 540 TL fiyat farkının benim kullanımım açısından büyük fark yaratacağını düşünmediğim için bunu tercih ettim. Alternatif arayıp bütçe kaygısı olmayanlar Dell'i tercih etsin.

Yalnız monitörle ilgili ciddi bir sıkıntım var ve bilen ya da araştırabilecek olan herkesten yardım rica ediyorum. Monitörü 144 Hz'ye aldığımda renk Bit derinliği otomatik olarak 6 bite iniyor. Ne yapsam arttıramıyorum. Ancak 120 Hz'ye düşürdüğüm zaman 10 Bit oluyor. Ne yaptıysam halledemedim. LG teknik servisi aradım onlar da bilmiyor, araştırıp bana dönecekler miş. Bu problemi benden başka yaşayanlar da varmış. Ekran kartıyla ve AMD Radeon ayarlarıyla ilgili olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. Kutudan çıkan Display Port kablosuyla kullanıyorum, Firmware ve driverlar güncel. Buna rağmen 144 Hz'ye aldığımda Bit derinliği 6 Bit'e düşüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam öncelikle güle güle kullanın, size gelen monitörün nispeten daha iyi çıkmasına sevindim.
Bu arada ben 81A olanı değil 850 olanı sipariş etmişim aralarında nasış bir fark var anlayamadım 2 USB port dışında her şey aynı duruyor?
Bende LG IPS LED kullanıyordum 1080P ve 75Hz o yüzden göz aşinalığı var ama sizin yazınızdan görsel olarak size ne kadar iyi göründüğünü anlayabildim bu güzel bir şey demek ki monitör ben buradayım diyebiliyor.
Sizin probleminize gelince acaba kabloda problem olabilir mi? 1.4 yerine 1.2 mi kullanıyorsunuz acaba?

Hocam öncelikle güle güle kullanın, size gelen monitörün nispeten daha iyi çıkmasına sevindim.
Bu arada ben 81A olanı değil 850 olanı sipariş etmişim aralarında nasış bir fark var anlayamadım 2 USB port dışında her şey aynı duruyor?
Bende LG IPS LED kullanıyordum 1080P ve 75Hz o yüzden göz aşinalığı var ama sizin yazınızdan görsel olarak size ne kadar iyi göründüğünü anlayabildim bu güzel bir şey demek ki monitör ben buradayım diyebiliyor.
Sizin probleminize gelince acaba kabloda problem olabilir mi? 1.4 yerine 1.2 mi kullanıyorsunuz acaba?

dostum iki model arasındaki fark usb girişleri ve 850b'nin wcg (wide color gamut), benimkinin ise sRGB teknolojisiyle renk üretmesi. günümüzde var olan oyun ve medya içeriklerinin %99'u sRGB destekli olduğu için uygulamada şu an için pek bir fark yok iki monitör arasında. karşılaştırmalar da bu yönde zaten.

haklısın valla kablodan kaynaklı olabilir ancak kutudan çıkan kabloyu kullanıyorum. ekran kartındaki 3 display port girişinde de denedim değişen bir şey olmadı. kablonun üzerinde 1.4 mü 1.2 mi olduğunu gösteren bir şey bulamadım. kablo bu

Dostum iki model arasındaki fark USB girişleri ve 850B'nin WCG (wide color gamut), benimkinin ise srgb teknolojisiyle renk üretmesi. Günümüzde var olan oyun ve medya içeriklerinin %99'u srgb destekli olduğu için uygulamada şu an için pek bir fark yok iki monitör arasında. Karşılaştırmalar da bu yönde zaten.

Haklısın vallahi kablodan kaynaklı olabilir ancak kutudan çıkan kabloyu kullanıyorum. Ekran kartındaki 3 Display Port girişinde de denedim değişen bir şey olmadı. Kablonun üzerinde 1.4 mü 1.2 mi olduğunu gösteren bir şey bulamadım. Kablo bu.

Oyun için o zaman sizinkini almam daha mı iyi olurdu? Peki Amazon'da iptal edip değiştirme şansımız var mı?

srgb mode: srgb mode is a color preset mode often used by content creators. It flattens the colors to provide a balanced, accurate picture. This isn't the best for Gaming as it makes the monitör look quite bland but is great for editing pictures and videos as it matches the format in which the photos were processed.

DisplayPort 1.4 is designed for 8-bit color, 120Hz. Full 10-bit color without subsampling will demand a refresh rate closer to 100Hz. HDMI 2.1 looks to solve this problem but is currently not available at the time of this writing.

Söylenene göre zaten 8 bitte alacağınız max 120Hz.

Bu arada srgb oyunlarda en iyisi değil fakat resim ve video editlemede daha iyi olduğunu söylüyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı