Çok teşekkür ederim uzun vadede kullanmak nasip olur inşallah.
Size yazdıktan sonra monitörümü kucaklayıp 5700xt olan bir arkadaşıma gittim(yan binada

)
Sizin sorunun kaynağı ile ilgili,lakin redeon ayarlarında 10 bit seçeneğinde sorunsuz bi şekilde 144 hz aldık.bu arada arkadaşa geçen ay aldığı gigadyte g27qc monitörü için aşırı ghosting yaşaması üzerine paugge 1.4 önermiştim şimdi 2 kabloda da 10 bit 144 hz alımında sıkıntı yaşamadık burdan bildirmek isterim.
icc profil neye etki ediyor anlamış değilim asıl merak ettiğim rthings post kalibration ayarlarının bu dosyada olup olmağı ve bu ayarların uygulamalarda devreye girip girmediği.
Çünkü el ile ayar yapıyorsak bu dosyanın ne anlamı kaldı.
Vivid modu hakkında bir fikrim yok ben öyle bir ayar göremedim osd programı üzerinde sanırım sildiğim için görmemiş olabilir.
Bu arada gama4 ayarının çok daha temiz olduğunu farkettim gamma 2 de pembeye kaçan ekrandansa gamma4 te sarıya dönük tonları tercih ettim.
120 ve 144 arasında hiç fark olmayacaktır bence bunu gözümüzün algılayacağını düşünmüyorum.
Kendi takıntımdanmıdır bilmiyorum ama sanki ips tonlarında gerçekten doğru renkleri mi alıyorum şüphesi aklımdan çıkmıyor.VA monitörümde tek bir ayar yapmaz iken sanki daha mutluydum(Çünkü renk diye bişey yoktu sanırım


) şimdi didik didik renk karmaşası içindeyim.
Şu kalibrasyon işini doğru düzgün yapamadığım hissi çık aklımdan