LG UltraGear 27GL850-B alınır mı?

Çok teşekkür ederim uzun vadede kullanmak nasip olur inşallah.
Size yazdıktan sonra monitörümü kucaklayıp 5700xt olan bir arkadaşıma gittim(yan binada:D)
Sizin sorunun kaynağı ile ilgili,lakin redeon ayarlarında 10 bit seçeneğinde sorunsuz bi şekilde 144 hz aldık.bu arada arkadaşa geçen ay aldığı gigadyte g27qc monitörü için aşırı ghosting yaşaması üzerine paugge 1.4 önermiştim şimdi 2 kabloda da 10 bit 144 hz alımında sıkıntı yaşamadık burdan bildirmek isterim.

icc profil neye etki ediyor anlamış değilim asıl merak ettiğim rthings post kalibration ayarlarının bu dosyada olup olmağı ve bu ayarların uygulamalarda devreye girip girmediği.

Çünkü el ile ayar yapıyorsak bu dosyanın ne anlamı kaldı.

Vivid modu hakkında bir fikrim yok ben öyle bir ayar göremedim osd programı üzerinde sanırım sildiğim için görmemiş olabilir.

Bu arada gama4 ayarının çok daha temiz olduğunu farkettim gamma 2 de pembeye kaçan ekrandansa gamma4 te sarıya dönük tonları tercih ettim.

120 ve 144 arasında hiç fark olmayacaktır bence bunu gözümüzün algılayacağını düşünmüyorum.

Kendi takıntımdanmıdır bilmiyorum ama sanki ips tonlarında gerçekten doğru renkleri mi alıyorum şüphesi aklımdan çıkmıyor.VA monitörümde tek bir ayar yapmaz iken sanki daha mutluydum(Çünkü renk diye bişey yoktu sanırım:D:D) şimdi didik didik renk karmaşası içindeyim.

Şu kalibrasyon işini doğru düzgün yapamadığım hissi çık aklımdan:)

ya 5700xt kartla deneyebilmek için yan binadaki arkadaşınıza monitörü götürmeniz çok değerli benim için, zahmet etmişsiniz valla çok teşekkür ederim. deneyiminiz sayesinde paugge 1.4 siparişini şimdilik iptal ettim. zaten monitörün taksitleri var malum.

bu arada kutudan çıkan kabloyla 5700xt'de 144 hz'de 10 bit aldınız değil mi, doğru anladım, 2 kabloyla da aldık dediğiniz kablolardan biri kutudan çıkan kablo?

tamam o zaman bu durumda, monitör aynı, kablo aynı, driver ve amd programları güncel, o halde geriye tek değişken kalıyor amd 5700 ile 5700xt arasındaki fark. 5700xt olup msi 5700 gp edition'da olmayan ne olabilir ki ben 144hz'de 10 bit renk alamıyorum acaba?

ya 5700xt kartla deneyebilmek için yan binadaki arkadaşınıza monitörü götürmeniz çok değerli benim için, zahmet etmişsiniz valla çok teşekkür ederim. deneyiminiz sayesinde paugge 1.4 siparişini şimdilik iptal ettim. zaten monitörün taksitleri var malum.

bu arada kutudan çıkan kabloyla 5700xt'de 144 hz'de 10 bit aldınız değil mi, doğru anladım, 2 kabloyla da aldık dediğiniz kablolardan biri kutudan çıkan kablo?

tamam o zaman bu durumda, monitör aynı, kablo aynı, driver ve amd programları güncel, o halde geriye tek değişken kalıyor amd 5700 ile 5700xt arasındaki fark. 5700xt olup msi 5700 gp edition'da olmayan ne olabilir ki ben 144hz'de 10 bit renk alamıyorum acaba?
aynen içinden çıkan kablo ve paugge kablo ile birlikle denedik. bence bu kart için çıkan güncelleştirmeler ile alakalı bir durum.amd yine bildiğimiz gibi anlaşılan:D

redeon ayarlarını kurcaladınız mı yani bilmediğimiz biyerde olan bir ayarı mı değiştirdiniz acaba.bir önceki sürüme temiz kurulum yapıp deneseniz.Söz konusu kart hiçte küçümsenmeyecek bir kart eski bir kart olsa tamam diyeceğim ama değil.

aynen içinden çıkan kablo ve paugge kablo ile birlikle denedik. bence bu kart için çıkan güncelleştirmeler ile alakalı bir durum.amd yine bildiğimiz gibi anlaşılan:D

redeon ayarlarını kurcaladınız mı yani bilmediğimiz biyerde olan bir ayarı mı değiştirdiniz acaba.bir önceki sürüme temiz kurulum yapıp deneseniz.Söz konusu kart hiçte küçümsenmeyecek bir kart eski bir kart olsa tamam diyeceğim ama değil.

peki monitör 850b mi 27gl83a mı?

hocam bende sizin gibi Lg27gl83a aldım.hatta sizinle aynı duruma düşmüştüm 850 siparişi verip daha sonra siparişi iptal ettim.

doğru ya kusura bakmayın kafa gitti valla.. yok dostum yok öyle driverla ilgili bir şey olduğunu hiç sanmıyorum. çünkü 120hz'ye aldığımda otomatikman kendisi 10 bite alıyor bana sormadan derhal. 100hz'de de öyle, 60'ta da. yani ben kaç hz'ye alsam otomatik en yüksek bit derinliğine geçiyor. 144hz'ye geldiğimde 6 bit'e iniyor ve ne radeon ayarlarından ne de windows ayarlarından asla daha yukarıya çıkamıyor. 8 biti bile kabul etmiyor. valla senin deneyimin sayesinde kablo ihtimalini eledim ama aklım mantığım kablodan başka bir sonuca varamıyor. haftaya bi paugge alıp deneyeceğim sanırım. bu arada 120 hz ile 144 hz arasındaki fark, farkedemeyeceğim bir farksa uğraşmaya da değmeyebilir.
hocam bende sizin gibi Lg27gl83a aldım.hatta sizinle aynı duruma düşmüştüm 850 siparişi verip daha sonra siparişi iptal ettim.
bu arada radeon ayarlarında denemediğim yer kalmadı

Son düzenleme:
dostum selam, ürün elime ulaştı. kurulum kalibrasyon yaptım. testleri de yaptım. ölü piksel yok, glow yok denecek kadar az. genel izlenimim gayet olumlu. ben 23.6 in. 1080p 60 hz monitörden geçtiğim ve hayatımda ilk kez ips kullandığım için beğenmem çok normal sanırım. başkaları daha ince değerlendirmeler yapacaktır ancak kişisel yorumlarıma gelirsek;

1- bence siyahlar hiç de öyle kötü değil. göze batacak kadar kötü hiç değil. monitörün on screen control paneli var ekranda, istediğim zaman hdr açıp kapatıp, parlaklığı kısıp azaltabiliyorum. siyahlardan gayet memnunum, gayet iyi.

2- hdr10 özelliğini herkes gömmüştü, berbat ve kullanılamaz olduğunu söylemişti. hayatında ilk defa hdr gören masum bir köylü olduğumdan olabilir ancak ben çok beğendim. hem hdr modu hem de bu modu kullanarak youtube'da hdr içerik izlemek çok iyi bir deneyim.

3- akıcılık konusunda bir şey farkedemedim.

4- 1440p gayet iyi ancak video içeriklerin çoğu max 1080p olduğu için 23 inçteki gibi pikselsiz bir görünümle ancak özellikle açtığınız 1440p video ve oyunlarda karşılaşabiliyorsunuz.

ben monitörü genel olarak çok beğendim. gayet memnunum. ürünü amazon'dan 3260 tl'ye 6 taksitle aldım. 2. seçeneğim dell 2721dgf idi ancak 6 taksitli fiyatı 3800 olduğu için ve aradaki 540 tl fiyat farkının benim kullanımım açısından büyük fark yaratacağını düşünmediğim için bunu tercih ettim. alternatif arayıp bütçe kaygısı olmayanlar dell'i tercih etsin.

yalnız monitörle ilgili ciddi bir sıkıntım var ve bilen ya da araştırabilecek olan herkesten yardım rica ediyorum. monitörü 144 hz'ye aldığımda renk bit derinliği otomatik olarak 6 bite iniyor. ne yapsam arttıramıyorum. ancak 120 hz'ye düşürdüğüm zaman 10 bit oluyor. ne yaptıysam halledemedim. lg teknik servisi aradım onlar da bilmiyor, araştırıp bana döneceklermiş. bu problemi benden başka yaşayanlar da varmış. ekran kartıyla ve amd radeon ayarlarıyla ilgili olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. kutudan çıkan display port kablosuyla kullanıyorum, firmware ve driverlar güncel. buna rağmen 144 hz'ye aldığımda bit derinliği 6 bit'e düşüyor. yardımlarınızı bekliyorum.
filmware nasıl güncelleniyorki
Arkadaslar son 15 gündür yaptığım arastirmalar sonucu 2K çönürlük 144 Hz 4000TL bütçe ile alabilecegim en iyi monitorün LG ultragear 27GL850-B olduguna karar verdim. Sizlerin de gorusunu almak istiyorum bu aksam ya da yarin sabah siparis verecegim.
Bende 27gl850b modelini almayı düşünüyorum nasıl memnunmusunuz 1MS GTG İPS panel olması beni cezbeden yani daha çok rekabetci oyun oynadığım için gtg değerleri benim için önemli

Son düzenleme:
Doğru ya kusura bakmayın kafa gitti vallahi. Yok dostum yok öyle driverla ilgili bir şey olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü 120Hz'ye aldığımda otomatikman kendisi 10 bite alıyor bana sormadan derhal. 100Hz'de de öyle, 60'ta da. Yani ben kaç Hz'ye alsam otomatik en yüksek Bit derinliğine geçiyor. 144Hz'ye geldiğimde 6 Bit'e iniyor ve ne Radeon ayarlarından ne de Windows ayarlarından asla daha yukarıya çıkamıyor. 8 biti bile kabul etmiyor. Vallahi senin deneyimin sayesinde kablo ihtimalini eledim ama aklım mantığım kablodan başka bir sonuca varamıyor. Haftaya bir Paugge alıp deneyeceğim sanırım. Bu arada 120 Hz ile 144 Hz arasındaki fark, farkedemeyeceğim bir farksa uğraşmaya da değmeyebilir.

Bu arada Radeon ayarlarında denemediğim yer kalmadı.

Hocam benim 83A geldi. Bende öyle bir sıkıntı olmadı 144Hz alıyorum. Bu arada Discord'dan iletişime geçme şansımız var mı? Kalibrasyon ve diğer ayarlarla ilgili bir şey soracaktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı